Amigoe | Reisadvies Venezuela opnieuw verscherpt

Venezuela-vlag

Reisadvies Venezuela opnieuw verscherpt

WILLEMSTAD — Het reisadvies voor Venezuela is gisteren door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland aangepast. Men wordt geadviseerd alleen naar het land te reizen als het noodzakelijk is.

Eerder was het advies van het ministerie om alleen grote steden en dichtbevolkte gebieden in Venezuela te vermijden, behalve als het noodzakelijk was. Verder meldt het ministerie dat enkele toeristische gebieden ondanks veiligheidsrisico’s georganiseerd kunnen worden bezocht.

Het land kent al langere tijd veel criminaliteit en tekorten in onder andere voedsel en medicijnen. De website van het ministerie meldt hoge criminaliteit: “Reis niet naar het Venezolaanse grensgebied met Colombia. In overige gebieden gelden hoge veiligheidsrisico’s.”

De toeristische gebieden die georganiseerd kunnen worden bezocht zijn Los Roques, Orinocodelta (in Delta Amacuro), Merida (de stad en het Andes-gebied ten noordoosten daarvan) en natuurpark Canaima (Bolivar). Het ministerie adviseert wel om voorzorgsmaatregelen te nemen, namelijk om met een betrouwbare en erkende touroperator te reizen, om niet op straat te lopen na zonsondergang, om geen volkswijken in en rond de grotere steden te bezoeken, om niet in het donker te rijden en niet te liften, om niet te gaan kamperen of op stranden in het donker te zijn. “Ga zo min mogelijk alleen de straat op als u niet bekend bent met de omgeving. Zeiljachten die voor de de kust voor anker liggen zijn ook vaak het doelwit van overvallen”, aldus het ministerie verder.

Het ministerie waarschuwt ook voor watertekorten en onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening. Verder is het bekend dat er ook voedsel- en medicijntekorten in het land zijn. Het ministerie: “De tekorten hebben al geleid tot spontane protesten, plunderingen en overvallen op voedseltransporten. Wees alert bij grote menigten.” Het ministerie adviseert reizigers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land door het plaatselijk nieuws via de lokale media te volgen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *