32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Regionale interesse voor UTS

HomeMediaAmigoe | Regionale interesse voor UTS
Regionale interesse voor UTS
Regionale interesse voor UTS

WILLEMSTAD — De internationale telecombedrijven Digicel en Cable & Wireless Communications (CWC) hebben allebei aangegeven geïnteresseerd te zijn in een strategisch partnerschap met UTS. Dit staat in een uitgelekte brief van UTS-directeur Paul de Geus.

In de brief dringt De Geus er bij de overheden van Curaçao en St. Maarten, de aandeelhouders van UTS, op aan om zo snel mogelijk een aandeelhoudersvergadering te beleggen over deze zaak.

De brief is van 28 januari en is gericht aan minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) en de Sintmaartense minister Dennis Richardson (Justitie), die op het Bovenwindse eiland met telecommunicatie is belast. Directe aanleiding voor de brief is het feit dat aandeelhoudersvergaderingen van UTS, gepland voor december 2014 en januari 2015, niet zijn doorgegaan.

De Geus stelt in zijn brief dat de zoektocht naar een strategische partner voor UTS met de nodige voortvarendheid dient te worden opgepakt, indien de aandeelhouders de huidige kansen willen benutten. Hij noemt de overname van Columbus, op Curaçao actief als Flow, door CWC, waardoor er een concurrentiestrijd is losgebarsten tussen CWC en Digicel, de andere grote speler in de Caribische markt.

De UTS-directeur waarschuwt voor de gevolgen van deze overname en de concurrentiestrijd tussen Digicel en CWC, en UTS. Beide bedrijven hebben de beschikking over veel meer cash en kunnen hierdoor ook meer investeren in de benodigde infrastructuur, om de markt met nieuwe diensten te kunnen bedienen, aldus De Geus. Beide bedrijven hebben als extra voordeel dat zij een lagere kostenstructuur hebben dan UTS, terwijl zij dankzij een veel grotere markt ver onder de kostprijs van UTS kunnen opereren. “Op de langere termijn plaatst dit alles ons kortom in een positie waarin wij niet meer zullen kunnen concurreren.”

Op dit moment is zowel Digicel als CWC op zoek naar mogelijke overname- en samenwerkingspartners in het Caribisch gebied, geeft De Geus aan. Curaçao moet nu handelen, aldus de UTS-directeur. “Indien wij te lang wachten, zullen zij ook op Curaçao andere samenwerkingspartners vinden die hun dienstenpakket hier te lande kunnen aanvullen en versterken. De aantrekkelijkheid van UTS zal dan afnemen voor hen.”

Volgens De Geus is het op dit moment zeer gunstig voor UTS om in zee te gaan met CWC of Digicel of een andere geïnteresseerde partij. “Inmiddels hebben beide partijen aan UTS ook gemeld dat zij geïnteresseerd zijn om een strategisch partnerschap te onderzoeken. (…) UTS heeft hen geantwoord dat hun interesse zo spoedig mogelijk zal worden besproken met de Raad (van Commissarissen) en de Vergadering van Aandeelhouders van UTS.”

De Geus spreekt in zijn brief van een interessante ‘window of opportunity’ voor UTS, maar stelt dat deze kans echter snel kan vervliegen. De UTS-directeur roept de aandeelhouders dan ook op om snel te handelen in deze zaak.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Hoezo strategische partner? Deze type stelt de realiteit telkens weer uit. UTS is een corrupte overheidsbedrijf die geen strategische partner nodig heeft. UTS moet gewoon geprivatiseerd worden. Een harde knoest heeft een scherpe bijl nodig.

  2. weten die ook van alle lijken in de kast?
    zoals 16 mb leveren maar 32 mb in rekening brengen. dit heet zogezegd contract breuk. maar ik heb gehoord dat er nu een groep is en iemand van de politiek die deze klachten gaan bundelen. de vordering van de betaalde gelden met een schade vergoeding zal dan worden ingediend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties