31 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Rechtszaak volgende logische stap voor AVA Airways

HomeMediaAmigoe | Rechtszaak volgende logische stap voor AVA Airways
Ava Airways v.l.n.r. Giovanni Atalita, Olivier Arrindell Chester Peterson | Foto Edsel Sambo
v.l.n.r. Giovanni Atalita, Olivier Arrindell Chester Peterson | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — De directie van AVA Airways belegde gisteren samen met haar advocaten een persconferentie. Bijna twee jaar geleden werd een aanvraag ingediend voor een economische vergunning, maar die is nog steeds niet verleend door de regering.

Die stelt als voorwaarde een ‘irrevocable letter of credit’ of een bankgarantie van bijna 49 miljoen dollar.

De directie van AVA Airways wil weten wat de regering, in dit geval huidig minister van Verkeer en Vervoer Suzy Camelia- Römer (PNP), verstaat onder de ‘irrevocable letter of credit’.

Aan tafel zat ook advocaat Chester Peterson, die AVA Airways bijstaat. De vliegmaatschappij heeft tot 23 september gekregen om met de gevraagde documenten te te komen.

AVA Airways zegt niet goed te begrijpen wat onder de ‘letter of credit’ wordt verstaan. AVA Airways zegt haar kapitaal bij elkaar te krijgen door venture capital, dus door investeringen vanuit fondsen in ruil voor aandelen. Er wordt een investeringsbedrag genoemd van 60 miljoen dollar volgens een principe van lease to own deal.

Als AVA Airways de helft van de geleasete vloot bezit, wordt een Initial Public Offer gestart met de verkoop van aandelen. Als een uitleg vanuit het ministerie van Verkeer en Vervoer over de geëiste ‘letter of credit’ uitblijft, dan is een gang naar de rechter een volgende logische stap voor de vliegmaatschappij.

Andere maatschappijen als InselAir gingen AVA Airways in het verleden al voor om via de rechter een vergunning bij de regering af te dwingen om te kunnen vliegen op bepaalde routes in de concurrentiestrijd met de toenmalige DAE.

Wat de zaak wel gecompliceerder maakt is dat minister Camelia- Römer een onderzoek wil laten doen naar de aantijgingen van AVA Airwaysdirecteur Olivier Arrindell tegen de directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA), Oscar Derby, van corruptie. Voor dat onderzoek heeft ze gisteren een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie.

“Het zijn ernstige aantijgingen over een ambtenaar die een hoge functie bekleedt”,

aldus Camelia-Römer. Arrindell verklaarde in het radioprogramma Tribuna Popular op Radio Hoyer dat Derby en diens echtgenote frauduleuze praktijken hebben verricht. Met de handelingen zouden respectievelijk bedragen van 5 miljoen en van 5000 gulden gemoeid zijn.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties