28 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 07:26

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | PS vindt brief onacceptabel

Roep om terugkeer naar de basis door kinderen van Helmin Wiels
Roep om terugkeer naar de basis door kinderen Helmin Wiels wordt vertrapt

WILLEMSTAD — De kinderen van de vermoorde PS-leider Helmin Wiels, Helmin Wiels junior en Savannah Wiels, eisen in een brief de door hun vader opgerichte partij terug. Pueblo Soberano is niet meer de partij waar hun vader ooit voor stond, vinden zij.

De huidige PS-leiding vindt de brief onacceptabel en kondigt ‘stappen’ aan.

In een kort persbericht stelt het PS-bestuur kennis te hebben genomen van de brief van de erfgenamen van hun partijoprichter. “Wij betreuren de inhoud van deze brief en accepteren dit niet. Pueblo Soberano zal de nodige stappen ondernemen om duidelijkheid te krijgen in de zaak. Zodra deze duidelijkheid er is, zullen wij dit aan iedereen communiceren.”

- Advertentie -

Partijleider Jaime Cordoba zat vanochtend eerst in een meeting, maar was later niet voor commentaar bereikbaar. Binnen de partij zou er met verbazing zijn gereageerd op zowel de kritiek, als eis van de kinderen van de partijoprichter.

Anonieme bronnen wijzen er op dat de naam en het logo al vanaf 2003 door de partij worden gebruikt en dat de partij sinds 2005 officieel bij de notaris staat ingeschreven als zijnde Pueblo Soberano. De overheersende gedachte binnen de partij is dat het aan de erven Wiels is om aan te tonen of de naam en het logo aan hen toebehoren.

In de brief, gericht aan het parlement, ministers en Statenleden van de PS, uiten de kinderen van Wiels felle kritiek op de stand van zaken binnen de partij die hun door vader is opgericht. Zij constateren dat in de drie jaar na de moord op hun vader, de partij uit elkaar aan het vallen is. Een heleboel leden zijn vertrokken, terwijl anderen bezig zijn met hun eigen politieke partij.

De kinderen geven toe dat zij als nabestaanden niks te zeggen over de partij, maar stellen dat de personen die nu de leiding hebben binnen de partij, zich niet meer houden aan waar de PS voor moet staan. “Het doel, de ideologie, de visie en missie van Pueblo Soberano zijn in onze ogen verdwenen.”

- Advertisement -

De kinderen van Wiels verzoeken de huidige PS-leiders en gezagsdragers om de naam Pueblo Soberano niet meer te gebruiken of uit de partij te stappen. Savannah Wiels en haar broer Helmin Wiels jr. verzoeken de partij om niet onder de naam Pueblo Soberano aan de komende verkiezingen mee te doen. “De hele organisatie moet rust nemen en een grondige evaluatie ondergaan van hoe het nu verder moet met de partij.”

Zij benadrukken dat zij verder als nabestaanden de naam Pueblo Soberano (PS), maar ook het logo als merk hebben vastgelegd bij het Bureau Intellectuele Eigendom in 2013. Maar in de verklaring die naar de pers en de huidige PS-leden is verstuurd, staat dat de vastlegging van de naam en het logo in 2015 is verlopen, nadat een betaling van 200 gulden, voor de envelop waarin de naam en het logo zijn vastgelegd, niet werd overgemaakt.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Onacceptabel ?
  Onacceptabel dat jullie in de regering zitten.
  Dat jullie doña nadie daar in den haag hebben.
  Dat jullie niets maar niets voor curacao betekenen maar elke maand een fikse salaries krijgen.

  Jullie zijn gewoon criminelen. Jullie zouden nooit in het bedrijfsleven kunnen functioren. Vandaar een makelijke job van mensen bedriegen en dan gekozen worden. Geniet maar want alles heeft zijn einde.

 2. De kinderen geven toe dat zij als nabestaanden niks te zeggen over de partij<

  Wat grappig. Heb nooit geweten dat een politieke partijen ''nabestaanden'' hadden. Wat willen die kinderen dan? Premier en vice premier van Curaçao worden? Wat een Godett syndroom; die mocht geen premier worden dus verving zijn zus hem. Nabestaanden, haha. LOL 🙂

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -