Amigoe | PS-Statenlid Cijntje overweegt op te stappen

Zoon verdachte in drugs- en witwaszaak

Zoon verdachte in drugs- en witwaszaak

WILLEMSTAD — PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje overweegt op te stappen nu zijn zoon verdacht wordt van betrokkenheid bij drugssmokkel en witwassen van geld. Dat zegt het Statenlid desgevraagd tegenover de Amigoe.

Justitie heeft vanmorgen vroeg zes huiszoekingen verricht in onder andere de wijken Wishi/Marchena en Koraal Specht in verband met een onderzoek naar drugshandel en het witwassen van geld. Hierbij zijn vijf mannen aangehouden, zo meldt de politie in een persbericht. Het betreft de mannen A.A.N. (44), G.A.H.C. (28), R.E.B. (49), S.J.C. (29) en U.J.A. (25).

Een van de woningen betrof het huis van Statenlid Cijntje. Diens zoon wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel en het witwassen van geld. Tijdens de huiszoekingen zijn grote hoeveelheden Amerikaanse dollars en Antilliaanse guldens, een witte Audi, een vuurwapen, kogels en een paar telefoons in beslag genomen. De huiszoekingen in de Kaya Chikucha, Residencias Palma Real, Edisonstraat, Trai Seru en Kaya Djo Mathilda zijn verricht door de Divisie Georganiseerde Misdaad in samenwerking met het Arrestatieteam, Douane en de Koninklijke Marechaussee onder supervisie van een rechter-commissaris.

Het Statenlid bekijkt samen met zijn gezin of hij, nu zijn zoon in opspraak is gekomen, in de politiek moet blijven of moet opstappen. “Als jouw kinderen je in de problemen brengen, dan moet je daar de consequenties van dragen”, aldus Cijntje. Ondanks dat de zoon al twee jaar niet meer bij zijn ouders woont, is de bewuste woning van de parlementariër in Koraal Specht vanmorgen doorzocht. De witte Audi die de autoriteiten vandaag in beslag hebben genomen staat volgens Cijntje niet op naam van zijn zoon. “Ze hebben de auto toch meegenomen.”

Cijntje werkte voordat hij namens Pueblo Soberano politiek actief werd 25 jaar bij de Dienst Openbare Werken (DOW). Hij was vanaf de oprichting van PS een van de naaste medewerkers van Helmin Wiels. Na diens overlijden in 2013 bekleedde Cijntje de functie van fractievoorzitter in de Staten. Dat deed hij tot hij om medische redenen voor een lange tijd naar Nederland moest. Cijntje maakt zich vanwege zijn lange loopbaan bij DOW onder meer sterk voor een veilig verkeer. Ook was hij een van de parlementariërs die achter de regering stond om een besluit te nemen over de havenconcessie.

Bron: Amigoe

24 Reacties op “Amigoe | PS-Statenlid Cijntje overweegt op te stappen

 1. Ach Wilbert, ben je er echt zeker van, dat je je zoon (zo je die al hebt) goed hebt opgevoed?
  Geen enkel levenspad is immers een rechte weg…maar geloof gerust in jezelf, maar maak er liever geen religie van….komt zo onnozel over.. 🙂

 2. Ik snap het Mano….zeggen wat je denkt kan tenslotte soms ook iets aardigs zijn .. 🙂

 3. Ik overweeg om mijn hele vakantiegeld van deze maand naar het Rode Kruis over te maken.

  En mijn hele salaris van volgende maand aan de kankerbestrijding.

  Dat overweeg ik.

 4. Ach, ik heb het al eerder gezegd. een goede opvoeding helpt zeer zeker, maar een goede opvoeding, goede scholing etc. is ‘geen absolute garantie’ dat zoonlief of dochterlief niet of nooit in problemen zal komen, of nooit drugshandelaar zou kunnen worden, of pooier, uitbater van hoerenkasten, zich in de prostitutie begeven e.d.. Heb ik wel vaker van dichtbij meegemaakt, ik zal trouwens niet de enige zijn die bekend is met een aantal van dit soort gevallen.

 5. Onnozele Bartje.

  Mijn zoon is geen drugsdealer omdat ik hem goed heb opgevoed, dat is Melvin Cijntje wel degelijk aan te rekenen.

  Daarnaast zegt hij alleen te overwegen om op te stappen om zijn kiezersvolk en zijn critici te pleasen. Die man geeft zijn riante salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden nooit op.

  Misschien stapt hij wel over naar de MFK, daar zit nog zo’n vader van een drugsdealer. Twee zelfs.

 6. @Bartje, Ha die Bartje, eindelijk weer eens een reactie waar ik me in kan vinden. Ken de man ook niet, maar hij is iig geen verdachte. Je eerlijkheid siert je, chapeau. 😆
  Maar het ergste is, een gerucht, maar eentje die op waarheid berust, Cijntje woont in dezelfde straat als Nini Fonseca, zij zijn praktisch buren….. met deze info hoop ik geen voedsel gegeven te hebben tot meer gifspugerij, dat is niet de bedoeling.

 7. Wat een gifspuwerij allemaal…..
  Ik ken de beste man nauwelijks, ik pruim z’n politieke smaak niet, maar kan iemand mij uitleggen wat hij, strafrechtelijk bezien, fout gedaan heeft???
  Hij “overweegt” in ieder geval nog op te stappen omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor een zoon die al twee jaar op zichzelf woont….
  Klinkt mij, in tegenstelling tot de strapatsen van collega’s van hem, verfrissend in de oren…
  Maar is hem, rationeel bezien, het gedrag van zijn zoon aan te rekenen ???…..En dan bedoel ik rationeel….
  Ga voor de grap eens in zijn schoenen staan…… 🙂

 8. BuliBuli

  Ik nomineer je voor de grappigste reactie van het jaar…. ik lig in een deuk xD….Bedankt!

 9. Is dit familie van die andere klootviool Cijntje, Anthony ‘Centje’ Cijntje van accountantskantoor ‘U betaalt ik teken’? Die elk jaar blind aftekent op de cijfers van Insel Air en als commissaris de andere kant op keek toen Eric Garcia en Stephan Capello de Girobank leegroofden?

  Dan begint de familie Cijntje wel heel erg op de familie Thode te lijken, een familie met alleen Bon Futuro klanten.

 10. ‘Wir haben es nicht gewusst’

 11. @La S, hij overweegt te vertrekken, vanwege zijn zoon. Klasse!
  Maar anderen die ons land voor 20 miljoen belastinggeld benadeelden overwegen niet eens om te vertrekken, integendeel ze zijn niet weg te krijgen en komen zelfs met een nieuwe politieke partij! En dat soort mensen krijgen juist de steun van LaStiwz 🙂

 12. egge egge

  Overwegen? oprotten met alle corrupte en stelende figuren-appel valt nooit ver van de boom. Maar ook niet meer spekken van de belasting betaler he-oprotten op eigen kosten heet dat.

 13. de appel en de boom..ook iets van dat hij niet ver valt; of zo iets…

 14. Joep Meloen

  Hij overweegt zijn zetel op te geven ?
  Wat valt er dan te overwegen ?
  Zoon toch minder coke gehandeld dan gedacht en dat maakt het minder erg ?
  Of vader vindt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het gedrag van zijn zoon ?
  Of zoonlief heeft altijd belasting betaald over zijn criminele geld ?

  Vreemde redenaties houden die pluche plakkers er op na.

 15. Het veiling verkeer zal hiermee een harde klap te verwerken krijgen.

 16. Henriques

  De man heeft geen toegevoegde waarde net als de rest, dus opstappen is een goede optie.
  Misschien zaak de rest in zijn kielzog mee te nemen. Shameful allemaal.

 17. Melvin Cijntje en Amerigo Thode zouden uit de ouderlijke macht ontzet moeten worden. Volkomen gefaald in de opvoeding van hun in cocaine handelende zonen.

  Wat een voorbeelden voor onze maatschappij, deze ‘vaders’. Tuig is het.

  De Staten beginnen meer te lijken op een drugs kartel dan een volksvertegenwoordiging.

 18. Hij wilde gewoon een cijntje bijverdienen mag toch wel
  Merk papa toch niet ?

 19. Laat het niet alleen bij overwegen blijven meneer Cijntje, je MOET opstappen want dit kan natuurlijk niet.

 20. BuliBuli

  Klasse!!! Amerigo Thode kan hier een voorbeeld van nemen

 21. Abraham Mossel

  Nog geen paar weken stond deze loser vooraan om de veroordeelde boef Gerrit de Raaf te verdedigen met de woorden als je in hoger beroep gaat ben je weer schoon tot dat het tegendeel word bewezen. Wat een stelletje loser en gal bakken heb je toch in de MFK/PS/MAN en nog wat van die los lopende 1 mans partijen zitten. Hoe lang duurt het nog dat NL echt grondig in grijpt met een staatsgreep ha ha .

 22. caribbeancynic

  Ja, ouders weten tegenwoordig niet wat hun kinderen uitspoken. Van wie is die Audi zoon? Geleend van een vriendje pa. Oh, dan is het goed.

 23. Cijntje overweegt.

  Horen we verder niets meer over. Case closed. Of niet Per?

 24. Ha, ha, ha! ‘Overweegt’!

  Tuurlijk stapt Cijntje niet op, zijn mega Statensalaris geeft hij nooit op, maar hij slijmt nu even naar zijn kiezers met de woordkeuze ‘overweegt’.

  Integriteit is bij PS ver te zoeken, anders handhaaf je de rampzalige Fraudelyne Wiels en Kade Wilsoe, de schandknaap van Robbie dos Santos, niet.

  ‘Overweegt’… laat me niet lachen.

  En zo hebben we de Staten inmiddels vol zitten met mannen die ons land vooruit moeten helpen maar niet eens hun eigen zonen kunnen opvoeden. Of niet, Amerigo Thode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *