34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | PS niet overtuigd van nut aanpassing sanctiewet

HomeMediaAmigoe | PS niet overtuigd van nut aanpassing sanctiewet
Elmer-Wilsoe-4
PS niet overtuigd van nut aanpassing sanctiewet

WILLEMSTAD — Coalitiepartij Pueblo Soberano (PS) is nog niet overtuigd van het nut van aanpassing van de Sanctielandsverordening. Dit bleek afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de partij in haar partijgebouw in Palu Blanku.

Tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag stonden verschillende Statenleden van de PS stil bij de vergadering van de Centrale Commissie van vorige week, waarin vertegenwoordigers van de lokale, maar ook de internationale financiële sector zich sterk maakten voor accordering van de Sanctielandsverordening door de Staten.

Statenlid voor PS Elmer ‘Kadé’ Wilsoe haalde fors uit naar de fracties die de vertegenwoordigers van de financiële sector hadden uitgenodigd.

Alex Rosaria van Pais omschreef hij spottend als Alexander de Grote, ‘omdat hij alles beter wist’.

PAR-leider Zita Jesus-Leito stelde vorige week dat – mocht de wet niet worden aangepast – dit zou komen omdat er ‘terroristen in de Staten zouden zitten’. Wilsoe omschreef de PAR als een terroristische organisatie, die het eiland meer dan tien jaar geterroriseerd heeft.

Wilsoe kondigde aan niet overtuigd te zijn door de argumenten die de vertegenwoordigers van de internationale financiële sector naar voren hadden gebracht tijdens de vergadering. Hij stelde dat hij op enkele belangrijke vragen geen antwoord had gekregen. Zo wilde hij weten waarom belangrijke banken zoals ABN Amro en de Mc Laughlin het eiland hadden verlaten.

“Ze zeiden dat zij moeilijk partners konden vinden. Dit komt erop neer dat zij zeggen dat het onze schuld is dat ze geen vriend of vriendin kunnen krijgen. Maar dat is toch niet mijn schuld. Dan moet jij meer je best gaan doen.”

Volgens Wilsoe gaat het in deze zaak om een principekwestie en zal de PS haar principes niet laten vallen.

Ook Jaime Cordoba herhaalde zijn verzet tegen de sanctielandsverordening. Volgens hem zit de Nederlandse regering erachter, die hiermee een wit voetje wil halen bij de Amerikaanse regering.

“Ze komen op jou af zodra ze horen dat je olie in je wateren hebt”,

gaf het Statenlid als motivering aan. Hij vond dat er genoeg over de sanctielandsverordening was gesproken.

“Hou op met praten en ga je inzetten om het land te vertegenwoordigen. Ga mij niet uitleggen waar ik voor moet stemmen. Het is een gebrek aan respect om mij te vertellen wat ik moet doen.”

Coalitiepartner Pais blijft zich aan de andere kant inzetten voor de sanctielandsverordening. In de digitale publicatie Paisahe van de partij, geeft Pais aan dat parlementariërs de politiek opzij moeten zetten en de sanctiewet moeten accorderen.

“Deze wet is niet alleen belangrijk voor de financiële sector, maar ook voor iedere burger op ons eiland. Als deze wet wordt afgewezen, dan wordt ons eiland een land met verhoogd risico. Dit houdt in dat in de praktijk alle transacties een extra due dilligence moeten ondergaan. Dit kost meer geld, wat tot hogere prijzen voor de lokale consumenten zal leiden. Dit houdt in dat bepaalde landen geen zaken meer met ons zullen willen doen.”

, waarschuwt Pais.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. “Ze komen op jou af zodra ze horen dat je olie in je wateren hebt.”

  Logisch Cordoba, omdat het ongezond is als je bij oil pulling de olie slikt, want het komt direct in de wateren van je hersenen terecht … tralalie, tralala …

 2. Dit soort geraaskal van de PS is zo dom, ze verkwanselen juist Curacao. Men heeft daar nog steeds het idee dat de rest van de wereld zich maar aan ons aan te passen heeft.

 3. En verder is de positie van Helmin Wiels nog steeds vacant. Diegene met de grootste bek mag zijn erfenis beheren, zo schijnen ze bij PS te denken.
  Dat ondeskundige ministers intussen deskundige ambtenaren naar huis gaat sturen, daar wordt met geen woord over gerept.
  Met of zonder sanctiewet staat PS in zijn bestuurlijke chemise met Wilsoe als opperKadéé.

 4. Nee meneer Cordoba, het is een gebrek aan respect als je de belangen van het volk verkwanselt. En het zou goed zijn wel naar deskundigen te luisteren, want de wijsheid heb jij zeker niet in pacht!

 5. Wilsoe, de laffe marionet van Robbie dos Santos, is natuurlijk tegen elke sanctie. Want bestonden er sancties dan was hij al lang uit de politiek gegooid met zijn idiote brief naar de Amerikaanse regering voor zijn baas Robbie of het nepotisme van zijn geestszieke zoon een baantje bezorgen bij het Curacaohuis.

  En dan heeft deze luie dikzak het nog over gebrek aan respect! Daar denkt hij nooit aan als hij zijn auto weer ponticiaal fout parkeert voor zijn favoriete restaurant Cru.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties