Amigoe | Politie heeft videobeelden moorden Campo Alegre

Politie heeft videobeelden moorden Campo Alegre | Foto Extra

Politie heeft videobeelden moorden Campo Alegre | Foto Extra

WILLEMSTAD — De directie van Campo Alegre heeft de videobeelden van de driedubbele moord op de parkeerplaats die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond, aan de politie beschikbaar gesteld. Dat zegt woordvoerder Marlon Regales desgevraagd.

Drie mannen, Cristen Y. Leonard (21), Richenelo L.R. Emerencia (22) en Irving M. Rosa (35) werden op de parkeerplaats aan de Seru Fortunaweg neergeschoten, meldt de politie. De centrale meldkamer van de politie kreeg die nacht om vijf voor vier een melding hierover binnen. Eenmaal daar troffen de agenten de drie mannen dood op de grond aan, met meerdere schotwonden over het hele lichaam. De agenten van het forensisch team van de politie vonden ter plekke een grote hoeveelheid lege patronen. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel schutters hierbij betrokken waren.

Vlak na de driedubbele moord zijn vier woningen van onder meer de nabestaanden doorzocht. In een woning in de Reggestraat en in de Steenmijweg werd niets bijzonders aangetroffen. In een woning in de Kaya Dodo Palm werd een tablet en een hoeveelheid hasj gevonden en in een woning in de Kaya Augusto Boelijn is de tas van een tiener gecontroleerd, waarin een geladen vuurwapen en geweerkogels zijn gevonden. De jongen, R.R.E. (15), werd hiervoor aangehouden. Hij zit nog vast. Alle spullen zijn in beslag genomen.

De beveiligingscamera’s van het resort – dat conform een gedoogbeleid van de overheid als bordeel gebruikt wordt – heeft het incident zeker kunnen opnemen, aldus Regales. Of de beelden kunnen helpen bij het opsporen van de daders, moet echter nog blijken. Eerdere beelden van een man die een achttienjarige prostituee in het resort op de vooravond van het nieuwe jaar 2013 zou hebben vermoord en die ook beschikbaar werden gesteld aan de politie, leverden kennelijk niet veel op, weet de Amigoe. De vrouw is door wurging om het leven gekomen. Die zaak is nog altijd onopgelost.

Kritiek in de richting van het bordeel, van onder meer personen die claimen de ‘ware eigenaren ’ te zijn, dat onregelmatigheden daar getolereerd worden, zoals het binnenlaten van gewapende mannen en tevens leden van bendes op het eiland, wuift Regales weg. “Niemand kan het terrein van het resort gewapend betreden. Wat die personen allemaal in hun buiten geparkeerde voertuigen meenemen kunnen wij niet controleren. Wij houden wel de videobeelden goed in de gaten en treden direct op bij onregelmatigheden of verdachte gedragingen. In dit geval is alles zo snel gegaan. Men kon niet veel hiertegen doen.”

Volgens Regales wordt het bordeel, naast de beveiligingscamera’s, ook beveiligd door drie bewakers die alles goed onder de controle proberen te houden. Die nacht hebben twee van hen iets waargenomen, maar ‘alles ging veel te snel’, aldus Regales. “Eén van de bewakers wordt opgevangen. Die gaf niet goed te hebben kunnen slapen, aangezien hij het incident steeds bleef herleven. De ander heeft er vooralsnog geen last van. Hij bevindt zich kennelijk nog in shock en moet dit allemaal nog verwerken. Wij bieden indien nodig ook professionele hulp aan deze medewerkers aan.”

De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak. De lichamen zijn inmiddels al in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor nader onderzoek.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Politie heeft videobeelden moorden Campo Alegre

  1. Misschien kunnen de lichamen van de overledenen als printer toner hergebruikt worden: ze zaten onder de tattoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *