31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Pim Senior interim-directeur Curaçaohuis

HomeMediaAmigoe | Pim Senior interim-directeur Curaçaohuis
MAN-politicus Humphrey ‘Pim’ Senior
MAN-politicus Humphrey ‘Pim’ Senior

DEN HAAG — MAN-politicus Humphrey ‘Pim’ Senior is door de Curaçaose ministerraad benoemd tot interim-directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao. Hij begint op 1 augustus en blijft in principe aan tot de volgende Statenverkiezingen.

Officieel is Ann Groot-Philipps nog steeds directeur van het Curaçaohuis, maar zij verblijft sinds eind vorig jaar veelal in Brussel, waar ze zich in opdracht van de regering inzet voor de relatie met de Europese Unie.

Die tijdelijke benoeming had te maken met het feit dat premier Ivar Asjes in december 2013 vicevoorzitter werd van de Association of the Overseas Countries and Territories, die zich bezighoudt met de relatie tussen Europa en de Landen en Gebieden Overzee.

Het afgelopen half jaar werden de verantwoordelijkheden van Groot-Phillipps waargenomen door waarnemend directeur Monica Hazel. Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister had echter toch behoefte aan extra mankracht.

“Senior is geweldig als leidinggevende en als manager”,

zei gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels in een toelichting op het besluit.

Het Curaçaohuis is geen onbekend terrein voor Senior. Van januari 2011 tot december 2012 was hij plaatsvervangend gevolmachtigde minister van Curaçao. Sheldrey Osepa was destijds gevolmachtigde minister voor MFK. Daarvoor werkte Senior onder meer voor het Curaçaose ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, bij de Akademia Pedagogiko en voor het departement van Onderwijs van de Nederlandse Antillen.

Hij studeerde onderwijs en bestuurskunde aan de universiteit van Leiden en zat jarenlang in het onderwijs. Hij is verbonden aan oppositiepartij MAN.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Krijgt Pim ook zijn Jaguar terug?

  Wanneer rekent de kiezer eens af met partijen als PS en MAN, die verantwoordelijk zijn voor de telenovela in het Curacaohuis?

 2. En de laffe angsthaas Rosaria zal weer onder de tafel kruipen en zich muisstil houden.

  Wat een schande, politiek op Curacao, een grote bananenrepubliek.

 3. Volgens mij verwart Marcel het Curacaohuis met het ziekenhuis.

  Als Fraudelyne een voorstander is van de komst van Pim dan liegt ze of is Pim een charlatan die ze naar zijn hand kan zetten.

  Hoe lang blijft dit viswijf nog zitten? Rosaria?

 4. ‘t Is te hopen dat de arme man ook niet in een mini wordt gepropt, zoals Candelaria, LOL
  Wel opvallend dat alle oudjes weer van stal worden gehaald.

 5. Kan hij meteen Girobank fraudeur Stephen Capella daar uit de Raad van Toezicht verwijderen, waar eerder ook al die andere Girobank fraudeur Eric Garcia toezicht heeft gehouden.

  Ongelooflijk dat deze schurken met het toezicht op ons enige ziekenhuis zijn/waren toevertrouwd terwijl ze zelf voor miljoenen gefraudeerd hebben.

  True Yu di Korsow, nietwaar, Eric Garcia?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties