29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Peterson aan Rozier: ‘Ik zie grote sprongen in uw vermogen’

HomeMediaAmigoe | Peterson aan Rozier: ‘Ik zie grote sprongen in uw vermogen’
Getuigenverhoor rectificatiezaak Rozier openbaar
MKF advocaat Mr. Chester Peterson met een van zijn clienten Pik Piasas (MFK in de rectificatiezaak van ex-MFK Statenvoorzitter Dean Rozier

WILLEMSTAD — Oud-Statenvoorzitter en tevens oud- MFK-lid Dean Rozier weigerde gisteren antwoord te geven op vragen van advocaat Chester Peterson over zijn vermogenspositie. Peterson gaf aan het einde van de ochtend aan aanwijzingen te hebben dat er sprake is van grote sprongen in het vermogen van Rozier, maar kreeg van de rechter toch niet de kans om deze vragen te stellen.

Rozier weigerde, aangezien die vragen volgens hem niets te maken hebben met deze zaak. Peterson trachtte toch antwoord te krijgen op zijn vragen door een verzoek om een dwangsom aan de rechter te doen, om Rozier te dwingen.

Peterson zei aanwijzingen te hebben voor de vermogenssprongen en wilde duidelijkheid. Hierop adviseerde Rozier hem om de informatie die hij heeft aan het Openbaar Ministerie voor te leggen. Dat is volgens Rozier veel beter dan vragen hierover te stellen tijdens een civiele zaak.

Peterson zei hierop niets te weten en eiste antwoord op zijn vragen. Hij herinnerde Rozier er gisteren steeds aan dat hij verplicht was als getuige antwoord te geven op de vragen.

Rob Rijnberg, de advocaat van Rozier, benadrukte dat Peterson ook tijdens de vorige zittingen niet-relevante vragen had gesteld.

“Hij is alleen verplicht vragen te beantwoorden die relevant zijn. U hebt laatst ook vragen gesteld over de moord op Wiels. Wat heeft dát nou te maken met deze zaak”,

zei Rijnberg kennelijk geïrriteerd tegen zijn vakgenoot. Rechter Van Schendel had begrip voor Petersons poging om Rozier te betrappen op leugens, maar besloot uiteindelijk toch zijn dwangsomverzoek te weigeren.

Peterson wilde ook vragen stellen over investeringen die Rozier zou hebben gedaan in bedrijven op het eiland en in Sto. Domingo. Hij heeft twee bedrijven genoemd, één gevestigd in Punda en een ander gevestigd in Renaissance en Sambil in Sto. Domingo. Rozier weigerde ook hierop antwoord te geven en wilde niet dat de namen van de lokale bedrijven opgenomen werden.

Peterson benadrukte dat dit belangrijk is, terwijl de rechter ook op ereregels wees. De namen werden uiteindelijk toch opgenomen in zijn verklaring.

“Ik hoor mr. Peterson zeggen dat hij vragen wil stellen over investeringen die ik heb gedaan in de bedrijven op Curaçao Velez leader-store en TNS in Punda, en in Sambil in Sto. Domingo. Ik wens hierop geen antwoord te geven.”

Verder vond hij het spijtig dat Peterson namen heeft genoemd (in het bijzijn van de pers, red.) van bedrijven die niets te maken hebben met het proces.

“Ik heb niets te maken met deze bedrijven in welke hoedanigheid dan ook.”

SPF

Verder weigerde Rozier antwoord te geven op de vraag van Peterson of zijn familie of hijzelf één of meer SPF’en (stichting particuliere fondsen, red.) hebben. Hij wilde ook niet zeggen of hij bankrekeningen heeft in Malta, Miami of elders.

Rijnberg voegde daaraan toe dat dat Peterson niets aangaat.

Kortijn-wagens

Over de afgebrande vrachtwagens van Kortijn IJs, een bedrijf van de familie Rozier, wilde Peterson weten of hij publiekelijk had verkondigd dat deze in brand zijn gestoken. Dat herinnerde Rozier zich niet meer, maar hij voegde toe dat dit wel mogelijk is. Verder bevestigde hij dat hiervan aangifte is gedaan.

Peterson merkte in zijn vraagstelling verder op dat de verzekering geweigerd had om aan Kortijn IJs uit te keren, omdat de wagens niet rijklaar zouden zijn geweest. Rozier sprak dit tegen.

Hij benadrukte dat beide wagens gebruikt werden en dat beide dus rijklaar en verzekerd waren. Rozier verduidelijkte verder dat de verzekering niet wilde uitkeren omdat het voorval niet onder de polis werd gedekt.

Claro

Peterson wilde ook van Rozier weten of zijn geschil met de MFK te maken had met de productie van het door Aqualectra gebottelde water Claro. Dat ontkende hij. Verder benadrukte Rozier dat hij de Raad van Bestuur nooit had verzocht om een in het verleden genomen besluit over Claro te herzien.

Laptop

Rozier verduidelijkte dat hij de laptop waar hij als parlementariër indertijd recht op had, nooit zelf in ontvangst had genomen. Hij gaf aan wel voor ontvangst te hebben getekend, alsmede voor een iPad. Hij heeft de iPad toen gebruikt, maar de laptop zou rechtstreeks in de doos naar zijn fractiemedewerkers zijn gegaan.

“Tot de dag van vandaag is het niet duidelijk waar die is gebleven”, zei hij op vragen hierover van Peterson.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. ‘Ik zie grote sprongen in uw vermogen’… kan die enge ratvocatenkliek dezelfde vraag eens laten beantwoorden door Gerrit Schotte waar we met zijn drieen kwijlend achteraan lopen? Meer specifiek over de Italiaanse mafiastortingen op diens bankrekening?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties