Amigoe | Partijen naar achterban in cao-conflict

Partijen naar achterban in cao-conflict | Foto Edsel Sambo

Partijen naar achterban in cao-conflict | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Vertegenwoordigers vakbond SGTK en aannemersvereniging AAV buigen zich deze dagen over het laatste voorstel van bijzondere bemiddelaar Randolph Gijsbertha om de impasse te doorbreken in hun cao-onderhandelingen.

Afgesproken is dat de partijen morgenochtend weer bijeenkomen. Gijsbertha hoopt dat er nog deze week een akkoord op tafel ligt.

Bemiddelaar Gijsbertha presenteerde gisteren een nieuw aangepast voorstel aan beide partijen. Het voorstel heeft betrekking op de lengte en de financiële invulling van de cao voor personeel in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein. Gijsbertha heeft de partijen opgeroepen om met hun achterban zich te gaan beraden op zijn voorstel. Morgen wil hij van beide partijen een schriftelijke reactie krijgen, bij de voortzetting van de besprekingen tussen de AAV, SGTK en de Isla-raffinaderij.

Vakbond SGTK had gisteren een algemene vergadering om de voortgang van de cao-besprekingen te evalueren. Volgens SGTK-voorzitter Alcides Cova bestaat onder zijn leden het besef dat de onderhandelingen nu wel lang duren. “Men wil een oplossing. En niet zomaar een oplossing, maar iets dat structureel is. Gisteren wilden veel mensen vandaag al het werk neerleggen. Maar wij hebben hen ervan weten te overtuigen om nog eventjes te wachten.”

Gijsbertha wil er alles doen om nog deze week tot een akkoord te komen. Hij heeft de partijen gevraagd om hun agenda voor morgen en de rest van de week vrij te houden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *