Amigoe | PAN voorstander van ‘sociale economie’

PAN partijleider Amado ‘Broertje’ Rojer

PAN partijleider Amado ‘Broertje’ Rojer

WILLEMSTAD — De Partido Aliansa Nobo (PAN) heeft sociale economie als uitgangspunt genomen voor de ontwikkeling van Curaçao. Het gaat hierbij om economische ontwikkeling, maar met een sociaal gezicht, zegt partijleider Amado ‘Broertje’ Rojer.

De PAN deed in 2012 al eens een poging om deel te nemen aan een verkiezing. Maar de partij kwam indertijd niet door de voorverkiezingen heen. Nu, vier jaar later, probeert Rojer het met de PAN opnieuw.

Lijsttrekker is Rojer zelf. In 2012 stond Suzette Lispier nog op nummer een van de lijst die indertijd maar vijf kandidaten telde. Rojer stond toentertijd niet op Curaçao ingeschreven en kon dus niet aan de verkiezingen meedoen. Maar dit jaar staat de partijleider en partijoprichter dus op nummer één van de PAN-lijst. Lispier staat er overigens niet op.

Rojer, is de zoon van bekend voormalig vakbondsleider Hubert ‘Bèbè’ Rojer. Hij is vernoemd naar wijlen priester Amado Römer. Hij is opgegroeid met de politiek en het vakbondswezen. Rojer stelt trots te zijn op de lijst van PAN. Deze telt zestien kandidaten, waarvan de helft vrouw is. Hij spreekt van een gebalanceerde lijst, met kandidaten die hun schouders onder de ontwikkeling van Curaçao willen zetten.

De verkiezingsleuze van de partij is dat Curaçao weer een daadwerkelijk ‘dushi’ eiland moet worden. De ontwikkeling die Rojer en zijn partij voor het eiland voor ogen heeft gaat uit van sociale economie. Hierbij is veel ruimte gereserveerd voor duurzaamheid, die gepaard moet gaan met economische ontwikkeling.

Centraal in het gedachtegoed is ontwikkeling op het gebied van emancipatie, maar ook van sociale, economische en vooral ook ecologische ontwikkeling. Dit zijn de vier pijlers waar de PAN op steunt.

Concreet wil de partij banen voor jongeren ontwikkelingen, betaalbare huizen bouwen, hoogwaardige en betaalbare gezondheidszorg, verhoging van de koopkracht en een nationaal veiligheidsplan.

Lijst PAN

1. Amado Rojer
2. Sharlon Landburg
3. Soraya Blanken
4. Etienne Sarabia
5. Faritza Ocalia
6. Etienne Monte
7. Terrence Lauffer
8. Jacqueline
Lourens – Lai
9. Efrén Granviel
10. Shuraima Rojer
11. Zahira Cannister
12. Randwig Isenia
13. Marilou Louisa
14. Sigmara Windster
15. Ruthviën Annastatia
16. Hilario de Freitas

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | PAN voorstander van ‘sociale economie’

  1. Broertje is een grapjas, net zoals de rest.

  2. caribbeancynic

    Wat een helder partijprogramma: hij wil allemaal goede dingen. Enne .. ook al duidelijk hoe dat gefinancierd wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *