Amigoe | Palm verwijst Cooper naar CAP over problemen met Mirador

Palm verwijst Cooper naar CAP over problemen met Mirador | Foto MAN

Palm verwijst Cooper naar CAP over problemen met Mirador | Foto MAN

WILLEMSTAD — De verantwoordelijkheid voor de Mirador bij luchthaven Hato is geheel in handen van Curaçao Airport Partners (CAP). Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling en Toerisme (Pais) gaat daarom niet in op de vele vragen die MAN-parlementariër Charles Cooper heeft gesteld over de belabberde constructie van de uitkijkpost.

Wel zegt Palm dat de problemen met het verkeer zijn aangepakt.

Daags na de opening van de Mirador in mei van dit jaar was al te zien dat een aantal zaken niet klopten bij de constructie ervan. Touwen die het dak vasthielden lieten los. Hierdoor waaide het zeil, dat het dak vormde, bijna van de constructie af. Ook de verkeersveiligheid was in het geding. De Mirador was slechts van één kant van de weg bereikbaar. Om van de andere kant toch de Mirador te kunnen bereiken haalden automobilisten gevaarlijke capriolen uit. Dat was reden voor Cooper om een aantal vragen aan minister Palm te stellen.

Nu vindt Palm dat veel van deze vragen niet aan hem gesteld moeten worden. Hij schrijft aan Cooper dat niet hij, maar CAP verantwoordelijk is voor de Mirador. Een van Coopers vragen die de minister hierdoor niet kon beantwoorden, was hoeveel de Mirador precies heeft gekost. Omdat CAP een private onderneming is, schrijft Palm, heeft hij geen zicht op het bedrag dat is uitgegeven. Dat de minister die vraag niet beantwoordt, is opmerkelijk. Begin dit jaar maakte CAP bij de onthulling van de bouwplannen voor de Mirador bekend dat ze 300.000 gulden hadden gereserveerd voor de bouw. De minister was er toen bij en onthulde samen met CAP-directeur Ralph Blanchard een billboard met de bouwplannen.

Over de constructie van de Mirador zegt de minister dat het dak van zeil prima in orde is. Hij schrijft aan de MAN-parlementariër dat er niets mis is met het zeil, maar wel met de manier waarop dat was bevestigd. Omdat de bevestiging door de harde winde losliet waaide het bijna weg. Het bevestigingssysteem is inmiddels vervangen waardoor het zeil nu goed vastzit.

Voor wat betreft de verkeersveiligheid schrijft Palm dat de werkzaamheden inmiddels zijn begonnen. Deze vallen wel onder overheidsbedrijven, namelijk de Dienst Openbare Werken (DOW) en Curaçao Airport Holdings (CAH). Het is de bedoeling dat DOW de Rooseveltweg zo construeert dat bezoekers van de Mirador straks geen U-turn hoeven te maken als ze de weg weer willen opgaan.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Palm verwijst Cooper naar CAP over problemen met Mirador

  1. Cooper heeft geen greintje integriteit en is een ordinaire zakkenvuller die de reputatie van de MAN, ooit een beschaafde partij, volkomen omlaag heeft gehaald.

    Deze ordinaire graaier heeft ook tientallen snoepreizen op zijn naam staan. Ik herinner me een reis naar China om een nieuw stoplicht te gaan bekijken.

  2. Als een minister vragen krijgt over losgewaaide touwtjes, klopt er iets niet. Niet met de vragensteller, niet met de minister en zeker niet met de touwtjes. Een echte regeringskwestie , die om strakke maatregelen vraagt. In dit verhaal zit wel een opvolger voor Judeska , denk je niet Jandino?

  3. grappig dat cooper er zich mee wil bemoeien-heeft zeker weer interesse in een winst gevend zaakje zoals de totale onzin van de drempels -waarom is Cooper daar eigenlijk nooit persoonlijk voor aansprakelijk gesteld? Hoeveel geld zal deze figuur hier wel niet van hebben gehad?

  4. Nietszeggende antwoorden van Palm, minister snoepreis die ons vele tonnen heeft gekost aan zijn volslagen nutteloze en peperdure reizen en werkelijk niets voor Curacao betekend heeft.

    Hij is net zo’n lachwekkend figuur als partijgenoot Rosaria.

    Als hun partij Pais bij de volgende verkiezingen nog stemmen krijgt, moeten die wel uit de Caprileskliniek komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *