33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Palm tevreden over laatste 2,5 jaar

HomeMediaAmigoe | Palm tevreden over laatste 2,5 jaar
Palm tevreden over laatste 2,5 jaar
Stanley Palm tevreden over laatste 2,5 jaar

WILLEMSTAD — Demissionair minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm nam gisteren in de laatste reguliere Raad van Ministers afscheid van zijn collega’s. Palm kijkt tevreden terug op wat hij tijdens zijn bewind heeft bereikt.

Aan zijn opvolger Eugene Rhuggenaath geeft hij twee prioriteiten mee: de implementatie van het toerisme-masterplan en tot een overeenkomst komen met Damen Shipyard als strategische partner van het droogdok.

“Het is belangrijk dat deze twee prioriteiten op korte termijn worden gerealiseerd. De basis is al gelegd.”

Onder Palm zijn het nieuwe havenbeleid en het toerisme-masterplan tot stand gekomen.

“Met het masterplan voor toerisme ligt er een visie op tafel waar we de komende vijf jaar mee willen werken. Ik geloof in het masterplan. Daarmee kan per jaar 200 miljoen dollar extra worden opgebracht in het toerisme. Het toerisme is dé sector waar je in korte tijd meer arbeidsplaatsen kunt creëren”,

zegt Palm. Ook heeft hij gewerkt aan regels voor de internationale visserij en transnationale educatie. Met de oprichting van Cinex (stichting Curaçao Investment & Export Development Foundation) wordt er gewerkt aan het aantrekken van investeerders en worden de mogelijkheden van export naar het buitenland verkend.

“Ook is onlangs de development bank opgericht. Ik heb gewerkt aan een beleid om onze economische structuur aantrekkelijk te maken voor investeringen. Je ziet niet direct het resultaat van dit beleid. Dat komt pas op de lange termijn.”

Het ministerie heeft onder Palm ook gewerkt aan een paar projecten, zoals het verhogen van de airlift naar Curaçao.

“Luchtvaartmaatschappijen als Jetblue, American Airlines en Air Berlin hebben hun vluchten uitgebreid. Verder hebben we Air Canada en WestJet naar Curaçao gehaald. Ook hebben we concrete plannen voor een tweede megapier uitgewerkt en wordt er aan de upgrade van de luchthaven gewerkt. De luchthaven moet comfortabel zijn. Het is de eerste impressie die een bezoeker van het land krijgt”

, zegt Palm. Ook ligt er een initiatiefwet voor oprichting van een mededingingsautoriteit.

“Dit jaar nog zal die onder de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling door het parlement worden goedgekeurd. Volgens mij wordt het op 7 december in het parlement behandeld. De initiatiefwet is heel erg belangrijk voor verbetering van de marktwerking. De bescherming van consumenten en ondernemers.”

Vanavond vertelt Palm in een programma op CBA en TeleCuraçao over zijn successen. Het programma wordt na het nieuws uitgezonden.

“De regering had de moeilijke taak om de slechte financiële situatie van het land te verbeteren. Het kabinet heeft de uitdaging aangenomen en moest maatregelen nemen. Het waren geen makkelijke besluiten, maar ze waren noodzakelijk gezien de situatie waarin we ons bevonden. Iedereen moest inleveren om te zorgen dat de financiële situatie weer stabiel zou worden. Met veel eergevoel en tevredenheid heb ik het werk gedaan”,

zegt Palm. Na het vertrek van Marilyn Moses uit Pais op 6 november is de PAR toegetreden tot de coalitie om de continuïteit in het bestuur van het land te waarborgen. Hierdoor moest Pais de ministerpost van Economische Ontwikkeling aan de PAR afstaan. Maandag wordt Rhuggenaath ingezworen.


Na ministerscha
p

“Ik weet nog niet wat ik ga doen na mijn ministerschap. Per direct zal ik de Curaçao Scholarship Foundation helpen op vrijwillige basis. Met de stichting faciliteren we beurzen en begeleiding voor Curaçaose jongeren die in de regio willen gaan studeren.

Onderwijs is belangrijk voor de vorming van competenties die nuttig zijn om Curaçao vooruit te helpen. Op eigen kracht heb ik onlangs beurzen binnengesleept voor jongeren die aan de University of Central Florida (UCF) en Florida International University (FIU) willen studeren.

Daarmee besparen ze op het collegegeld. Daarmee ga ik door. Ik houd ervan om productief te zijn. Thuiszitten is niets voor mij. In januari zal ik de opties bekijken waarmee ik productief kan zijn.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties