28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | OW: Veel projecten binnenkort afgerond

HomeMediaAmigoe | OW: Veel projecten binnenkort afgerond
wegwerkzaamheden-herstel
OW: Veel projecten binnenkort afgerond

WILLEMSTAD — De wegvernieuwingsprojecten die als ‘inhaalslag’ voor het jaar 2014 gepland stonden, zullen eind december of begin volgend jaar worden afgerond. Dat meldde de dienst Openbare Werken (OW) gisteren tijdens een persconferentie die samen met het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) was georganiseerd.

De dienst meldde een vertraging bij slechts één project, namelijk de Venezuelaweg in de wijk Wanapa. Op de website oloshiii.com (van het ministerie van VVRP) staat als einddatum 30 oktober. Deze vertraging is volgens OW veroorzaakt doordat UTS en Aqualectra gebruikgemaakt hebben van de situatie om meteen nieuwe pijpen en kabels te leggen in de opengebroken weg. De dienst zegt in ieder geval deze week asfalt op de weg te zullen aanbrengen en het trottoir te zullen repareren, en meldt dat de werkzaamheden eind november afgerond zullen zijn.

Ook de Oude Caracasbaaiweg krijgt deze week een asfaltlaag. Daarnaast moet het trottoir nog gerepareerd worden en moeten werkzaamheden aan de riolering uitgevoerd worden. Dit project staat gepland om 11 december afgerond te zijn. De eerste fase van de werkzaamheden bij de Snipweg/Corrieweg is klaar, de tweede fase is 11 december afgerond. Verder verlopen volgens de organisatie de werkzaamheden op de Sta. Rosaweg voorspoedig. OW meldt dat dit project in drie gebieden is verdeeld, en dat de tweede fase van de werkzaamheden begin 2016 start.

Deze krant heeft diverse klachten over de omleidingen als gevolg van de wegwerkzaamheden ontvangen. Zo zouden de verkeersomleidingen bij de Snipweg/Corrieweg en Sta. Rosa onduidelijk zijn. Het ministerie van VVRP en OW was vandaag niet bereikbaar voor commentaar over dit onderwerp.

Hoewel de weg langs Tera Kòrá al open is voor publiek en niet meer gesloten zal worden, moeten daar nog enkele werkzaamheden uitgevoerd worden. Deze zullen 11 december klaar zijn.

Toekomst

“We proberen met nieuwe projecten te beginnen wanneer de huidige afgerond of in hun laatste fase zijn”, aldus OW. Dit voorkomt overlast voor het verkeer. De organisatie noemt als voorbeeld de werkzaamheden aan de Mahaaiweg, die gepland staan om in januari te starten. Tijdens de persconferentie werd OW ook gevraagd of zij iets gaat doen aan de verkeerssituatie op de George Maduroweg, waar afgelopen zondag een zwaar ongeluk plaatsvond. OW antwoordde dat de plannen voor dit gebied er al zijn, maar nog niet uitgevoerd konden worden. “Niet alle projecten kunnen tegelijkertijd uitgevoerd worden”, aldus OW.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties