Amigoe | Nog steeds geen uitleg over community boxes

Cpost gaat door met plaatsen community boxes

Cpost gaat door met plaatsen community boxes

WILLEMSTAD — Het Bureau van de Ombudsman van Curaçao wil een laatste brief naar de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Suzy Camelia-Römer (PNP) sturen, waarin het haar wederom vraagt om nadere uitleg te geven over de introductie van community boxes in de wijken op Curaçao.

Dat laat ombudsman Keursley Concincion desgevraagd aan de Amigoe weten. Als een reactie uitblijft gaat het bureau over tot ‘andere strategieën’.

Concincion stelt kennis te hebben genomen van de laatste ontwikkelingen omtrent de community boxes (gezamenlijke postbussen in een wijk), namelijk dat zij in haastige tempo in wijken geïntroduceerd worden. Gisteren nog hield het ministerie samen met Cpost International NV en uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) een informatieavond bij Brievengat over het introduceren van de postbussen (en tevens het opknappen van drie pleinen) in de wijk. Vorige week was Cas Grandi aan de beurt en eerder ook Boca Samí en Suffisant.

Ondertussen heeft de ombudsman al vorig jaar een brief gestuurd naar het ministerie, waarin hij vraagt om nadere uitleg over de community boxes. Hij heeft van diverse bezorgde burgers schriftelijke vragen ontvangen over de rechtmatigheid en gebruiksvriendelijkheid van de gezamenlijke postbussen, maar kan hierop, vanwege het uitblijven van een reactie van het ministerie, niet reageren. “Het feit dat een reactie van het ministerie uitblijft, verstoort onze werkzaamheden mateloos. Wij hebben de ontwikkelingen gevolgd en diverse dingen gehoord, maar nog niets zwart op wit gezien”, aldus Concincion.

Ouderen

Een uitblijvende reactie zal ervoor zorgen dat de ombudsman tot andere strategieën overgaat, bijvoorbeeld het benaderen van de Staten over het uitblijven van een reactie of het aanspannen van een rechtszaak tegen het ministerie. Want ondertussen komen meerdere berichten van burgers binnen. “Vooral oudere burgers klagen over de moeite die ze hebben met de community boxes. Andere schrijvers uiten hun verbaasdheid over het feit dat wij nog geen reactie hebben gehad van het VVRP-ministerie”, stelt Concincion.

Plicht

Het aantal brieven dat het postkantoor krijgt om als post te bezorgen is drastisch afgenomen, men is gedigitaliseerd. Het is niet meer haalbaar om brieven huis aan huis te bezorgen, stellen het VVRP-ministerie en Cpost International NV. “De invoer van community boxes is noodzakelijk, zodat het postkantoor kan blijven voldoen aan zijn plicht om post te bezorgen (een overeenkomst die landen wereldwijd zijn aangegaan, red.)”, aldus Camelia-Römer vorige week tijdens de informatieavond voor Cas Grandi.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Nog steeds geen uitleg over community boxes

 1. Community boxes zijn goed voor de mondibewoners, MFK stemmers zeg maar, met huizen zonder nummers of brievenbussen of zelfs zonder straatnamen, vaak illegaal gebouwd.

  In de beschaafde wijken moet de post gewoon bezorgd blijven worden.

  Daar kan wel bezuinigd worden op de frequentie. In deze tijd van digitale communicatie is 1 keer per week of 2 maal per maand voldoende.

 2. Stanley Held

  Ach, ken haar. Mooi mens slim en niet dom.waar is men bezig. Zij echt goed,

 3. En de voorlichter van Suzy Romer was wel op tv in de ochtend om uit te leggen dat we moeten stemmen…

 4. Tres Pasitos

  Weer geen enkel RESPECT voor de burger op dit eiland. Hoe moeten de steeds meer oudere mensen bij die kleine onnozele boxen geraken? En die raken dus overvol, want ook daar soms weken niets en dan een grote stapel, en dan? Enige voordeel van die boxen is wel dat geen postbestellers meer als complete idioten met hun auto in de eerste versnelling door bedoelde wijken scheuren. Dit laatst is trouwens ook weer een uiting van geen respect hebben voor de burger en voor de auto. C-post moet zich heel diep schamen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *