Amigoe | ‘Nog geen klachten over uitblijven tariefaanpassing busjes’

‘Nog geen klachten over uitblijven tariefaanpassing busjes’

‘Nog geen klachten over uitblijven tariefaanpassing busjes’

WILLEMSTAD — Bij Fundashon pa Konsumidó (FPK) zijn nog geen klachten binnengekomen over het feit dat de buschauffeurs van kleine bussen de tariefverlaging, die per 1 april geldt, niet toepassen.

Dat laat Marc Marshall, directeur van de organisatie, desgevraagd weten. Wel adviseert hij consumenten die gebruikmaken van het openbaar vervoer alleen het wettelijk tarief te betalen. Indien dit problemen oplevert met de buschauffeur dan kunnen ze het advies van Giovanni Decaster van Sindikato Transporte Uni (STU) opvolgen: als men het niet eens is met het tarief, zijn er andere openbare vervoersmiddelen die gebruikt kunnen worden.

“Wanneer alle reizigers van andere openbare vervoersmiddelen gebruik gaan maken, zullen de buschauffeurs dit in hun portemonnee voelen en zich misschien beter aan de wet houden”, stelt de directeur. Hij vindt dat de buschauffeurs niet hun eigen tarieven kunnen bepalen, terwijl de regering dit, zoals de wet bepaalt, vaststelt. Daarnaast denkt Marshall dat het onhandig is dat de tarieven door het MEO worden bepaald, en dat het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) vergunningen aan de chauffeurs uitgeeft. “Dit proces moet veel meer gesynchroniseerd verlopen”, aldus de directeur.

 

De bustarieven voor kleine en middelgrote bussen zijn per 1 april verlaagd, maar de buschauffeurs zijn het hier niet mee eens, aangezien zij nog met het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) in gesprek zijn over de tarieven. Het ministerie heeft wel duidelijk gemaakt dat de tariefverlaging naar aanleiding van de verlaagde brandstofprijzen is ingezet. De twee partijen zijn onder andere in onderhandeling over een onderzoek dat Soab heeft gedaan. Het onderzoeksrapport, waar de

Amigoe over beschikt, stelt nieuwe tarieven voor per 2016 en houdt hierbij rekening met brandstofverbruik, onderhoudskosten, onvoorziene kosten, motorrijtuigenbelasting en legeskosten, aflossingskosten (lening bus), loonkosten en kosten voor het aanschaffen van kleding. Daarnaast werd er bij het onderzoek ook gekeken naar het gemiddelde aantal busritten per dag, passagiers die de bussen vervoeren en kilometers die de buschauffeurs rijden. Tot hun grote verbazing zijn de geadviseerde tarieven veel lager dan de tarieven die nu gehanteerd worden. Naar aanleiding hiervan houdt Soab volgende week woensdag, 13 april een presentatie over het onderzoek. Buschauffeurs krijgen het rapport van te voren overhandigd en kunnen dan hun vragen over het onderzoek stellen. Op 17 april houdt STU een algemene ledenvergadering om een standpunt betreffende het onderzoek in te nemen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *