27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Nieuwe ontwikkelingen bij verkoop Rif Resort

HomeMediaAmigoe | Nieuwe ontwikkelingen bij verkoop Rif Resort
mike willem
Mike Willem | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — De documenten over de verkoop van het Rif Resort Hotel waarmee MFK-leider Gerrit Schotte gisteren schermde zijn oud. Dat zei Mike Willem, voorzitter van de begeleidingscommissie belast met de verkoop van het verlieslijdende Rif Resort, vanochtend op Radio Direct.

Op dit moment zijn er twee partijen overgebleven waarmee de commissie in gesprek is. Beide partijen hebben een offerte uitgebracht voor de koop van het Rif Resort: Orco Group en Lionstone Development. Volgens Willem heeft Orco Group de beste offerte gedaan. Het consortium is bereid 14 miljoen dollar voor het pand, het huidige Marriott Hotel, neer te tellen. Ook wil de groep ongeveer 30 miljoen dollar in de renovatie stoppen.

Lionstone Development wil 16 miljoen dollar betalen voor het pand en ongeveer 15 miljoen dollar voor de renovatie. Lionstone is onder meer bekend van het vroegere Princess Beach Hotel. Het Rif Resort Hotel is technisch failliet en heeft een schuld van circa 130 miljoen gulden. Met de koop is slechts een fractie van de schuld gedekt.

Volgens Willem is het pand aan een grondige renovatie toe. Dat is een van de redenen waarom Orco Group de voorkeur heeft. Hij verduidelijkt dat de deal nog niet rond is. Met het plan van Orco zal het hotel voor ongeveer een jaar zijn deuren moeten sluiten tijdens de renovatie. Volgens Willem is het ook niet verantwoord om het hotel open te houden met de plannen die Orco Group heeft. Lionstone ziet wel mogelijkheden om de dagelijkse operatie te continueren tijdens de verbouwing. Ook heeft het bedrijf beloofd alle werknemers die nu in het hotel werken aan te nemen. Niemand zal zijn baan verliezen als Lionstone boven Orco Group wordt verkozen. Volgens Schotte gaan er met de verkoop van het hotel 250 arbeidsplaatsen verloren.

De broker die dit proces begeleidt is het gespecialiseerde Amerikaanse makelaarskantoor Ackman Ziff Real Estate Group uit New York. Voor de commissie is het macro-economische aspect belangrijk. Door de renovatie is de levensvatbaarheid van het hotel gegarandeerd. Als de tarieven van het gerenoveerde hotel hoger zijn zal ook de rest van de sector hiervan kunnen profiteren. De commissie bestaat naast Willem uit: Paul Zoethout (overheid), Arthur Rosaria (Rif Resort), John Jacobs (Rif Resort) en Ludwig van Hoop (overheid).

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Los gezien van Schottes belangen, die hem als verdediger van Lionstones belangen doet optreden , is het verstandig “not to put all your eggs in one basket”.
  Als Lionstone het monopolie heeft over het meerendeel van de hotels op Curacao, zal hij in staat zijn Curacao in een dodelijke wurggreep te houden. De vele politici en aanverwanten die smeergeld zullen ontvangen zullen zich koest moeten houden. Net als in het geval AIRPORT waar tegen het bedrag waarvoor een luxe airport gebouwd had moeten worden, een derde rangs airport is neergezet . Tegen de vele betrokkenen die dit hebben zien en laten geburen, kunnen geen stappen worden ondernomen, omdat de boter op de vele politieke hoofden dan zal gaan smelten en de statenzaal zal doen onderlopen.
  Geachte Heer Willem , houdt uw rug recht en kies wat voor Curacao het beste is . Als daartoe behoort het personeel (minus de bewezen rotte appelen) die een jaar hun baan kwijt zijn , tegemoet te komen , dan moet dat maar .
  Maar in geen geval een monopolie op het gebied van het hotelwezen.

 2. Iedereen ontslaan en dan weer opnieuw aannemen is de enige manier om het enorme aantal rotte appels in de mand een beetje terug te dringen. Er staan een hoop mensen bij het Marriott op de loonlijst die werkelijk geen ene moer uitvoeren. Kost bergen met geld, dus wegwezen met deze profiteurs.
  Zullen wel MFK stemmers zijn als ik de reactie van Schotte zo hoor.

 3. Houdt Schotte maar verre van hotels.

  We weten van zijn relatie met de Venezuelaanse water en stroomdief van het Clarion hotel.

  Die de mislukte MAVO scholier Schotte zelfs een erediploma gaf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties