Amigoe | Nederlands-Caribische regeringsleiders naar Washington DC

De vicepresident van de Verenigde Staten (VS), Joseph Biden, heeft de premiers van St. Maarten, Curaçao en Aruba uitgenodigd

US vicepresident Biden heeft premiers van St. Maarten, Curaçao en Aruba uitgenodigd

WILLEMSTAD — De vicepresident van de Verenigde Staten (VS), Joseph Biden, heeft de premiers van St. Maarten, Curaçao en Aruba uitgenodigd om de eerstvolgende energietop voor de VS, het Caribisch gebied en Midden-Amerika bij te wonen.

De energietop vindt plaats op 3 en 4 mei in Washington DC. Naast de premiers zijn ook andere ministers van de respectievelijke landen uitgenodigd. De Energy Security Task Force voor het Caribisch gebied en Noorden Midden-Amerika is vorig jaar april gelanceerd door de regeringsleiders van deze regio.

Tijdens de bijeenkomsten van de Task Force werden de kansen en uitdagingen voor energiediversificatie, investeringen in schone energie, regionale samenwerking en energie-integratie verkend.

De Task Force legt de laatste hand aan een conceptrapport met aanbevelingen, dat tijdens de energietop wordt gepresenteerd.

Tijdens de energietop krijgen de regeringsleiders de kans om hun steun aan de aanbevelingen van het rapport te betuigen. Daarvoor krijgen ze hulp van de internationale gemeenschap.

Bron: amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *