Amigoe | Navarro: We hebben een sociaal probleem

Navarro: We hebben een sociaal probleem| Persbureau Curacao

Opnieuw minderjarige met vuurwapens gepakt | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — “Het is duidelijk dat er een groot aantal vuurwapens op het eiland circuleert, ondanks de verscherpte controles door de politie, die daarbij ondersteund worden door andere handhavingsorganisaties.

Dit is geen probleem van Justitie, maar een sociaal probleem.”

Dat constateert minister van Justitie, Nelson Navarro (Pais) in een korte reactie, naar aanleiding van de tweede aanhouding binnen twee dagen van een minderjarige met zware vuurwapens en drugs, na een achtervolging door een politiepatrouille in de wijk Sta. Maria.

Afgelopen zondag werd een jongen van vijftien jaar aangehouden, in wiens rugzak een geladen vuurwapen werd aangetroffen. Dat gebeurde bij een huiszoeking in een woning in de Kaya Augusto Boelijn. Deze huiszoeking vond plaats naar aanleiding van de drievoudige moord in de nacht van zaterdag op zondag, op het parkeerterrein voor Campo Alegre.

De aanhouding van gisteren volgde nadat agenten tijdens een politiepatrouille in de wijk Sta. Maria een verdachte pick-up zagen. Op het moment dat ze de chauffeur een stopteken gaven, gaf deze echter gas, wat leidde tot een achtervolging. Tijdens deze achtervolging gooide de chauffeur iets uit de auto. Dit bleek een vuurwapen te zijn.

De bestuurder verloor kort daarna de macht over het stuur en de wagen sloeg over de kop op de kruising van de Elminaweg/El Salvadorweg. Bij controle van de auto werd een tweede vuurwapen aangetroffen. Samen met het wapen dat uit de auto was gegooid, zijn deze in beslag genomen. Verder werd een grote zak aangetroffen waarin kleine zakjes marihuana zaten, waarschijnlijk voor de verkoop. Ook de drugs werden geconfisqueerd.

De bestuurder werd gearresteerd. Het gaat om de 17-jarige A.A.P., geboren op Curaçao. Hij is voorgeleid aan de hulpofficier van Justitie en zit nu vast.

De politie wijst er zelf nogmaals op dat dit de tweede aanhouding is van een minderjarige die zware vuurwapens in zijn bezit heeft. “Wij zullen de dagelijkse controles nog meer intensiveren, maar rekenen ook op de medewerking van de burgers om de rust en veiligheid in de samenleving weer terug te brengen.”

De Justitie-minister constateert op zijn beurt dat het opmerkelijk is dat veel jeugdigen in de criminaliteit belanden, hetgeen volgens hem duidt op een grove verwaarlozing in de opvoeding van onze jongeren. “Dit is geen probleem van Justitie, maar een sociaal probleem. Justitie wordt geconfronteerd met de gevolgen van een sociaal probleem binnen onze gemeenschap. Justitie moet dan repressief optreden, terwijl het probleem zelf niet wordt aangepakt. Het is dan dweilen met de kraan open.”

Navarro zat vandaag in de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers. Hij heeft voor morgenmiddag een persconferentie gepland over de recente gang van zaken over onder andere de vuurwapenproblematiek.

Bron: Amigoe

19 Reacties op “Amigoe | Navarro: We hebben een sociaal probleem

 1. by the way waar is het standbeeld gebleven, wie heeft de centjes van dit om gesmolten beeld in zijn zak gestoken.

 2. En wie heeft onderwijs? PS.. hoeveel ministers hebben we niet zien komen en gaan.. Enige waar ze energie in staken was de naamsverandering van Peter Stuyvesant.. verder helemaal niets.

 3. Zowiezo de gangstercultuur is erg populair op Curacao..

 4. Navarro heeft helemaal gelijk, maar wat voor een voorbeeld geeft de politiek als iemand die tot 3 jaar cel is veroordeeld in de Staten blijft zitten en iedere maand 15,000florin belastinggeld opstrijkt. En deze crimineel heeft nog 2 strafbladbezitters in zijn partij en in de Staten zitten!

  Toezichthouders bij de UNA (Flocker en Dambruck) veroorzaken een miljoen schade en blijven gewoon zitten, waardoor ze nu een rechtszaak tegen zichzelf zouden moeten beginnen!

  Fraudelyne Wiels heeft een grote porkeria gemaakt van het Curacaohuis, ondubbelzinnig aangetoond door talloze rapporten, maar de regering laat haar doorgaan met het maken van een nog grotere porkeria.

  Het sprekende mantelpak Stella van Rijn heeft 2 jaar lang belastinggeld over de balk gegooid als geisha van een tot 3 jaar cel veroordeelde crimineel en zou Forti uitgeschopt moeten worden maar verdient er nog steeds een ministersalaris als secretaris generaal.

 5. Aan het einde van hun dagen, profetisch antwoord. De essentie van deze maatregel is om ervoor te zorgen dat men minder vaak met lieden opgescheept wordt waarvan je verzuchtend moet vaststellen dat die vader zijn zaadproductie beter op de kachel had kunnen spuiten, zodat “het” met een sisser is afgelopen (….. )

 6. Rofi; Hoeveel later? (grapje….)

 7. @Henriques, wie had het beter kunnen doen en wie gaat het beter doen denk je? Een frisse nieuwe wind is goed, maar een frisse wind die opnieuw het wiel moet gaan uitvinden werkt niet.
  Ik ben voor de regering die eindelijk wat aan de problemen doet, en eindelijk machtige mensen laat oppakken, zoals de huidige regering wel doet!

 8. Die wandelde kaars van rk kerk condooms laten uitdelen en de gebruikers erbij vertellen dat als ze er 2 over elkaar gebruiken later in de hemel komen

 9. Henriques

  NB
  “Leeflang” moet dit zijn, ook Zita en anderen stoppen met zakkenvullen.
  Weg met de PAIS, de Coopers, de PS, MFK, een frisse nieuwe wind is essentieel voor het voortbestaan van de eenheid oh eiland. Nu 21 partijen en 21 zetels te verdelen.

 10. @Opmerker, als er helemaal niets gedaan wordt verandert er ook niks en het wordt dan van kwaad toch erger!
  De vraag is hoe heeft het zover kunnen komen. Simpel. Beleid van vorige regeringen die niet vooruit konden zien. In denk dat jij wel weet wie het ambachtsschool had afgeschaft, PAR onder Leefslang.
  Op dit moment volgen verschillende jongeren en ouderen allerlei gesubsidieerde cursussen in de bouw, landbouw, bij de Isla etc.

 11. Henriques

  Laten we beginnen – voor de verkiezingen – een manifest op te stellen warin staat dat het afgelopen met de pastechi cutuur moet zijn. Stoppen met fam vrienden ooms en tantes
  Statenleden moeten een deel van hun salaris inleveren, ook jij Leefland, dus doe een oproep daarvoor namens jouw partij. Ik denk dat er dan nog enige goodwill vd bevolking zou kunnen zijn, want latn we nou wel wezen zo gaat het niet – langer -. Schoon schip maken binnen de ministeries, eruit flikkeren die niets presteren, gooi ook van Rijn eruit, door de partij van S daar neergezt op kosten vd bevolking consumerend.
  Zo zijn er nog meer, oprotten met die losers nu, die de gemeenschap miljoenen kosten.
  Misschien dat we dan een keer de goede kant opgaan en is er hoop voor de toekomst.
  Zoals Obama altijd zei; Yes we can.
  Wij kunnen het ook, maar dan wel schoon schip maken wat anders zitten we over 10 jr op hetzelfde forum hier dezelfde woorden te gebruiken. Het is 2 voor 12. Nu actie, nu aanpakken.

 12. Een sociaal probleem dat gecreëerd is door een a-sociale regering. Drop-outs die onderwijs niet kunnen volgen en aan hun lot overgelaten worden. Het afschaffen van huishoud en – ambachtschool is mede oorzaak van deze ellende.
  Iemand die Mavo en/of daarop volgend onderwijs niet kan volgen, kan meestal wel zijn handen gebruiken om een vak te leren. Metselaars, timmerlieden, schilders, metaalbewerkers etc komen tegenwoordig uit het buitenland. Hoe wil deze regering een 80/20 regeling toepassen als er geen lokale handwerklieden beschikbaar zijn? Krijgen we dan een bouwstop?
  Ja, het is een probleem dat de overheid zichzelf op de hals gehaald heeft. Waar haal je nu nog leraren voor deze scholen vandaan?

 13. Curaçao heeft niet alleen een sociaal probleem maar ook een probleem met een stelletje sukkels dat zich parlementariër en minister noemt. Dat laatste is het grootste probleem. Ze zitten aleen maar daar om hun zakken te vullen en vriendjes / familie aan baantjes te helpen. Hoe is het mogelijk dat een kleine rots in de Caribische zee met ongeveer 150.000 inwoners, 9 ministers,
  9 Scretarissen Generaal, een groot aantal sector directeuren, veel chauffeurs en dienstauto”s nodig heeft. Over het grote aantal ambtenaren nog maar niet te spreken. Is nog erger dan een 3e wereldland.

 14. Meneer Navarro jullie hebben als regering/justitie gewoon gefaald in het bestrijden van criminaliteit en armoede.
  Het is natuurlijk nooit goed te praten maar dat veel jeugdigen in de criminaliteit belanden heeft ook te maken met het feit dat velen in diepe armoede opgroeien en geen uitzicht hebben op een goede/normale toekomst. Mensen komen steeds meer in de problemen en voelen zich steeds verder zinken dat voor hun gevoel niets anders blijft dan de misdaad om rond te kunnen komen. Nood breekt wet en daarmee ook een soort moraal en geweten. Hebben jullie wel eens daarover nagedacht? Het is niet alleen maar verwaarlozing in de opvoeding zoals je nu beweert, ja lekker makkelijk zeg. Jullie blijven keer op keer falen en presteren het om elke keer weer de schuld bij een ander neer te leggen, heel typisch. De regering moet maar eens met de juiste maatregelen komen en dit probleem goed aanpakken en oplossen. Stelletje nietsnutten bij elkaar daarzo in de politiek, moet maar een keerje afgelopen zijn.

 15. Laat dat afpakteam maar beginnen wapens af te pakken. Zet een anonieme kliklijn op.

 16. Als ze al willen werken scoort 80% positief op de drugstest.

 17. joep meloen

  Volgens PS krijg je deze jongeren met de 80 / 20 regeling op het juiste pad.
  Keep dreaming.

 18. Makambas zeggen dit ook maar moeten dan maar meteen terug naar Holland.

  Curacao is nu eemaal gek op criminelen.. wapens drugs gouden kettingen feveren.. veel geluid maken etc etc. Vooral laten zien dat je geld hebt ook als je het niet hebt want dan heb je respect

 19. Tjonge jonge kom je er nu ook achter de bevolking roepen dit al vele jaren. Maja dat willen de politicie in pluche die druk zijn met zakkenvullen niets van horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *