Amigoe | Moses: Economie moet nieuw leven worden ingeblazen

Statenlid Marilyn Moses heeft een nieuwe partij opgericht, Movementu Progresivo | Antilliaans Dagblad

Statenlid Marilyn Moses van Movementu Progresivo | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — Wij kunnen niet meer blijven doen alsof het met Curaçao economisch voor de wind gaat. Dit stelt onafhankelijk Statenlid en politiek leider van de nieuwe partij Movementu Progresivo (MP), Marilyn Moses.

De partij hield dit weekeinde een topoverleg met sprekers uit binnen- en buitenland om oplossingen voor de economie te bespreken.

Moses ziet zelf in het toerisme een belangrijk instrument is om op korte termijn, binnen zes maanden tot een jaar, de lokale economie weer nieuw leven in te blazen. “Dit is iets wat op korte tijd kan gebeuren. We hebben veel ervaring en kennis in huis. In het verleden keken andere landen in de regio naar hoe wij met toerisme omgingen. Dus wij zijn in staat om dit te kunnen regelen.”

De MP is van mening dat het organiseren van grote congressen een belangrijke duw in de rug kan zijn voor zowel het toerisme als de economie. “Wij hebben de hotels, wij hebben de airlift en wij hebben een World Trade Center, maar ook andere locaties waar grote congressen gehouden kunnen worden. Dus het is mogelijk.”

Tijdens het topoverleg van zaterdag van de nieuwe partij, werd gesproken over de noodzaak van investeren in de vorming van jongeren, het waarom van coördinerende instanties bij de introductie van nieuwe initiatieven, terwijl ook het belang van het cultureel erfgoed van Curaçao meer benadrukt moet worden. “Veel mensen verliezen dat uit het oog. Maar wij hebben een rijk cultureel en historisch erfgoed. Dat kan een goede aantrekkingskracht worden voor onze economie. Toerisme van bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultureel erfgoed zit wereldwijd in de lift”, aldus Moses.

Sprekers op het topoverleg waren onder anderen Caryl Monte, Gilbert Cijntje, Richard Martina en Stanley Marks vanuit Curaçao en vanuit het buitenland waren onder meer Jerry Butler en Andrew ‘Andy’ Ingraham aanwezig. De op de Bahama’s geboren Ingraham was de spreker van orde. Hij is een expert op het gebied van internationaal toerisme en het organiseren van grote internationale congressen. Ingraham was zo onder de indruk van Curaçao dat hij heeft toegezegd vier Curaçaose studenten mee te laten lopen tijdens zijn eerstvolgende internationaal congres over toerisme.

Bron: Amigoe

 

14 Reacties op “Amigoe | Moses: Economie moet nieuw leven worden ingeblazen

 1. Kijk hoe Elias investeerd in Curacao en hoe hij wordt behandeld.. Of iemand die veel voor het eiland deed Gelt Dekker. Die werd door de regering van de MAN tot persona non grata gemaakt…

 2. “leegstaande’ huizen, als je dat niet ziet dan heb je last van tunnelvisie, dus ik zou zeggen jouw onzinreactie to be deleted (is het overigens).

 3. Joop Smit

  Maar jouw verhaal over leegstaande huizen, vertrekkende inwoners is incompleet en nutteloos als je de nieuwkomers niet vermeldt. ( en zelf onderzocht zou hebben). To be delete dus.

 4. Curacaoenaars moeten leren om zelf te investeren in Curacao. Op een of andere manier denkt men dat de ”investeerder” uit het buitenland moet komen. Veel van die zogenaamde investeerders zijn platzak.

 5. Check het ff met de verhuisbedrijven. ZO heb ik het ook gedaan.

 6. Joop Smit

  Hoeveel nieuwkomers vestigen zich gemiddeld per maand op het eiland?

 7. Er zijn weinig investeerderss die terecht willen in een land waarvan a/de politiek ondeugdelijk is b/men niet weet wt de verkiezingen 2016 zullen brengen.

  Er vindt op dit mom een wre volksverhuizing plaats. Er vertrekken gemiddeld 5 echtparen pm richting thuisland, waar dat ook mag zijn. Gemakkelijk te verifieeren ook bij de verhuis ondernemingen hier oh eland.
  Dat er geen doorstroom is is ook duidelijk, meer dan 80 makelaars die gemiddeld zo’n 30-50 huizen in hun bestand hebben. De wekelijkse executoriale verkopen, dan nog de advertenties op marktplaats cw, kranten en marktplaats en speurders in Ned.
  Hebben we nu echt zo’n bord voor onze kop??

 8. Abraham Mossel

  Welkom toerist op Curacrim. Wij hebben Hotels en Airlift een WTC met als eigenaar de grotste waterdief van curacrim. Wij hebben de No Limit Soldiers’ en hun vrienden Buena Vista City die de toeristen een waar welkom heten op Hato met gratis bulit vuurwerk. Wij hebben als klap op de vuurpijl een ex MP die geeleerd is aan de maffia en veroordeeld is tot drie (3) jaar onherroepelijke gevangenis uit te zitten in 1 keer, etc etc bla bla.

 9. Een belangrijk factor in de hele ecenomie gebeuren is de mentaliteit en de liefde voor het eiland. De gemmidelde Curacaoenaar heeft niet voldoende liefde voor het eiland, naast het al bestaande egocentrisch, materialistisch en minderwaardigheids mentaliteit. Zonder een goede oplossing voor deze aspecten, zal er niks met de economie gebeuren, zelfs als je duidenden Hotels en WTC’s heb.

 10. Moses heeft deels gelijk. Laten we eerlijk zijn, er moet nieuw leven geblazen worden in onze economie. Curacao heeft ook de ervaring en kennis in huis. Helaas wordt deze niet benut en gaat men over naar vriendjespolitiek en persoonlijke belangen. De economie gaat ook veel verder dan alleen toerisme en cultureel erfgoed. Het gaat om duurzaamheid, deviezen en banen. Echter, steeds wordt de fout gemaakt om gladde jongens als ministers aan te zetten zoals Hakim en Palm, omdat ze “kennis” en “ervaring” zouden hebben in het bedrijfsleven. Aub, kom met een strategisch plan en niet met losse uitspraken.

 11. Joep Meloen

  Het eiland heeft alles in huis om er iets moois van te maken. Enige wat moet worden geleverd is:
  – een gemotiveerde bevolking
  – een integere regering
  – energie en positiviteit om een top product neer te zetten.

  Geen van deze voorwaarden zal men ooit aan voldoen op Curacao, derhalve kan men nog wel jaren blijven praten over wat men allemaal niet zou willen doen.

 12. We hebben helaas niet een goede verbinding met veel grote markten en Insel zet Curacao niet in een goed daglicht. WTC is een oude bende. Hotels vrij duur voor wat je er voor krijgt en dan nog de hoge criminaliteit en de stinkende isla.. droom maar verder

 13. Dit gaat wederom niet lukken deze arts net als die andere die hun roeping niet volgen maar het makkelijke geld vergeten dat veel Curacaoenaars werkschuw zijn zeker in deze branch want dan zijn ze weer slaaf. Ze vergeten dat alle werkende slaaf zijn van de werkgever. Dit houdt in , wil je dit goed van de grond krijgen , je mensen van buiten nodig hebt om te werken, dag dag met je 80/20 regeling denkt ook zij net als Whiteman dan de mens gek is.

 14. In de woorden van Helmin Magno Wiels: “Wanneer actieve dokters over economie beginnen te praten, dan moet je wegrennen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *