28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 04:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Ministerie heeft voorkeur voor lokale jongeren

Suzy Camelia-Römer, geeft de voorkeur aan onervaren jongeren om die een kans te gevent | foto: Elisa Koek
Minister Suzy Camelia-Römer, geeft de voorkeur aan afgestudeerde, doch onervaren jongeren om hen een kans te geven binnen VVRP  | foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD — Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) wil Curaçaose jongeren die net zijn afgestudeerd de kans geven om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt.

“Ze krijgen alsmaar te horen dat ze geen ervaring hebben. Dit inspireerde mij om een nieuw team van jongeren aan te nemen”, zo verklaarde minister Suzy Camelia-Römer (PNP) gisteren tijdens een persconferentie.

De minister voegde hieraan toe dat ze jongeren met geschikte kwalificaties oproept om te solliciteren. Dit geldt zowel voor lokale afgestudeerden als studenten van Curaçaose afkomst die in het buitenland hebben gestudeerd.

- Advertentie -

Tijdens de persconferentie kregen drie ‘young professionals’ de kans om zich te introduceren, waaronder een jurist op het gebied van privaatrecht en transport- en maritiem recht, een sterrenkundige/meteoroloog en een bouwkundige met specialisatie verkeer en mobiliteit.

CBA-directeur

Voor de vacante functie van directeur voor de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA) gaat eveneens de voorkeur uit naar een landskind. “Dit omdat een lokaal persoon meer kennis heeft van het land en zich zodoende makkelijker kan verdiepen in de materie.”

Het contract van voormalig directeur Oscar Derby liep op 1 juli jl. af. Camelia-Römer heeft dit moment aangegrepen om een evaluatie te laten verrichten met als doel inzicht te krijgen in de stand van zaken met betrekking tot het terugkrijgen van de categorie 1-positie. Ook wilde ze informatie over hoe dit proces het beste kan worden voortgezet.

Uit de voorlopige resultaten van de evaluatie is gebleken dat de functie van CBA-directeur en het proces voor het terugkrijgen van veiligheidscategorie 1 het beste van elkaar kunnen worden gescheiden. Dit vanwege de omvang van het project en zodat de uitvoering en aansturing niet van los van elkaar staan. Dit neemt volgens het rapport echter niet weg dat Derby een autoriteit is op luchtvaartgebied.

- Advertisement -

In de tussentijd wordt er gezocht naar een permanente vervanger van Derby, terwijl Caroline Gonzalez-Manuel, de sectordirecteur van Infrastructuur en Ruimtelijke Planning, de functie waarneemt. De selectieprocedure voor een nieuwe directeur zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke commissie.

Derby blijft tot oktober aan als adviseur om een eigen analyse te verrichten. Accountants- en advieskantoor Deloitte heeft daarnaast de ‘terms of reference’ opgesteld, zodat de minister zeker weet dat ze alle elementen in overweging heeft genomen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. voorkeur voor een landskind oke, maar het moet niet zo zijn dat we de jaren 80 terug krijgen toen de de toenmalige regering onder Don Martina koste wat het kost de alleen lands kinderen op ambtenaren functie plaatste. Terwijl deze totaal niet geschikt waren. Waar een HAVO opleiding voor nodig was werd MAVO geaccepteerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -