33 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024 16:54

Amigoe | Minister wil onderzoek naar aantijgingen Arrindell

Camelia-Romer: ‘We moeten zaken niet bagatelliseren’

AVA Airways-directeuren Giovanni Atalita (links) Olivier Arrindell (midden) en Luchtvaart directeur Derby (rechts)
Toen alles nog goed was: AVA Airways-directeuren Giovanni Atalita (links) Olivier Arrindell (midden) en Burgerluchtvaartautoriteiten directeur Oscar Derby (rechts)

WILLEMSTAD — AVA Airways-directeur Olivier Arrindell beschuldigt de directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA), Oscar Derby, van corruptie. Minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP, PNP) wil naar aanleiding hiervan dat er onderzoek wordt verricht naar de uitlatingen over Derby.

Daartoe heeft ze vandaag een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie.

“Het zijn ernstige aantijgingen over een ambtenaar die een hoge functie bekleedt”, aldus Camelia- Römer.

Arrindell verklaarde in het radioprogramma Tribuna Popular op Radio Hoyer dat Derby en diens echtgenote frauduleuze praktijken hebben verricht. Met de handelingen zouden respectievelijk bedragen van 5 miljoen en van 5000 gulden gemoeid zijn.

Zware aantijgingen

De minister laat weten ‘dat het zware aantijgingen zijn, die we niet moeten bagatelliseren’. Ze benadrukt dat ‘de internationale dimensie van schade aan het land heel groot zal zijn’, als blijkt dat Derby zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan corruptie.

“Dit omdat Derby in direct contact staat met internationale organisaties en ons land zowel op nationaal als internationaal niveau vertegenwoordigt binnen de luchtvaartindustrie. Hij draagt daarnaast een autoritaire functie op ons eiland.”

Ze voegt hieraan toe ‘dat we niet moeten doen alsof dit een lichtvaardige kwestie is’.

“Als we dit wel doen, zijn we heel erg afgegleden als land.”

Camelia- Römer is daarom van mening dat de aantijgingen van Arrindell aan het adres van Derby grondig onderzocht moeten worden. Oscar Derby laat desgevraagd tegenover de Amigoe weten dat hij zich niet wil uitlaten over de beschuldigen zolang het onderzoek loopt.

Economische vergunning

AVA Airways, de luchtvaartmaatschappij in oprichting van Giovanni Atalita en Olivier Arrindell, heeft herhaaldelijk een verzoek ingediend voor het verkrijgen van een economische vergunning.

Minister Camelia-Römer liet onlangs schriftelijk weten dat de luchtvaartmaatschappij eerst een bankgarantie van 48,9 miljoen dollar of een ‘irrevocable letter of credit’ moet overleggen, alvorens die kan worden verstrekt.

Bron: Amigoe

Gearchiveerd als

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties