27 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | MFK: Pas vergaderen over Schotte na onherroepelijk vonnis

HomeMediaAmigoe | MFK: Pas vergaderen over Schotte na onherroepelijk vonnis
MFK: Pas vergaderen over Schotte na onherroepelijk vonnis
Brief aan Statenvoorzitter ‘eerst naar de pers gestuurd’

WILLEMSTAD — De MFK-fractie heeft grote problemen met de openbare vergadering van de Staten van volgende week donderdag. Op de agenda van deze bijeenkomst, die door de coalitiefractie is aangevraagd, staat de positie van de Staten ten aanzien van leden die door de rechter schuldig zijn bevonden aan het plegen van een strafbaar feit.

Volgens de MFK kan er niet over dit punt worden vergaderd, omdat de zaak die aanleiding is voor deze vergadering nog bij de rechter ligt.

In een brief aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais), die ondertekend is door waarnemend fractievoorzitter Amerigo Thodé, wordt op de voor volgende week donderdag opgeroepen vergadering ingegaan.

In een reactie stelt Statenvoorzitter Franco de brief van de MFK nog niet te hebben ontvangen. “Die is blijkbaar eerst naar de pers gestuurd. Wij zullen er kennis van nemen als die eenmaal bij ons binnenkomt. Maar de MFK heeft het verzoek niet ingediend. De partij is niet een van de aanvragers. Dit verzoek is ingediend door twaalf leden van de Staten en ik kan niet zomaar het verzoek van twaalf leden van de Staten naast mij neerleggen aan de hand van het verzoek van één fractie. Dus de vergadering gaat in principe gewoon door.”

De vergadering werd aangevraagd nadat MFK-fractievoorzitter en politiek leider Gerrit Schotte door de rechter in eerste aanleg tot drie jaar werd veroordeeld voor onder meer omkoping, fraude en het witwassen van geld. Ook mag Schotte zich voor vijf jaar niet meer verkiesbaar stellen. De MFK’er is inmiddels in hoger beroep gegaan; tot die tijd is hij vrij man en kan hij zijn politieke activiteiten voortzetten. Vanuit de Staten echter kwam het verzoek aan Schotte om zich vrijwillig uit de Staten terug te trekken. Schotte heeft dit verzoek naast zich neergelegd en nu volgt er dus een oproep voor een openbare vergadering over dit onderwerp.

In de brief van de MFK aan Franco stelt de fractie ervan uit te gaan dat het doel van de vergadering is om Schotte uit te sluiten van werkzaamheden in de Staten. De MFK-fractie roept Franco op om de aangevraagde vergadering geen doorgang te laten vinden. Als reden hiervoor wordt aangegeven dat de kwestie nu bij de rechter ligt, aangezien Schotte in hoger beroep is gegaan, en dat een straf pas kan worden uitgevoerd nadat deze onherroepelijk is geworden. “Naar goed gebruik en bovendien vanwege de hierna te bespreken juridische redenen past het zowel de uitvoerende als de wetgevende macht om zich te onthouden van het bespreken van zaken die zich onder de rechter bevinden.”

Ook vindt de MFK dat er rekening mee moet worden gehouden dat Schotte in principe onschuldig is, totdat hij na een eerlijk proces tot aan de hoogste instantie onherroepelijk schuldig is bevonden aan een strafbaar feit, conform het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ook de Staten moeten zich hieraan houden, aldus de MFK, totdat er in hoger beroep en cassatie uitspraak is gedaan. Verder is het aan het Openbaar Ministerie om Schotte te vervolgen en niet aan de Staten.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Dat de MFK tot op het bot crimineel is weten we, zie het vuil van onze samenleving op de foto.

  Veel erger is dat het gewoon getolereerd wordt en er zelfs op dit uitschot gestemd wordt. Waar ter wereld vind je DRIE STRAFBLADEN en een voormalig afwashulp in het parlement?

  Waar ter wereld wordt een hoofd van de veiligheidsdienst gehandhaafd die ongescreend is neergezet door een criminele 3 MAVO premier, veroordeeld tot 3 jaar cel wegens grootschalige corruptie?

  Waar ter wereld worden zijn laffe meelopers gedoogd zoals de huichelachtige Stella van Rijn, die zonder enige politieke ervaring met op haar CV redactrice van een buurtkrantje en koffiedame van de architectenclub secretaris generaal werd? De aan obesitas lijdende Ramsay Soemanta die door een door en door verwaande Schotte werd aangesteld om op kosten van de belastingbetaler ieder uur zijn Facebook pagina te updaten? De dikkerd kan niet eens zijn eigen naam foutloos schrijven maar werd door gekke Gerrit benoemd tot persvoorlichter!

 2. MFK en hoe je de waarheid steeds weer kunt verdraaien. M.a.w. deze veroordeling (want iets anders is het niet) van de rechter kun je gewoon negeren als je Schotte heet of wanneer je uberhäupt lid bent van deze maffiaclub. Een prachtige voorbeeldfunctie. Schandalig en een rechtsstaat onwaardig.

 3. 1 foto, 4 personen……..
  Gezamenlijk IQ ?
  Nog geen 100 !
  Het gezamenlijk strafblad heeft meer paginas dan de zatetdag editie van de amigoe!
  En hier moeten wij respect voor opbrengen ?

 4. Pracht foto inderdaad van drie strafbladen en de voormalige keukenhulp van de Cactusclub, die vroeger moest helpen afwassen en nu helpen witwassen.

  De arme man weet misschien net het verschil tussen kop en schotel en mes en vork, maar moet nu in de Staten beslissen over financiele en juridische wetsvoorstellen.

  En dan mag je het hier van Stanley Held geen bananenrepubliek noemen.

 5. Een Statenlid dat door de rechter tot 3 jaar cel is veroordeeld en gewoon blijft zitten, het is ongekend in de wereld. In een beschaafd land was deze fraudeur, moordenaar en school drop out op basis van zijn vele eerdere veroordelingen al nooit in het parlement gekomen.

  Ik walg van de hele MFK entourage, van Constantia tot Thode en van Stella van Rijn tot Ramsay Soemanta.

  Je zou wensen dat de producent van het zaad van het kwaad, Hendrik Schotte, met terugwerkende kracht gecastreerd zou kunnen worden.

 6. Als de Staten besluit dat een veroordeling reden is voor een opschorting van de Statenlidmaatschap kan Mijnheer de Onschuld hoog en laag springen. maar dan zit hij thuis. Als bijproduct zou een uitsluiting van deelname aan de verkiezingen voor deze categorie politici ook wel aardig zijn.

 7. van een maffia partij kan je niks anders verwachten.
  inderdaad op de foto de 3 grootste boeven van deze MFK.
  geen greintje norm besef.

 8. En de lelijkste man in de Staten, Amerigo Thode, laat zich weer protestloos misbruiken door onze MAVO3 draaideurcrimineel.

  Gelukkig kan Thode thuis wel de baas spelen over zijn piepjonge latina, die in ruil voor zijn fikse Statensalaris graag ‘ay papi’ en ‘si papi’ tegen hem zegt.

 9. Pracht foto, 3 strafbladbezitters (Schotte, Thode en Constantia) geflankeerd door de voormalig afwashulp van Cactus Club die van 2000 gulden in de maand daar naar 14,000 gulden per maand in de Staten ging.

  MFK, een grote verzameling porkeria heb ik nergens aangetroffen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties