27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | MFK hekelt lening van 100 miljoen aan KPG

MFK hekelt lening van 100 miljoen aan KPG | Foto MFK
MFK hekelt lening van 100 miljoen aan Kompania di Petroli i Gas (KPG) | Foto MFK

WILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten noemt de leningsaanvraag van de Kompania di Petroli i Gas (KPG) bij de Refineria di Kòrsou (RdK) voor maximaal 100 miljoen gulden ‘verspilling van geld’. KPG is opgericht met het doel om leiding te geven aan het proces van onderzoek naar de aanwezigheid van gas of olie in de Curaçaose wateren.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van zowel RdK als KPG Werner Wiels heeft vanochtend in de Extra de leningsaanvraag bevestigd. MFK zegt dat er geen enkele wettelijke bepaling bestaat over de exploratie van gas en olie terwijl de huidige regering wel 1 miljoen aan KPG wil geven.

Volgens MFK-fractievoorzitter Gerrit Schotte heeft de regering KGP opgericht met het doel om afspraken te maken over de exploratie naar olie en gas zonder dat hiervoor nog een wettelijk basis bestaat.

Wiels wijst erop dat onder anderen de directeur van KPG nog geen salaris ontvangt. Schotte vraagt zich af waarvoor er salaris betaald moet worden als de wetten die de exploratie van olie en gas regelen nog niet naar de Staten zijn gestuurd.

- Advertentie -

De MFK zegt iedereen die verantwoordelijk is voor de lening van 1 miljoen hiervoor ook verantwoordelijk te houden, van de leden van de RvC tot de leden van de Raad van Ministers en Statenleden die de regering steunen.

De krant Bala meldde vanochtend dat er ook onenigheid is ontstaan in de PS-fractie omdat minister-president Ivar Asjes oud-minister Jeanne-Marie Francisca zou hebben aangesteld bij KGP voor een salaris van 15.000 gulden per maand.

PS-fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje zegt hier niet van op de hoogte te zijn en denkt dat het om geruchten gaat. Asjes was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Erg geloofwaardig uit de mond van gekke Gerritje, het MAVO3 onderdeurtje dat zijn minderwaardigheidscomplex van geringe lengte, gebrek aan opleidingen, veroordelingen voor fraude en faillissementen meende te kunnen camoufleren met een nog dommere privefotoslaaf en een reeks bodyguards.

    Waarmee hij zich echter nog belachelijker maakte.

    En de buitenlandse staatshoofden zich steeds maar weer afvragen wie dat onderkruipsel was dat zich steeds aan hem opdrong met zijn geacteerde lach om toch vooral op zoveel mogelijk foto’s te komen.

  2. Als het waar is! Krijgt ex minister Jeanne-Marie Francisca een behoorlijk salaris inclusief alle primaire arbeidsvoorwaarden om niet uit de school te klappen over hoor minister periode.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -