29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

Opinie | Curacao, het nieuwe Las Vegas del Caribe

Opinie George Lichtveld De koude rillingen slaan mij om het lijf. Soms vraag ik mij af of ik, op deze gevorderde leeftijd begin te halllucineren en dwaalsporen begin...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | MFK hekelt lening van 100 miljoen aan KPG

HomeMediaAmigoe | MFK hekelt lening van 100 miljoen aan KPG
MFK hekelt lening van 100 miljoen aan KPG | Foto MFK
MFK hekelt lening van 100 miljoen aan Kompania di Petroli i Gas (KPG) | Foto MFK

WILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten noemt de leningsaanvraag van de Kompania di Petroli i Gas (KPG) bij de Refineria di Kòrsou (RdK) voor maximaal 100 miljoen gulden ‘verspilling van geld’. KPG is opgericht met het doel om leiding te geven aan het proces van onderzoek naar de aanwezigheid van gas of olie in de Curaçaose wateren.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van zowel RdK als KPG Werner Wiels heeft vanochtend in de Extra de leningsaanvraag bevestigd. MFK zegt dat er geen enkele wettelijke bepaling bestaat over de exploratie van gas en olie terwijl de huidige regering wel 1 miljoen aan KPG wil geven.

Volgens MFK-fractievoorzitter Gerrit Schotte heeft de regering KGP opgericht met het doel om afspraken te maken over de exploratie naar olie en gas zonder dat hiervoor nog een wettelijk basis bestaat.

Wiels wijst erop dat onder anderen de directeur van KPG nog geen salaris ontvangt. Schotte vraagt zich af waarvoor er salaris betaald moet worden als de wetten die de exploratie van olie en gas regelen nog niet naar de Staten zijn gestuurd.

De MFK zegt iedereen die verantwoordelijk is voor de lening van 1 miljoen hiervoor ook verantwoordelijk te houden, van de leden van de RvC tot de leden van de Raad van Ministers en Statenleden die de regering steunen.

De krant Bala meldde vanochtend dat er ook onenigheid is ontstaan in de PS-fractie omdat minister-president Ivar Asjes oud-minister Jeanne-Marie Francisca zou hebben aangesteld bij KGP voor een salaris van 15.000 gulden per maand.

PS-fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje zegt hier niet van op de hoogte te zijn en denkt dat het om geruchten gaat. Asjes was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Erg geloofwaardig uit de mond van gekke Gerritje, het MAVO3 onderdeurtje dat zijn minderwaardigheidscomplex van geringe lengte, gebrek aan opleidingen, veroordelingen voor fraude en faillissementen meende te kunnen camoufleren met een nog dommere privefotoslaaf en een reeks bodyguards.

    Waarmee hij zich echter nog belachelijker maakte.

    En de buitenlandse staatshoofden zich steeds maar weer afvragen wie dat onderkruipsel was dat zich steeds aan hem opdrong met zijn geacteerde lach om toch vooral op zoveel mogelijk foto’s te komen.

  2. Als het waar is! Krijgt ex minister Jeanne-Marie Francisca een behoorlijk salaris inclusief alle primaire arbeidsvoorwaarden om niet uit de school te klappen over hoor minister periode.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties