27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | MFK en MAN willen integriteitsonderzoek CBCS

Rapport Centrale Bank in Staten
MFK en MAN willen integriteitsonderzoek CBCS

WILLEMSTAD — De oppositiefracties van MFK en MAN in de Staten hebben een openbare vergadering aangevraagd om de regering te instrueren om een integriteitsonderzoek uit te voeren naar de top van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Het verzoek van de twee fracties volgt op een openbare vergadering van de Staten die eerder deze week werd gehouden, waarin werd stilgestaan bij het rapport van PricewaterhouseCoopers Advisory over de CBCS. In dit rapport wordt onder meer aanbevolen om een integriteitsonderzoek uit te voeren.

“De onderzoekers adviseren voortaan uitingen van serieuze beschuldigingen ten aanzien van individuele leden van de bestuurlijke organen van de Bank terstond te onderzoeken. De onderzoekers adviseren voorts een integriteitstoets standaard onderdeel te laten uitmaken van de selectieprocedure bij benoeming en herbenoeming van leden van de bestuurlijke organen van de Bank.”

Het integriteitsonderzoek zal zich moeten richten op leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van de CBCS. De fracties van de MAN en MFK willen nu een openbare vergadering over dit onderwerp, waarin de Staten zich over dit onderwerp zullen moeten uitspreken.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Cooper is zo’n voorbeeld van iemand die zijn hele leven bezig is geweest om op meestal onoirbre wijze zijn financiële vermogen te vergroten terwijl hij er nu achter komt dat hij de tijd niet meer krijgt om het ook uit te geven. Achteraf gezien een miserabel en zinloos leven dus.
  Laten we oppassen om niet ook zo’n leven te lijden!

 2. Hij kan zijn wie en wat hi is maar dankzij Tromp gaat het met de CBCB en de banken industry op het eiland uitermate goed, het is groot, machtig en bulken van het geld.
  Stel je toch eens voor dat een stel van de corruptici de hand erop zouden leggen.

 3. Cooper heeft hartklachten , daarom treedt hij , nadat hij zijn zakken overvol heeft gevuld, binnenkort terug uit de Staten om niksdoend zijn
  maandelijkse salaris – betaald door het door hem geknechte volk, op te halen. Zijn hartklachten : KARMA ??

 4. Cooper en Schotte die door geen enkele screening kwamen en nu een integriteitsonderzoek wensen, je ligt toch in een deuk als je dat leest?

  Twee lieden die vanaf hun geboorte-akte hebben gefraudeerd!

 5. controle is altijd goed ook voor de bank en zijn medewerkers.
  Screening is een soort controle op het verleden.
  dus screening is noodzakelijk voor iedere benoeming.
  helaas wordt er hier op Curacao liever niet gescreend, want ze hebben allemaal veel te verbergen.
  Dus alleen via NL kan er screening komen en dan mischien eindelijk eens een minder corrupt systeem op Curacao.
  voorlopig moeten we accepteren dat de maffia een grote vinger in de pap heeft.
  in de politiek en waarschijnlijl ook bij de bank.
  Tromp deugt ook niet, dat moet duidelijk zijn.
  maar de MAN en de hele MFK kliek is puur maffia.

 6. Kan ik een integriteitsonderzoek eisen naar Cooper en Schofte?
  Via FAS misschien (i.v.m. maatschappelijk en dus ook mijn belang)?

 7. Om met Arthur Donker te spreken: ik blijf lachen op deze klip! Zelf geen intgeriteitsonderzoek (screening) willen ondergaan (MAN en MFK) maar dat wel van anderen verlangen…. Hoe dom kun je zijn!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...