30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

AntilliaansDagblad | Goedgekeurde jaarrekeningen BOG en TCB

Kralendijk - Bonaire Overheidsgebouwen (BOG) is de eerste overheids-nv die ‘up to date’ is met de financiële verantwoording. De accountant heeft op 20 oktober van dit jaar de...

AntilliaansDagblad | ‘Meer controles in het verkeer op Aruba’

Oranjestad - Het Korps Politie Aruba (KPA) gaat deze maand meer zichtbaar zijn en het verkeer meer controleren. Dat is de uitkomst van een overleg dat de korpsleiding...

AntilliaansDagblad | Isla moet flink dokken

Nog 33,4 mln dollar aan achterstallig bewaarloon olie in tanks Willemstad - Refineria Isla bv, tot begin 2020 de exploitant van de Curaçaose raffinaderij, is veroordeeld tot betaling...

AntilliaansDagblad | ‘Concurrentie houdt ons scherp’

KLM: Terugkeer double daily op Curaçao afhankelijk van diverse factoren Willemstad - ,,Of we in de toekomst weer twee keer per dag vluchten naar Curaçao kunnen aanbieden, hangt...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Meer dan 200 vragen over UTS

HomeMediaAmigoe | Meer dan 200 vragen over UTS
Meer dan 200 vragen over UTS aan Balborda
Meer dan 200 vragen over UTS aan Balborda

WILLEMSTAD — Minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) kreeg meer dan 200 vragen voorgeschoteld tijdens de eerste vragenronde van de openbare vergadering over telecombedrijf UTS. De minister bleek gisteren niet in staat om al deze vragen te kunnen beantwoorden. De vergadering wordt nu aanstaande vrijdag om twee uur ‘s middags voortgezet.

Het was gisteren de zoveelste keer in de afgelopen jaren dat de Staten over UTS vergaderden. Veel Statenleden stonden ook stil hierbij. Zo gaf PS-lid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe aan dat het onderwerp UTS wel op carnaval lijkt, want ‘het komt ieder jaar weer terug’. MAN-lid Charles Cooper vroeg zich op zijn beurt af waarom het parlement continu over de shiri shiri (ingewanden) van UTS moest vergaderen, wat alleen maar in het voordeel was van de concurrenten van het lokale telecombedrijf. Volgens Cooper moest dit nou de voorlaatste keer zijn dat de Staten over UTS zouden vergaderen. De laatste keer zou een bijeenkomst moeten zijn, wanneer het bedrijf verkocht wordt.

PNP-leider Humphrey Davelaar hield gisteren net als vele andere leden van de Staten een pleidooi voor openheid met betrekking tot het recente auditrapport over UTS. “Statenleden moeten net zoals bij het rapport over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten in staat zijn om inzage in het rapport te krijgen”, aldus Davelaar gisteren. Hij drong er bij alle betrokkenen op aan gebruik te maken van de kansen die UTS nu heeft met de recente ontwikkelingen in de regio, zoals het opkopen van Columbus/Flow door Cable & Wireless en de concurrentiestrijd die Digicel teweeg heeft gebracht.

Verschillende Statenleden stonden stil bij het onderwerp van TeleCuraçao. Alex Rosaria (Pais) kondigde aan een motie in te zullen dienen over deze zaak. “De overheid moet nu kleur bekennen. Wordt TeleCuraçao een volledig 100 procent commercieel bedrijf, of wordt het een publieke omroep die volledig onder de overheid valt à la PBS in de Verenigde Staten? De huidige situatie, waarbij TeleCuraçao als commercieel bedrijf voordelen geniet omdat het onder een overheids-nv valt, kan niet voortduren. Wij zijn dan ook tegen de intentie van de minister om TeleCuraçao ‘as is where is’ bij de overheid onder te brengen.” De motie van Pais was er een van vele die gisteren werden aangekondigd.

Hensley Koeiman (MAN) vroeg zich op zijn beurt af wat de bedoeling van de vergadering van gisteren was. Hij constateerde dat politici al wekenlang naar betrokkenen bij UTS uithaalden en hij vreesde dat de vergadering weer een herhaling van zetten zou worden. “Wij hebben er een gebruik van gemaakt om naar mensen uit te halen en alles in de pers te zeggen. Maar dan komen wij in deze zaal terecht en vragen een onderzoek aan, om zo te onderzoeken of wat wij hebben gezegd nu wel klopt ja of nee.”

Veel kritiek was ervan uit de Statenzaal ook over de dienstverlening van UTS. MFK-leider Gerrit Schotte klaagde over zones op het eiland, waar het signaal van UTS niet meer bereikbaar was en over steeds uitvallende telefoongesprekken. Fractiegenoot Gilmar ‘Pik’ Pisas hekelde op zijn beurt dat bewoners van Bándabou wel veel klachten hadden over het mobiele internet van UTS, dat in grote delen ten westen van het eiland niet meer te vinden is.

Jaime Cordoba (PS) liet zich ook kritisch uit over de UTS-leiding. “Ze zijn heel slecht”, constateerde hij. “Ze sturen mensen naar huis en kopen een nieuw gebouw van 10 miljoen in Ararat, terwijl ze verschillende panden in de verkoop hebben. Hoeveel rapporten zijn er in de afgelopen periode opgesteld en hoeveel van deze aanbevelingen zijn er daadwerkelijk in de praktijk gebracht?”, vroeg hij zich af.

Bron: Amigoe

3 reacties

 1. Ik hoop dat een van de vragen ook is wat de toko den toko op de
  Gosieweg, tegenover het Abel Tasman college voorstelt.
  Daar waar voetgangers over de straat moeten lopen en bewoners hun uitrit niet veilig af kunnen omdat er dagelijks zon 20 autos van UTS/ TDS parkeren.
  Het meest bijzonder is nog dat UTS noch TDS op de hoogte zegt te zijn van een vestiging aldaar.
  Anders moet dat maar vraag 201 zijn.

 2. Ik hoop dat een van de vragen ook is wat de toko den toko op de
  Gosieweg, tegenover het Abel Tasman college voorstelt.
  Daar waar voetgangers over de straat moeten lopen en bewoners hun uitrit niet veilig af kunnen omdat er dagelijks zon 20 autos van UTS/ TDS parkeren.
  Het meest bijzonder is nog dat UTS noch TDS op de hoogte zegt te zijn van een vestiging aldaar.
  Anders moet dat maar vraag 201 zijn.

 3. ik wacht al 2 jaar op mijn upgrade van 16 na 32 mb, moet wel steeds de volle prijs betalen. allerlei smoezen krijg je te horen. ik betaal 99 gulden en krijg de helft de schade is nu al 1200 gulden over de afgelopen 2 jaar en dan hebben we het nog niet over de tijd van bij de balie staan, en telefoon gesprekken met de help desk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties