32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | MAN probeerde al in 2008 huidige situatie Staten te voorkomen

HomeMediaAmigoe | MAN probeerde al in 2008 huidige situatie Staten te voorkomen
MAN-fractieleider Hensley Koeiman en campagneleider Kenneth Gijsbertha
MAN-fractieleider Hensley Koeiman en campagneleider Kenneth Gijsbertha

WILLEMSTAD — De MAN heeft al op 21 oktober 2008 getracht de huidige situatie in de Staten in verband met de veroordeling van MFK-Statenlid Gerrit Schotte te voorkomen, door een motie in te dienen om net als St. Maarten een artikel aan de nieuwe grondwet toe te voegen, dat sancties tegen veroordeelde politiek leiders en Statenleden regelt.

Dat benadrukt leider Hensley Koeiman tegenover de Amigoe.

Zoals bekend heeft MAN de protestbrief tegen het Statenlidmaatschap van Schotte na diens veroordeling niet ondertekend. Dit betekent echter niet dat de MAN de deelname van Schotte steunt.

Koeiman is net als de andere leden van mening dat een verdachte en/of veroordeelde de eer aan zichzelf moet houden. De protestbrief was echter te specifiek alleen op Schotte gericht, in plaats van veroordeelden in het algemeen.

Koeiman stelt dat zijn partij al jaren geleden een positie heeft ingenomen op dit punt en zich bovendien heeft ingespannen om de huidige situatie te voorkomen, door op 21 oktober 2008 een motie in te dienen. Zijn partij haalde toen een brief aan van Plataforma ban konstruí nos Pais van 15 oktober 2008. Dat platform bestond uit vertegenwoordigers van de Raad van Kerken (Darcy Lopes en Gilberto Bakhuis), de vakbonden (Alcides Cova en Roland Ignacio), de NGO’s (Ronald Doran en Anne-Mae Josephina), de bestuursvereniging VBC (Sergio Bakhuis) en de Kamer van Koophandel (John Jacobs).

In een brief van 15 oktober hebben zij het Bestuurscollege gevraagd om gehoor te geven aan het door de vaste commissie Staatsstructuur uitgebrachte unanieme advies, om net als St. Maarten met een wetsartikel te komen dat sancties regelt tegen veroordeelde politici (ook Statenleden).

De motie werd toen echter met tien stemmen voor en elf tegen afgewezen. Ook Schotte heeft indertijd de motie gesteund, net als Koeiman zelf.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. eeerst je eigen partij uitmesten.
  vanuit het screenings rapport
  ) Charles Cooper: “Toen Gerrit Schotte Gedeputeerde van Toerisme was heeft Charles Cooper ANG: 400.000,- van Robby Dos Santos ontvangen voor het verkrijgen van een groot terrein bij Playa Bon & Abou alwaar Dos Santos zijn project Playa Abou & Abou heeft.”

  toch

 2. laat MAN ook meteen gaan zorgen dat er geen statenleden zijn die op de loonlijst staan van grote bedrijven zoals de PDVSA..
  Dat is naar mijn idee ook een corrupte situatie.

 3. In 2008 was het politiek opportuun voor MAN om maatregelen te nemen tegen een verdachte en/of veroordeelde politiek leider en/of Statenlid, met name Godett die samen met PNP en PAR in de regering zat. Vandaag is het politiek opportuun voor MAN om de protestbrief tegen het Statenlidmaatschap van de veroordeelde Schotte niet te ondertekenen (overigens mag van ‘wetgevers’ wat meer verwacht worden dan een protest brief, maar dat even terzijde). Echter, zolang Cooper, nu geteund door Gijsbertha als campagneleider, een belangrijke stem binnen de MAN blijft hebben (ondanks de woorden van Koeiman en Dennawi over andere koers) zal de MAN zich niet tegen Schotte en MFK keren. Ook Leeflang heeft zich niet willen uitspreken over steun verlenen aan een regering met MFK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties