28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | Lijstencombinatie kleinere partijen gaat toch door

Curacao verkiezingslijst 2016
Onofficiele incomplete Curacaose verkiezingslijst 2016

WILLEMSTAD — Een gecombineerde lijst van kleinere partijen zal zich volgende week maandag toch aanmelden bij het Hoofdstembureau. Dit bevestigt Richard Hooi, de politiek leider van de partij Forsa Elevá (FE).

Zijn partij zal de krachten bundelen met onder meer de Partido Koperativista i Patriótiko (PKP) van Robert ‘Patriota Mayó’ de Jesus.

Dat FE en PKP de handen ineenslaan is opmerkelijk te noemen. Enkele weken terug verbrak Hooi nog de samenwerking omdat hij vond dat het allemaal te lang duurde. Maar volgens De Jesus zijn de partijen weer in gesprek. Hij kon vandaag niet veel verklaren en gaf aan dat Hooi zich nu ten doel heeft gesteld om meerdere kleinere partijen samen te brengen onder een noemer.

Hooi stelde vanochtend in een reactie dat er mogelijk nog een derde partij zich bij de twee zal voegen. Hij wou geen naam noemen, maar gaf wel aan dat er gesprekken gaande zijn. De Jesus voegde hieraan toe dat het altijd zijn doel was om zoveel mogelijk partijen bijeen te krijgen. “Het gaat erom dat je erbij zit. Hoe meer mogelijke personen of combinaties je bij elkaar hebt, hoe groter de kans is dat je door de voorverkiezingen komt. Daar moeten wij ons op richten.”

De PKP is de naam die tot nu toe aan het Hoofdstembureau is doorgegeven van de partij die zich maandagochtend, de dag van de kandidaatstelling, zal melden. Maar over de uiteindelijke naam van de combinatie, de kandidatenlijst en verdere inhoudelijke zaken zal er in de komende dagen een besluit worden genomen. Zo is nog niet bekend wie de kandidatenlijst zal aanvoeren.

Maar De Jesus stelde hiervan geen probleem te willen maken. “Als de eer op mij valt, dan zal ik deze verantwoordelijkheid op mij nemen. Maar het gaat mij er niet om of ik nummer 1, 2, of 3 ben. Je moet erbij zitten. Dat is van belang.”

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...