30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Leonora (PS) staat op uitvoering motie UTS

HomeMediaAmigoe | Leonora (PS) staat op uitvoering motie UTS
Sherwin Leonora
Leonora (PS) staat op uitvoering motie UTS

WILLEMSTAD — Er moet eerst een audit bij UTS en haar dochterondernemingen worden gehouden, voordat gesproken kan worden over een strategisch partnerschap van het lokale telecombedrijf. In deze bewoordingen reageert PS-Statenlid Sherwin Leonora op de oproep van UTS-directeur Paul de Geus aan de aandeelhouders van het bedrijf om zo snel mogelijk een standpunt in te nemen over een strategisch partnerschap voor UTS.

In een brief aan de aandeelhouders van UTS, de ministers belast met telecommunicatie voor Curaçao en St. Maarten, hield De Geus een pleidooi om zo snel mogelijk gebruik te maken van deze window of opportunity, gezien de interesse van de regionale topbedrijven Digicel en Cable & Wireless Communications (CWC) om een strategisch partnerschap aan te gaan met UTS.

Maar Leonora eist dat de motie die de Staten in een openbare vergadering van begin december vorig jaar behandelden, eerst een vervolg moet krijgen.

In de motie gingen de Staten akkoord om de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) een audit uit te laten voeren bij UTS en al haar dochterondernemingen.

Het bevreemdt Leonora dat alhoewel deze motie al in december werd aangenomen, het tot begin januari heeft geduurd voordat er vanuit de Staten een brief naar de ARC is gestuurd, waarin het verzoek voor een audit werd aangegeven.

“De motie kreeg geen vervolg. Pas op 9 januari, bijna een maand later, ging het verzoek naar de ARC. Ik vind dit vreemd. Ik heb toen aan waarnemend Statenvoorzitter (en partijgenoot) Jaime Cordoba gevraagd om er werk van te maken. En dat is ook gebeurd.”

Volgens Leonora is er inmiddels een antwoord van ARC binnen. De Rekenkamer geeft hierin aan dat het onderzoek eind februari van start kan gaan. Het PS-lid vindt dit een goede zaak.

Volgens hem zijn er een heleboel dingen bij UTS die nader onderzocht moeten worden.

“In 2007 had het bedrijf een cashflow van 138 miljoen gulden. In 2014 was hier niets meer van over. Dit is te wijten aan het slechte beleid van de directeur. Wij willen dat dat onderzocht gaat worden.”

Hij staat erop dat het onderzoek eerst afgerond wordt voordat er gesproken kan worden van het aangaan van een strategisch partnerschap.

“Het volk moet eerst duidelijkheid krijgen over wat er de afgelopen jaren bij het bedrijf is gebeurd”, aldus Leonora.

Bron: Amigoe

1 reactie

  1. Zo snel mogelijk UTS van de hand doen. Misschien krijgt Curaçao dan wėl de service waarvoor men betaalt.
    Politiek geleuter gaat alleen maar vertragen en andere corruptici wakker schudden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties