28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

HomeMediaAmigoe | KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

door Favell Maduro

KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld
KBB-leertrajecten worden naar jeugdactieplan overgeheveld

WILLEMSTAD — Er wordt gezocht naar een manier om de activiteiten van KBB, zoals het certificeren van leermeesters, assessoren en docenten, door te laten gaan via het jeugdactieplan.

Daniel Corsen die de trekker is van het jeugdactieplan verwacht dat een deel van wat KBB deed, in de toekomst door de mensen van het jeugdactieplan wordt gecoördineerd. Dit nadat de ministerraad geld had toegezegd.

Het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven is in de problemen gekomen doordat de overheid op een gegeven moment geen opdrachten meer gaf. De verschillende ministeries hadden geen geld gereserveerd op hun begroting om de gewenste opleidingen te betalen. Hierdoor heeft het bestuur van KBB besloten om het kantoor te sluiten.

Er was al sprake van dat het KBB onder het jeugdactieplan door kon gaan maar vanuit de overheid was er geen toezegging dat dat door kon gaan. Hierdoor heeft het bestuur van KBB, dat overigens al heel lang aan het wachten is op een toezegging van de overheid, besloten om de activiteiten af te bouwen en het kantoor te sluiten.

Het jeugdactieplan 2015-2020 is een pakket van projecten op allerlei terreinen om problemen met jongeren aan te pakken. Dit om jongeren een betere toekomst te geven. Er is bewust een meerjarenplan gemaakt en tijdens verschillende bijeenkomsten met jongeren besproken.

Tot voor kort was het een mooi plan. Er was vooralsnog geen geld om al die doelstellingen te financieren. Tot vorige week. Toen ging de gehele ministerraad ermee akkoord om geld voor het actieplan vrij te maken. Dit betekent dat er eerst een secretariaat voor het plan moet komen.

Nu de uitvoering van het jeugdactieplan meer vorm krijgt gaat Daniel Corsen met zijn team en de ministeries kijken welke activiteiten ze van KBB kunnen overnemen. Vanuit KBB is men bezig met de dossieroverdracht aan de ministeries. Daarna kan bepaald worden welke opleidingen van het KBB weer opgepakt kunnen worden. Het blijft wel zo dat de overheid de verschillende opleidingen moet inkopen zodat er geld komt om deze te financieren. Naast het oppakken van de KBB-onderdelen gaat men vanuit het jeugdactieplan ook werken aan de dialogen over het onderwijs.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties