29 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Kandidatenlijsten ingeleverd bij Kranshi

HomeMediaAmigoe | Kandidatenlijsten ingeleverd bij Kranshi
Het is vandaag een komen en gaan bij het Hoofdstembureau. De partijen die aan de verkiezingen willen meedoen moeten vandaag hun kandidatenlijsten indienen. Tot het middaguur hadden tien partijen hun lijsten ingediend. De verwachting is dat in totaal zo’n 22 partijen zich zullen melden. Op de foto-combinatie de indiening van de MAN, PAR, 1 Tim Magno en Un Pais Nobo.
Het is vandaag een komen en gaan bij het Hoofdstembureau. De partijen die aan de verkiezingen willen meedoen moeten vandaag hun kandidatenlijsten indienen. Tot het middaguur hadden tien partijen hun lijsten ingediend. De verwachting is dat in totaal zo’n 22 partijen zich zullen melden. Op de foto-combinatie de indiening van de MAN, PAR, 1 Tim Magno en Un Pais Nobo | Foto Edsel Samb

WILLEMSTAD — De kandidatenlijsten voor de verkiezingen van 30 september werden vanochtend door de politieke partijen feestelijk ingeleverd bij Kranshi. De dienst Publieke Zaken was normaal open voor publiek, personen die daar voor een afspraak aanwezig waren werden dus verrast.

Langzaam maar zeker liep de Breedestraat voor het gebouw vol met toeschouwers die naar de dansende en juichende partijkandidaten, en hun ondersteuners, keken. Een feestelijk gebeuren met ballonnen, banners en muziek want de partijen probeerden natuurlijk alle aandacht naar zich toe te trekken.

Partido Democraat (DP) presenteerde, zoals bekend, een lijst met alleen maar vrouwen: Muhérnan Democraat. Niet opmerkelijk was dan ook het feit dat bijna alleen vrouwen met de stoet, die ‘Vota, Vota, Democraat, Democraat!’ riep, richting Kranshi liepen. Zelfs de brassband die achter de vrouwen aanliep telde maar één mannelijk lid. De vrouwen, in rood en wit gekleed en met rode en witte ballonnen, waren enthousiast en juichten bij aankomst voor verandering: ‘Kambio!’.

Ook de partij MAN die een stoet van zeker honderd man met zich meenam kwam feestelijk met cheerleaders, brassband, ballonnen en vlaggetjes aanlopen. Vooraan liepen onder andere partijleider Hensley Koeiman en nieuwkomers Elsa Rozendal (die onlangs met Pais brak) en Giselle Mc William, die ook meedansten met de muziek terwijl ze door de Breedestraat naar Kranshi liepen. De stoet juichte: ‘MAN pa un, MAN pa tur. Bo futuro ta den bo MAN!’ en verzamelde zich voor op het plein bij Kranshi, wachtende op degenen die de lijst in de trouwzaal waren gaan inleveren. Het plein liep echter zodanig vol dat een persoon die gebruik kwam maken van de diensten van Kranshi moeite had om het gebouw binnen te komen.

Aubert Wiels van 1 Tim Magno liep vanochtend als tweede met zijn partij binnen. Bij aankomst maakte hij nog een gezellig praatje met enkele vrouwen, waaronder een lotenverkoopster, die op het plein bij Kranshi naar het spektakel zaten te kijken, voordat hij zijn partijlijst ging inleveren. Wiels zegt klaar voor de strijd te zijn: “Soldaten slapen niet, zelfs als ze slapen, slapen ze met een oog open”, zo stelde hij vanochtend.

Partij Kòrsou Un Pais Nobo presenteerde haar lijst in de vorm van een cadeautje voorzien van lint. Desgevraagd stelt de partij dat ze de lijst ook als een ‘cadeau’ voor de kiezers zien. Ook de partij FOL kwam, uiteraard in een oranje gekleurde stoet, aanlopen.

Toeschouwers

Voor veel toeschouwers die vanochtend bij Kranshi aanwezig waren is het vooralsnog onduidelijk op wie ze gaan stemmen. Een vrouw stelt: “Ik ben wel in het oranje (de kleur van partij FOL, red.) gekleed maar weet nog niet op wie ik dit jaar ga stemmen.” Een andere toeschouwer geeft aan niet zo geïnteresseerd te zijn in politiek: “Ik vind de muziek en de sfeer leuk maar ik weet echt niet op wie ik ga stemmen.” Een oudere dame die in de felle zon staat heeft al wel een partij in gedachten maar wil nog niks verklappen: “Ik ben niet zo van de politiek maar ik hou van de sfeer en de muziek, daarom ben ik hier!”.

Het is vandaag een komen en gaan bij het Hoofdstembureau. De partijen die aan de verkiezingen willen meedoen moeten vandaag hun kandidatenlijsten indienen. Tot het middaguur hadden tien partijen hun lijsten ingediend. De verwachting is dat in totaal zo’n 22 partijen zich zullen melden. Op de foto-combinatie de indiening van de MAN, PAR, en 1 Tim Magno.

Verkiezingen 2016 - MAN | Foto Edsel Sambo
Verkiezingen 2016 – MAN | Foto Edsel Sambo
Verkiezingen 2016 - 1 Tim Magno | Foto Edsel Sambo
Verkiezingen 2016 – 1 Tim Magno | Foto Edsel Sambo

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties