Amigoe | Kamer voor rol Nederlandse Kansspelautoriteit op goksector eilanden

Kamer voor rol Nederlandse Kansspelautoriteit op goksector eilanden

Motie met een meerderheid van 134 van de 150 stemmen aangenomen

DEN HAAG — De Tweede Kamer is vandaag akkoord gegaan met een grotere invloed van de Nederlandse Kansspelautoriteit op Curaçao en St. Maarten. Een motie van de Tweede Kamerleden Nine Kooiman (SP) en Jeroen van Wijngaarden (VVD) werd aangenomen met een meerderheid van 134 van de 150 stemmen, inclusief coalitiepartij PvdA en de oppositiepartijen CDA, D66 en GroenLinks.

In de motie wordt gewezen op de grote aanwezigheid van illegale kansspelaanbieders op Curaçao en St. Maarten en op de ondermijnende werking van de illegale online goksector.

De Nederlandse regering krijgt het verzoek om de Kansspelautoriteit in te schakelen in de strijd tegen illegaal gokken en de Kansspelautoriteit ‘met bijzondere aandacht’ ook de ‘straks legale gokindustrie’ in beide landen te laten controleren en monitoren.

De motie werd vorige week aangekondigd tijdens een overleg met staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Dijkhoff ontraadde de motie, omdat toezicht op de goksector autonome bevoegdheden zijn van Curaçao en St. Maarten. Nederland kan niet eenzijdig beslissingen nemen over een grotere invloed, zei de staatssecretaris. Hij voegde hieraan toe dat de Kansspelautoriteit wel intensief samenwerkt met toezichthouders als de Gaming Control Board.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *