Amigoe | Illegale Venezolaan ingerekend op rif Barcadera

Venezolaanse vluchtelingen ingerekend op rif Barcadera

 3 Venezolaanse vluchtelingen gearriveerd op rif Barcadera (Aruba)

ORANJESTAD — Een illegale Venezolaan die met een bootje voor de kust van Aruba werd afgezet, is maandagmiddag bij het rif van Barcadera door de maritieme politie (MP) opgepakt.

De patrouilles op het water stuitten op een Spaanssprekende man die zich probeerde te verschuilen op het rif. De MP ging erop af en sprak hem aan. Deze 23-jarige L.C.A.A. was om vijf uur ‘s ochtends samen met twee andere vluchtelingen door een Venezolaanse boot voor de kust van Barcadera afgezet. Hen werd gezegd dat zij vanaf daar moesten zwemmen. Zijn twee collega- opvarenden namen het risico en zouden aan land op zoek gaan naar een boot, maar kwamen niet meer terug. Om één uur ‘s middags werd de 23-jarige ingerekend en overgedragen aan Warda Nos Costa.

De twee andere illegalen die Aruba hebben bereikt, worden nog gezocht. De politie wijst erop dat de samenleving waakzaam moet zijn voor mensen die illegaal het eiland proberen te bereiken via de kust. Zie je een verdachte situatie, bel dan de politie op nummer 100.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *