Amigoe | ‘Illegaal’ dood gevonden nabij Baby Beach

door Amigoe verslaggever Bobby Spier

illegale Venezolaan dood gevonden bij ex-Nanki (Aruba)

illegale Venezolaan dood gevonden bij ex-Nanki (Aruba) | Foto Extra

SAN NICOLAS — Twee toeristen stuitten gisteren rond twee uur ‘s middags op een in zee drijvend lichaam van een man in de buurt bij ex-Nanki, ter hoogte van Baby Beach.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Niemand heeft zich gemeld om het lichaam te identificeren. De politie vermoedt dat het een ‘Spaanstalige illegaal’ betreft.

Dat vertelt politiewoordvoerder Liliana Rasmijn vanochtend aan Amigoe. De twee toeristen die het lichaam vonden, schakelden de hulp in van kampeergasten bij Baby Beach, die direct de politie inlichtten. Agenten kwamen ter plaatse en constateerden dat de man mogelijk al enkele uren dood was, aangezien het lichaam stijf aanvoelde. De identiteit van de man is tot op heden onbekend, legt Rasmijn uit.

“We denken dat de man Spaanstalig is. Hij had geen documenten bij zich en niemand op Aruba of Venezuela heeft aangegeven dat zij iemand missen.”

Mogelijk gaat het om een illegaal. Dit omdat de man is aangespoeld op de plek waar illegalen normaal Aruba proberen binnen te dringen, aldus Rasmijn. In de buurt van het lichaam werden geen andere attributen gevonden. Ook is er geen bootje aangespoeld.

Wachten op gemis

Het lichaam is niet in beslag genomen voor onderzoek, maar overgebracht naar het mortuarium.

“We wachten totdat familie zich meldt. Gebeurt dit niet, dan komt de begrafenis voor rekening van de regering. Maar ik hoop dat iemand komt melden dat zij deze persoon missen.”

De twee geschrokken toeristen die het lichaam vonden, hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Op de vraag of er iets verandert voor de kampeergasten bij Baby Beach door dit incident, reageert Rasmijn ontkennend.

“Er loopt standaard meer politie rond tijdens de kampeerperiode.”

Mensen hoeven niet te vertrekken of extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dode visser

Het is de tweede keer dit jaar dat een dode man aanspoelt in de buurt van ex-Nanki bij Baby Beach. Begin dit jaar werd het lichaam van de 44-jarige Arnold Alexander Leito uit Pos Chiquito gevonden in het water tussen Baby Beach en Rodgers Beach, in de buurt van voormalig Nanki Country Club. Leito was visser en is, mogelijk door het slechte weer destijds, met zijn boot omgeslagen op zee. Wrakstukken van zijn boot, waaronder de kajuit, werden de dag voor zijn lichaam werd gevonden, aangetroffen.

Bron: amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *