Amigoe | Wiels: ‘Iedereen uitgenodigd voor opening Curaçaohuis’

Marvelyne Wiels: ‘Iedereen uitgenodigd voor opening Curaçaohuis’ | Foto Bea Moedt

Gevolmachtigde Minister van Curaçao Marvelyne Wiels: ‘Iedereen uitgenodigd voor opening Curaçaohuis’ | Foto Bea Moedt

DEN HAAG — Voor de opening van het nieuwe pand van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao zijn vorige week alle relaties van het Curaçaohuis uitgenodigd.

Minister Marvelyne Wiels meldt dat in reactie op speculaties dat de plaatsvervangende gevolmachtigde minister Robert Candelaria geen uitnodiging had ontvangen, aangezien hij niet aanwezig was.

Wiels weet niet waarom Candelaria niet bij de opening was. Ze meldt verder dat er geen officieel vastgelegde regels zijn met betrekking tot uitnodigingen voor dergelijke bijeenkomsten bij het Curaçaohuis, zodat elke gevolmachtigde minister daar eigenlijk zijn of haar eigen invulling aan geeft. Zo had Sheldry Osepa, van oktober 2010 tot februari 2012 gevolmachtigde minister voor de MFK, bijvoorbeeld de gewoonte om zijn plaatsvervanger niet uit te nodigen.

In een reactie tegenover de Amigoe ontkent Osepa dit.

“Bij alle openbare gelegenheden die bij het Curaçaohuis werden gehouden, was ook de plaatsvervangend gevolmachtigde minister er altijd bij. Kijk maar naar de video van de viering van de Dia di Bandera op mijn Facebook-pagina, daar zit hij op de eerste rij.”

Wel erkent Osepa dat als er besloten bijeenkomsten waren bij het Curaçaohuis, voor een beperkt aantal stakeholders, dat de plaatsvervangend gevolmachtigde minister daar niet voor werd uitgenodigd.

De opening van het Curaçaohuis werd bezocht door zo’n 150 mensen. Van de Curaçaose oppositiepartijen was al bekend dat ze geen gebruik zouden maken van de uitnodiging om de opening bij te wonen. Candelaria is echter plaatsvervangend minister namens de coalitiepartij PNP.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “Amigoe | Wiels: ‘Iedereen uitgenodigd voor opening Curaçaohuis’

  1. stanley Held

    Bij een opening van onze nieuwe onderkomen, vind ik dat een ieder welkom is. Als volwaardig hooggeplaatste ambtenaar zou ik aan alle collega’s vragen om aanwezig te zijn. De politiekekleur mag geen rol spelen. Een ieder zit daar namens de Curaçaose bevolking, ook hier wordt er weer politiek bedreven. Snap niet datdeze mensen het niet door hebben dat de bevolking het door heeft. Ach volgend jaar zijn deze mensen er niet meer. Hoop dat er nieuw bloed wordt ingeblazen in onze zo ondeskundige bewindslieden. De tijd zal het leren. Geld is macht, maar voor hoe lang?

  2. Marcia de M.

    OMG welke plastic surgeon is zo te keer gegaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *