Amigoe | ‘House of Change’ moet Sehos-personeel klaarstomen

Het centrum zal op 18 juni zijn deuren openen.

Het centrum zal op 18 juni zijn deuren openen.

WILLEMSTAD — De Transitie Management Board (TMB) van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda heeft het ‘House of Change’ opgericht. Dit is een informatie- en opleidingscentrum voor het personeel van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos).

Het centrum zal op 18 juni zijn deuren openen.

Gisteren vergaderde de raad met de zorgvakbond CBV. De partijen hebben tijdens het gesprek ideeën uitgewisseld over de rol van de vakbond in het transitieproces. CBV-voorzitter Johnsel Diaoen maakt zich namelijk al enige tijd grote zorgen over de onduidelijkheid die er heerst onder het personeel betreffende de verhuizing naar Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

Eerder deze week verklaarde hij tegenover de Amigoe dat alle stakeholders bij elkaar dienen te komen, zodat er opheldering komt over wat de verhuizing inhoudt voor de werknemers. Ook wil de vakbond meer worden betrokken bij beslissingen ten aanzien van het nieuwe ziekenhuis.

De TMB, bestaande uit bestuursleden van het Sehos en Usona, heeft de vakbond naar aanleiding hiervan uitgenodigd voor een gesprek. Volgens de raad heeft CBV inderdaad een belangrijke rol in het traject. “Het personeel dient gemotiveerd te zijn. Om die reden zien we de vakbond dan ook als een belangrijke stakeholder.”

HOC

Tijdens de vergadering is er ook gesproken over het ‘House of Change’ (HOC). Dit is een project dat in het leven is geroepen om het Sehos-personeel, van verplegers tot specialisten, te ondersteunen bij de transitie.

In het centrum, dat is gevestigd is op de tweede verdieping van winkelcentrum Colon, zullen de werknemers de komende twee jaar nieuwe behandelmethoden aanleren en ook worden geïnformeerd over moderne technologieën. De trainingsruimtes zullen worden ingericht in de stijl van het nieuwe ziekenhuis. Op korte termijn zullen er eveneens informatiesessies worden georganiseerd voor burgers. Iedereen die meer wil weten over HNO kan dan terecht bij het centrum.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *