Amigoe | Houd rekening met de dieren

Houd rekening met de dieren | Foto Bea Moedt

Houd rekening met de dieren | Foto Bea Moedt

WILLEMSTAD — Op verschillende billboards op het eiland zijn boodschappen te lezen die te maken hebben met de aankomende dagen waarin het vuurwerk weer los zal barsten. Bij verschillende bedrijven, instellingen en scholen van Bándariba naar Bándabou wordt aandacht gevraagd voor diegenen die het vuurwerkgeweld wel zullen ontvangen maar die er niets over te zeggen hebben: de dieren.

“Vuurwerk is voor ons een plezier maar voor hen angstaanjagend. Houd rekening met hen”, Dat staat te lezen op de borden die door I-Animal zijn verstrekt. Behalve deze waarschuwing vooraf geeft I-Animal ook tips voor het geval een huisdier vanwege het vuurwerk ‘kwijtraakt’.

“Het is uiterst belangrijk, zeker bij de viering van de jaarwisseling, dat onze huisdieren van een halsband zijn voorzien waarop duidelijk de telefoonnummers van de eigenaar staan genoteerd. Mocht uw huisdier toch van huis weglopen, dan kunt u het dierenasiel bellen op nummer 465-4300 of langsgaan om te zien of uw dier daar is gebracht.”

Verder is het ook een idee om op de Facebook-pagina van ‘Curaçao pets lost and found’ te kijken voor verdwaalde of verloren dieren, of om melding van een vermissing te maken.

“Mocht u een verdwaald dier zien, steek dan alstublieft de handen uit de mouwen en help waar u kan helpen.” Dat is de boodschap van I-Animal.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *