33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

ParadiseFM | Hof introduceert regeling small claims

De drempel om naar de rechter te stappen is verlaagd. Per 1 oktober treedt een nieuw reglement voor civiele zaken in werking. Hierin is een speciale regeling...

ParadiseFM | Politie nog steeds op zoek naar verdachten autodiefstal

De politie is nog steeds op zoek naar twee mannen die verdacht worden van autodiefstal. Het gaat om de 19-jarige Amon Hesus Fraay en de 27-jarige Jason...

ParadiseFM | Young professionals bestieren Curaçao Pride

Een groep young professionals heeft zich verenigd in de Curaçao Pride Foundation. De stichting zet zich in om de acceptatie, inclusie en gelijkheid van de lhbti-gemeenschap op...

ParadiseFM | Kansspelbeurs Sigma van start

Curaçao is deze week de gastheer van de kansspelbeurs SiGMA. Het is het eerste officiële branche-evenement ooit dat op ons eiland wordt georganiseerd. Volgens minister Silvania is...

NTR | Tania Kross wint Johannes Vermeerprijs

John Samson Tania Kross heeft de Johannes Vermeerprijs 2023 gewonnen. De jury roemt de Curaçaose operazangeres voor de manier waarop zij opera aantrekkelijk heeft gemaakt voor een groot...

CC | New procedural rules make accessible justice through small claims

WILLEMSTAD - Starting from October 1, 2023, there will be a new procedural rule for civil cases in the four first-instance courts of Aruba, Curaçao, BES (Bonaire,...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Honderden Jandino-fans bij première Bon Bini Holland

HomeMediaAmigoe | Honderden Jandino-fans bij première Bon Bini Holland

door Nelly Rosa

Bon Bini Holland in première
Bon Bini Holland in première

WILLEMSTAD — Meer dan een half miljoen mensen in Nederland hebben Bon Bini Holland gezien in de bioscoop. Op Curaçao is de film van Jandino Asporaat gisteren in première gegaan.  Ook hier ziet het er naar uit dat de ‘onbeskoft grappige’ komedie een hit wordt. De première is uitverkocht. Honderden fans, filmliefhebbers en pers staan om half acht ‘s avonds, een halfuur voordat de film begint, voor de gesloten deuren van The Cinemas te wachten. 

De rode loper is uitgerold, de spanning is om te snijden. Peter staat op zijn date te wachten. Hij is niet per se een fan van de Curaçaose komiek.

“Ik kijk niet naar zijn shows, maar op basis van wat ik in de trailer heb gezien denk ik dat de film goed is. Met de film heeft hij een goede sprong gemaakt.”

De actrice Norma Cova, die in de film de moeder van Jandino speelt, is een vriendin. Dat is ook een van de redenen waarom hij nu bij The Cinemas staat. Norma Cova komt even later ook aangelopen.

“Voordat ik in de film speelde kende ik die hele Jandino niet.”

Korra is met haar dochter van dertien, die fan is, naar de première gekomen.

“Ik verwacht een grappige film. Jandino is creatief en veelzijdig. Het is heel leuk dat hij bekend is geworden. Ik ben trots op hem al ken ik hem niet persoonlijk.”

Op een kleine afstand van de drukte op de rode loper staat Indira met haar echtgenoot. Vol enthousiasme vertelt ze over de unieke stijl van Jandino.

“Op een grappige manier brengt hij de issues naar voren, maar wel op zo’n manier dat het publiek zijn boodschap aanneemt. Hij heeft daar een geheel eigen stijl voor.”

Het onbeschofte typetje Judeska met de lange valse nagels, wimpers en felblauwe oogschaduw is haar favoriete personage.

“Ik herken zoveel mensen in Judeska. De herkenbaarheid maakt het zo leuk.”

Jandino komt iets voor achten in een strakke Audi aangereden. Zodra hij uitstapt schijnt de zon weer

. “Yes mensen. Nos a yega. Bon nochi, dit moet ik even filmen. Jullie zien er zo mooi uit.” Hij draait zich om, maakt een selfie en vervolgt: “Kom mensen, we gaan naar binnen. We gaan lachen allemaal.”

Camera’s flitsen als Jandino de rode loper oploopt. Het lijkt een eeuwigheid te duren voordat hij de deur bereikt. Hij gaat met iedereen die wil op de foto.

“Ik houd van jullie allemaal.”

Shirma Rouse die in de film een gospelzangeres speelt, zit met haar vrienden in zaal 2, de zaal waar enkele Curaçaose beroemdheden in zitten waaronder Andruw Jones, Hensley Meulens, Tamara Nivillac en Randal Corsen.

“Het was super leuk om in de film te spelen. Het was heel natuurlijk. Ik deed iets wat ik altijd doe.”

De hal van de bioscoop is voor de gelegenheid veranderd in de strandtent Bon Bini Restaurant, het restaurant dat Robertico Florentino (Jandino) wil openen. In de bioscoopzaal is er een tijdelijke counter van FC Kip, het fastfoodrestaurant waar Judeska werkt, en krijgen bezoekers naast de heerlijke kippenvleugels gratis bier.

Als de filmaftiteling op het scherm verschijnt en de lichten in de zaal aangaan is het eerste commentaar: “Wat een leuke film!”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties