Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | ‘Het waren bodyguards van Schotte’

‘Het waren bodyguards van Schotte’
‘Het waren bodyguards van Schotte’

WILLEMSTAD — De agenten Th. en M. van de Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) die vorige week op non-actief zijn gesteld nadat ze tegen de gebruikelijke regels bij het vliegveld Hato hebben gehandeld, zijn weldegelijk bodyguards van voormalig premier en tevens Statenlid Gerrit Schotte (MFK).

Dat benadrukte Statenlid Jaime Cordoba (PS) gisterochtend op de radio en later desgevraagd tegenover de Amigoe. “Ik hoop dat ze niet alles op zich nemen.” De twee LBD’ers werden vorige week in de lokale media beschuldigd van machtsmisbruik op vliegveld Hato.

Zij hebben een koffer voor een VIP bij het vliegveld opgehaald zonder door de uitgebreide controles bij de douane te gaan. In de media werd gespeculeerd dat dit Schotte zou zijn. Hij sprak dit eerder ferm tegen tegenover de Amigoe.

“Ik was helemaal niet op Hato aanwezig en was het ook niet mijn bagage”, benadrukte Schotte toen. “

- Advertentie -

Jachmin Pinedo (eigenaar van radiostation Radio Direct dat het nieuws als eerste naar buiten bracht, red.) moest natuurlijk mijn naam noemen, anders was het geen nieuws.”

Het Bureau Interne Zaken (BIZ) is inmiddels gestart met een onderzoek hiernaar, bevestigde minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) desgevraagd gisteren. Uit dat onderzoek moet dus onder meer blijken van wie de koffers waren en wie hen de opdracht had gegeven om deze op te halen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Schotte is in zijn leven nog nooit op een waarheid te betrappen geweest en zijn aanhangers zijn of laffe profiteurs (type Stella van Rijn) of oliedom (type Ramsay Soemanta). De laatste groep, veelal mondibewoners wiens enige activiteiten het maandelijks ophalen van de onderstandcheque is en het foto’s kijken in de Vigilante is (lezen kunnen ze meestal niet), kun je het niet eens kwalijk nemen. Ze weten niet beter.

    Zolang types als Schottes nog stemmen halen bij de verkiezingen zal Curacao een bananenrepubliek blijven.

  2. Deze beedigde heren zijn bekent met de regels , regels die zij aan hun laars lapten. Deze regels gelden ook als hun opdrachtgevers een hoge post bekleden, zij dienen hem daar op te wijzen , worden zij toch gedwongen dan dienen zij volgens die regels bij hun meerdere aangifte te doen, doen zij dat niet dan zijn zij strafbaar en behoren op staande voet ontslagen te worden. Dit soort corruptie gelijk afstraffen dus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

Democracy now! | Wednesday, August 4, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...
- Advertentie -