27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Hell’s Angels en Satudarah op Curaçao

HomeMediaAmigoe | Hell’s Angels en Satudarah op Curaçao
hells-angels
Hell’s Angels en Satudarah op Curaçao

WILLEMSTAD — Een grote groep leden van de omstreden motorclubs Hell’s Angels en Satudarah is op het eiland, melden bronnen binnen Justitie. Hoe groot deze groep is, is nog onbekend.

Zij zijn op diverse plekken gezien. Gisteravond landden er nog meer leden van de Hell’s Angels (op leeftijd) op Hato.

Uit informatie die bij de Amigoe is binnengekomen blijkt dat de Hell’s Angels mogelijk hun jubileum zijn komen vieren op ons zonnige eiland. Morgen zou er een feest zijn bij Kokomo Beach.

Een lid van de club wilde hierop vanochtend desgevraagd geen commentaar geven. Vertegenwoordigers van Satudarah waren niet bereikbaar voor informatie over de reden van hun aanwezigheid op het eiland.

Beide motorclubs zouden ook op Curaçao afdelingen hebben. Bovendien worden de clubs door de Europese media als ‘criminele groep’ bestempeld. De beruchte Curaçaose criminelen Angelo Diaz en Gwenette Martha werden respectievelijk gelinkt aan de Hell’s Angels en Satudarah. Diaz was kroongetuige in het zogenoemde Nomads-proces tegen de Hell’s Angels en Satudarah heeft Martha na zijn dood in mei 2014 op de plek van de liquidatie in Amstelveen herdacht, meldden Nederlandse media.

Welingelichte bronnen binnen Justitie melden dat het Openbaar Ministerie op de hoogte is van de aanwezigheid van beide clubs op het eiland en hier aandacht voor heeft, aangezien de Hell’s Angels gelinkt zouden zijn aan de groepering ‘No Limit Soldiers’ en Satudarah aan ‘Buena Vista City’.

Woordvoerders van het OM Norman Serphos en Guillano Schoop waren niet bereikbaar voor commentaar. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer was van de aanwezigheid van de Hell’s Angels niet op de hoogte. Hij wist dus ook niet dat het OM alert is.

“Misschien is de informatie via de immigratie wel aan de CID (Criminele Inlichtingendienst) en/of de infodesk doorgegeven. Er is een procedure die gehanteerd wordt in deze gevallen. Zo worden ze, indien nodig, door een speciale afdeling in de gaten gehouden.”

Op het moment van het interview met Zwerwer had de Amigoe de informatie nog niet binnengekregen dat er ook Satudarah-leden op het eiland zijn, maar aangenomen kan worden dat Zwerwer dit ook niet wist.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Gisteren vanaf 21.00 uur hebben ze heel Kokomo afgehuurd en een gezellig feestje gebouwd. Geen wanklank gehoord, geen gefever, geen wheelies, gewoon een feestje van een stelletje bebaarde (bejaarde) motorrijders. Niemand heeft er last van gehad.

  Dit i.t.t. de true YDK die Saliña afsluit om te kunnen feveren en plolitie te bekogelen.

 2. En andersom Mano? Het is iets wat men in Nederland zou toejuichen als Curacao de houding zou aannemen die je beschrijft. De discussie die al eindeloos gevoerd wordt over het terugsturen van de criminele YDK zou meteen kunnen stoppen, en het aantal chartervluchten zou pieken deze kant op.

 3. Ik snap het niet! Op Curaçao zitten we boordevol problemen. Criminaliteit neemt toe, we stikken er haast van. Dan komen nu doodleuk een paar criminele clubs uit Nederland ook nog olie op het vuur gooien…Ongehoord! Min. Navarro, wat doet hij eraan!? Volgens mij moet het mogelijk zijn om leden van deze criminele clubs uit Nederland de toegang tot het eiland te ontzeggen. Het kan best, het is een aparte situatie omdat het hier om een klein eiland gaat, met máár 150.000 inwoners. Het is vragen om problemen, dus not done om deze criminelen uit NL waarvan iedereen weet dat waar zij dan ook hun opwachting doen problemen zullen ontstaan, toe te laten op het eiland.. (waaronder geweld, drugs, wapenhandel etc.)
  Op Korsou hebben we al genoeg problemen Navarro, niet eens onze problemen kun je oplossen. Met behulp van NL justitie valt best wat te regelen. Weg met “de criminele satu en hell ik weet niet wat” van Curaçao.

 4. Hoe groot deze groep is nog onbekend.
  Imo Zwerver was niet op de hoogte dat deze groep op het eiland aanwezig is.
  OM was niet bereikbaar voor commentaar.
  En advocaat M. Vaders vind het gek dat haar cliënt en verdachte van betrokkenheid bij de moord op Wiels onverwachts naar Nederland is gestuurd voor zijn eigen veiligheid, vind je het gek met Gasten op het eiland die samen meer als 1000 jaar gevangenis straf te goed hebben .

  Wat een ongeregelde tering zooi hier op Curacrim zowel bij de CVD/OM en politie korps Curaçao, Navarro heeft totaal geen overzicht meer, het zou hem sieren als hij de CID opdracht geeft om Gerrit de Raaf in de gaten te houden of hij ook naar het feest gaat van zijn vrienden waar hij goede zaken mee deed in de tijd dat hij nog ongecontroleerd met zijn Diplomaten paspoort werk voor hen kon verrichten met de Hollandse COCA Curaçaolijn b.v .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties