26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Godett houdt vast aan referendum

HomeMediaAmigoe | Godett houdt vast aan referendum
Godett houdt vast aan referendum
FOL voorzitter Anthony Godett houdt vast aan referendum

WILLEMSTAD — FOL-voorzitter Anthony Godett wil dat de bevolking van Curaçao zich in de eerste helft van 2015 uitspreekt over de consensus-Rijkswetten die van kracht zijn voor het eiland. Godett wil dat de consensus-Rijkswetten zo snel mogelijk van tafel gaan.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat het voormalige Statenlid van het Land Curaçao zich sterk maakt voor een referendum. Eerder deed hij dit al in oktober van dit jaar. Aanleiding was de motie die door een Statenmeerderheid van MFK, PS, MAN, PAR, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran was aangenomen, waarin kritiek werd geleverd op de aanwijzing van de Rijksministerraad voor de gouverneur van St. Maarten.

Indertijd verklaarde Godett dat de stellingname van de Staten inhoudt dat het parlement opkomt voor de lokale autonomie en tegen ‘de infiltratie en interventie van Nederlandse politici en de Nederlandse regering’ is. Nu, bijna twee maanden later, grijpt Godett de herdenking van zestig jaar Statuut aan om weer een pleidooi te houden voor een referendum.

Dit referendum moet zich volgens de FOLvoorzitter gaan richten op de consensus-Rijkswetten, die nu van kracht zijn voor Curaçao.

“Ze liggen nog steeds op tafel en zijn niet aangepast sinds ze zijn ondertekend. Wij van de FOL zijn van mening, dat mochten deze Rijkswetten een sta-in-de weg vormen voor de ontwikkeling van het eiland, wij op het eiland onze krachten hadden moeten bundelen om ze van tafel te krijgen.”

Bron: Amigoe
Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Het leuke van figuren zoals Godett, Nelson P, Cova en nog zo’n stelletje van dit soort afgedankte politieke zakkenvullers zich elke keer weer wanen in een leiders positie van een politieke partij die al jaren lang ten graven is gebracht. En dit fenomeen doet zich elke keer weer voor als er kansen zijn op vervroegde verkiezingen.

 2. Wie is Godett eigenlijk en wat is de FOL??
  ooit een partij nu in ruste omdat de leider de gevangenis in moest wegens corruptie…??
  vreemde snuiter….die Godett

 3. hoeveel procent van de bevolking weet eigenlijk wat de consensus-wetten behelzen ? Hoe kunnen ze oordelen of ze moeten blijven of “van tafel moeten”? Of wil Godett deze mensen op de een of andere prettige manier wel helpen met hun besluitvorming?

 4. Als ze dan zo eerlijk willen zijn ,hetgeen een politiek unikum zou zijn,dan behoren ze ook de Curacaoenaars in den vreemde stemrecht te geven.
  Helaas dit doen ze niet want ze weten dan dat ze verliezen, de meeste intelectuelen zitten namelijk in den vreemde, daarom gaan hun kinderen ook niet naar Papiamentstalige scholen want anders blijven ze dom en op gesloten op een eiland.

 5. Ik kan me voorstellen dat de inwoners van Nederland deze stelling delen, immers alles op gelijkwaardigheid. Alleen als je het eerlijk gaat bekijken dan zijn wij nog niet eens 1 % bevolking van het Koninkrijk der Nederlanden. Gelukkig hebben we het statuut en de consensus-rijkswetten anders waren we allang de pineut geweest. Opzeggen van de wetten is de volgende stap richting onafhankelijkheid. Veel mensen zeggen dat ze dat graag willen dus waarom ook niet gelijk deze vraag gekoppeld tijdens het referendum.
  ja onafhankelijk dus geen consensus-rijkswetten en
  Nee blijven in het Koninkrijk en consensus-rijkswetten

  dan hebben we voor eens alles duidelijk gemaakt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties