30 C
Willemstad
• zaterdag 23 september 2023

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...

PBC | Afvalkoningin Frouwkje Smit maakt Haute Couture uit Nederlands en Curaçaos’ afval

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Kunstenaar Frouwkje Smit transformeert weggegooid afval in koninklijke Haute Couture. Als de Afvalkoningin gebruikt ze versleten paraplu’s, plastic zakken en meer om niet alleen...

ParadiseFM | Curaçao gezakt op Fifa ranglijst

Het Curaçaos voetbalelftal is gezakt op de Fifa ranking. Daar staat het nu op de 90e plaats. De selectie van interim-bondscoach verloor deze maand nog twee wedstrijden...

ParadiseFM | Kunneman weg bij VanEps

De bekende advocaat Frank Kunneman is zijn eigen kantoor begonnen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Kunneman is na bijna een kwart eeuw niet langer werkzaam bij VanEps....

NTR | Jongeren helpen mee met koraalherstel

  Melissa Stamper Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) wil het koraal op Aruba herstellen. Hiervoor worden de komende tijd 400 kunstrifstructuren in beschermde mariene gebieden geplaatst om meer onderwaterleven...

CC | Public Prosecution Service confirms ongoing criminal investigation into Ennia

WILLEMSTAD - The Public Prosecution Service has initiated a criminal investigation into the insurance company Ennia and individuals affiliated with Ennia. The report filed by the Central Bank...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Godett houdt vast aan referendum

HomeMediaAmigoe | Godett houdt vast aan referendum
Godett houdt vast aan referendum
FOL voorzitter Anthony Godett houdt vast aan referendum

WILLEMSTAD — FOL-voorzitter Anthony Godett wil dat de bevolking van Curaçao zich in de eerste helft van 2015 uitspreekt over de consensus-Rijkswetten die van kracht zijn voor het eiland. Godett wil dat de consensus-Rijkswetten zo snel mogelijk van tafel gaan.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat het voormalige Statenlid van het Land Curaçao zich sterk maakt voor een referendum. Eerder deed hij dit al in oktober van dit jaar. Aanleiding was de motie die door een Statenmeerderheid van MFK, PS, MAN, PAR, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran was aangenomen, waarin kritiek werd geleverd op de aanwijzing van de Rijksministerraad voor de gouverneur van St. Maarten.

Indertijd verklaarde Godett dat de stellingname van de Staten inhoudt dat het parlement opkomt voor de lokale autonomie en tegen ‘de infiltratie en interventie van Nederlandse politici en de Nederlandse regering’ is. Nu, bijna twee maanden later, grijpt Godett de herdenking van zestig jaar Statuut aan om weer een pleidooi te houden voor een referendum.

Dit referendum moet zich volgens de FOLvoorzitter gaan richten op de consensus-Rijkswetten, die nu van kracht zijn voor Curaçao.

“Ze liggen nog steeds op tafel en zijn niet aangepast sinds ze zijn ondertekend. Wij van de FOL zijn van mening, dat mochten deze Rijkswetten een sta-in-de weg vormen voor de ontwikkeling van het eiland, wij op het eiland onze krachten hadden moeten bundelen om ze van tafel te krijgen.”

Bron: Amigoe
Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Het leuke van figuren zoals Godett, Nelson P, Cova en nog zo’n stelletje van dit soort afgedankte politieke zakkenvullers zich elke keer weer wanen in een leiders positie van een politieke partij die al jaren lang ten graven is gebracht. En dit fenomeen doet zich elke keer weer voor als er kansen zijn op vervroegde verkiezingen.

 2. Wie is Godett eigenlijk en wat is de FOL??
  ooit een partij nu in ruste omdat de leider de gevangenis in moest wegens corruptie…??
  vreemde snuiter….die Godett

 3. hoeveel procent van de bevolking weet eigenlijk wat de consensus-wetten behelzen ? Hoe kunnen ze oordelen of ze moeten blijven of “van tafel moeten”? Of wil Godett deze mensen op de een of andere prettige manier wel helpen met hun besluitvorming?

 4. Als ze dan zo eerlijk willen zijn ,hetgeen een politiek unikum zou zijn,dan behoren ze ook de Curacaoenaars in den vreemde stemrecht te geven.
  Helaas dit doen ze niet want ze weten dan dat ze verliezen, de meeste intelectuelen zitten namelijk in den vreemde, daarom gaan hun kinderen ook niet naar Papiamentstalige scholen want anders blijven ze dom en op gesloten op een eiland.

 5. Ik kan me voorstellen dat de inwoners van Nederland deze stelling delen, immers alles op gelijkwaardigheid. Alleen als je het eerlijk gaat bekijken dan zijn wij nog niet eens 1 % bevolking van het Koninkrijk der Nederlanden. Gelukkig hebben we het statuut en de consensus-rijkswetten anders waren we allang de pineut geweest. Opzeggen van de wetten is de volgende stap richting onafhankelijkheid. Veel mensen zeggen dat ze dat graag willen dus waarom ook niet gelijk deze vraag gekoppeld tijdens het referendum.
  ja onafhankelijk dus geen consensus-rijkswetten en
  Nee blijven in het Koninkrijk en consensus-rijkswetten

  dan hebben we voor eens alles duidelijk gemaakt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties