30 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘God wilde eiland wakker schudden met Matthew’

HomeMediaAmigoe | ‘God wilde eiland wakker schudden met Matthew’
Winifred Raveneau. Raveneau (PS): Homohuwelijk tegen Gods wil
Winifred Raveneau (PS): Homohuwelijk tegen Gods wil

WILLEMSTAD — In een recent persbericht stelt PSStatenlid Wini Raveneau dat voor wat betreft orkaan Matthew op Curaçao men moet concluderen dat God het eiland wakker wilde schudden voor een ander fenomeen dat een grotere ramp op het eiland zal veroorzaken dan een orkaan. Dit fenomeen is het legaliseren van huwelijken voor personen van hetzelfde geslacht op Curaçao.

“Wij beginnen langzamerhand wat de wereld als normaal ziet te tolereren, terwijl wij drommels goed weten dat Gods woord iets anders zegt”, aldus het Statenlid.

Volgens Raveneau heeft Curaçao de mogelijkheid gehad om te kiezen om door God beschermd te worden of niet. Het Statenlid stelt dat de Heer met Matthew een boodschap voor de gemeenschap wilde brengen:

“Curaçao, heb je jezelf afgevraagd wat er is gebeurd? Waarom moesten de verkiezingen uitgesteld worden? De boodschap van God is dat Curaçaose wetten nog niet zijn afgeweken van het woord van God en dat Curaçao nog steeds een huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht niet heeft gelegaliseerd.”

Volgens haar hebben diverse partijen openlijk gesteld zo’n voorstel wel in het parlement te zullen steunen.

“De Curaçaose gemeenschap weet dat door het accepteren van deze wet het eiland veroordeeld wordt. God heeft ons altijd gespaard”,

aldus Raveneau, die stelt dat de verkiezingen uitgesteld zijn zodat de gemeenschap kan heroverwegen voor wie men morgen gaat stemmen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

28 reacties

 1. Als God geen homo huwelijk wou hebben dan zou hij ook geen
  homo-ministers,
  homo -leraren,
  homo-bankdirecteuren,
  homo-priesters,
  homo-piloten en
  homo-lijsttrekkers willen hebben. Maar die zijn er allemaal wel, en wij accepteren ze allemaal omdat zij, ook het recht hebben en ook Gods kinderen zijn toch?
  Wie zijn wij om te oordelen. Wie is nog erger, Wini, om een oordeel te hebben. Kijk in je eigen familie of er niet ergere dingen gebeuren dan in een homo-huwelijk. Vergeet de splinter en balk niet “shon kere perfekto”.
  Ik denk dat Raveneau zonder toestemming van God op deze wereld is beland, want ik geloof niet dat onze goeie God ons zoiets opzettelijk zou aandoen. En jammer dat niet in de bijbel staat dat mensen zoals Wini niet op deze wereld toegestaan zijn. Misschien zou zo’n goeie bijbel lezer dan vanzelf vertrekken. Wini Foei mi a kere ku bo tabata poko mas intelligente. lo mi tin berguensa di bisa un dia ku bo TABATA (DANKI DIOS BO DIANAN TA KONTA) un parlementario di Korsow. Loke mester prohibi ta pa abo no kasa ni ku muhe ni ku homber pabo sorto no por sigui produsi.

 2. Dikwijls is een religie dat een meerderheid van een (ei-)land aanhangt afhankelijk van de geloven van de vreemde mogendheden die dat (ei-) land in de loop der tijden hebben bezocht. Wat als India destijds Curacao lang zou hebben bezet. Spanje zal hier wel destijds ruimhartig met spiegeltjes en kraaltjes hebben gestrooid en daarmee het volk hebben gekerstend .
  Ik ben in een katholiek gezin geboren, daar kan ik ook niets aan doen. Was ik een woning / gezin verderop geboren dan was ik nu hervormd. Stof tot nadenken Raveneau. Toeval bestaat.

 3. “…omdat zij niet dien wat hij wil…” kan er bij mij sowieso niet in. Het was toch een omnipotent ding.

  Overigens, had dan geen homo’s geschapen.

 4. Welke god is, ondanks zijn almacht, zo kleinzielig dat hij zijn (haar?) schepsels moet straffen met eeuwig vuur omdat ze niet doen wat hij wil? Klinkt een beetje als een kind van 12 dat zijn zin niet krijgt…

 5. @fran,

  Dat verhaal van “zonder zonden en de eerste steen” was een leuk grapje van Jezus. Hij nam iedereen in de maling. Hij stond midden in de woestijn toen hij die boodschap verkondigde. Natuurlijk gooide niemand met een steen. Er waren helemaal geen stenen. Er was alleen maar zand!

 6. In 2010 won de PAR de verkiezingen echter we kregen MFK regering.. Daarna strafde God ons met Tomas..

  Nu kan er weer een MFK regering komen en stuurt God Matthew..

 7. Volgens Wini from Mars:
  ” … Het Statenlid stelt dat de Heer met Matthew een boodschap voor de gemeenschap wilde brengen … ”

  … then God shrugged and left the building.

 8. @Herbie schrijft:
  ” … Je mag mij nu voor alles uitmaken, maar ik weet dat ik niet het eeuwige verdoemenis in zal gaan. …”

  Dus u bent volmaakt! (ja, ja)

  En in de Bijbel staat:

  ” … Waarom maakt u zich druk over een splinter in het oog van uw broeder, terwijl u niet eens merkt dat in uw eigen oog een balk zit? Hoe kunt u dan zeggen: ‘Kom, ik zal die splinter even uit uw oog halen.’? Met die balk in uw eigen oog ziet u immers niets? Hoe kunt u dan uw broeder helpen? Huichelaar! Zorg eerst dat die balk uit uw eigen oog weg is. Dan ziet u tenminste wat u doet, als u die splinter uit het oog van uw broeder haalt. …”
  Mattheüs 7:3-5

  “… Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. …”
  Johannes 8:7

  Ik zou u willen aanraden nederigheid uit te oefenen met uw medemens en weldenkend te zijn t.o.v. andermans mening wanneer u uw kennis van het goede nieuws wil verstrekken.

 9. Ik hoop dat ik ooit voor hem kom te staan. Dan zal ik hem eens goed de worm zegenen en waarschijnlijk ook op zijn bek timmeren..

  Het is een megalomane kindermoordenaar, arrogante racist, incompetente dierenbeul. En dat staat allemaal in zijn grote fabeltjesboek.

 10. Wat zegt zo’n dom mens als Raveneau dan op het feit dat er niet zo lang geleden een pastoorke is opgepakt die zijn handen niet kon thuishouden.
  Dat vindt zij waarschjnlijk heel normaal.
  Shame on you, you idiot.

 11. Ben het met je eens, maaar toen ik vanochtend in Montanja zoveel armlastige en zielige figuren met MFK en Amparo vlaggetjes zag folderen dan kan God alleen zijn hoofd schudden over zoveel domheid.

 12. Rammel er maar op los. Ga achter de wetten en gedachtengoed van een klein groepje mensen. Boor de Schepper maar de grond in.
  Één ding is zeker, straks kom je Hem te staan en dan piep je een héél andere toontje. Maar ja dan is het te laat.
  Je mag mij nu voor alles uitmaken, maar ik weet dat ik niet het eeuwige verdoemenis in zal gaan.
  tot dan. Sterkte

 13. Ik vraag me af of Allah hier ook bij betrokken is. Het kan overigens ook een manoeuvre van Wodan zijn geweest. Wellicht dat het nuttig is om de genoemde goden aan een nader onderzoek te onderwerpen.

 14. En ik heb weer gehoord uit MFK kringen,dat niet God maar Gerrit de Raaf curacrim heeft behoed voor een ramp zoals Matthew. Gerrit de Raaf heeft verteld aan zijn onderdanen dat hij persoonlijk vanaf woensdag t/m vrijdag verkleed heeft gestaan als Mozes op de Tafelberg incl baard en staf, zo heeft hij samen met God de orkaan verjaagd zegt hij!!de als bekend staande pathologische beroeps leugenaar. En hij blijft zijn eigen volk belazeren, bedriegen en beliegen.

 15. Jamaica het eiland van de homohaat en ook waar de anti homo wetten nog steeds gelden.
  is zwaar getroffen door Mathew.
  zegt ook iets…. over God zijn plan?
  deze dame is op de stoel van God gaan zitten en denkt het te weten.
  daar zal ze zwaar door gestraft worden hier en in het hiernamaals

 16. “….Als een eiland waar de grootste gedeelte v/d bevolking een christelijke achtergrond heeft zou een homohuwelijk tegen onze waarden en normen gaan….”

  En voor de rest lekker buiten de deur neuken, elkaar bestelen, de kinderen verloochenen, moe ik nog doorgaan.

  Houd toch op christen. Mooie normen en waarden heb je.

  Als het overigens een straf of waarschuwing van godje zou moeten zijn, was meer dan de helft van de bevolking al omgekomen door lepra,

 17. En ook nog het volgende: we hebben meer last gehad van de ‘maatregelen’ van de regering dan van Matthew. Wat vindt jouw god daar van?

 18. Oh ja, en aangezien wij op Curaçao bijzonder weinig last hebben gehad van Matthew, zou je ook concluderen dat het een gebaar van God was waarmee hij wil zeggen ‘ik hád jullie kunnen straffen maar ik doe het niet want LBGT-ers hebben dezelfde rechten als alle anderen’.

 19. Curacao wordt al jaren “gestraft” door een kleine groep van leeglopers, luiaards en zakkenvullers die, door in de politiek te gaan zichzelf en hun familie en vriendjes verrijken over de rug van de “arme” bevolking van Curacao! Er zijn er zelfs die ons eiland willen uitleveren aan de mafia en zo een vrijstaat voor de criminaliteit te creeeren.

  iedereen heeft de vrijheid om te geloven, te ademen en te denken wat men wil maar het wordt tijd dat sommige personen hun ogen openen voor de werkelijkheid!

 20. Ah. Dus als je niet doet wat jouw godje voorschrijft, straft hij duizenden mensen met rampspoed? Dát lijkt me inderdaad wel logisch. Wat een onzin zeg… jij mag geloven wat je wilt uiteraard, en ik mag daar hard om lachen!

 21. Eerste jaar dat de Gay Pride georganiseerd wordt in Curaçao en in die dezelfde week werd Curaçao bijna plat gewalst door orkaan Matthew. Tolerantie vs huwelijk zijn compleet twee vershillende dingen. Als een eiland waar de grootste gedeelte v/d bevolking een christelijke achtergrond heeft zou een homohuwelijk tegen onze waarden en normen gaan. Toeval bestaat niet, dus iedereen kan zijn eigen conlcusie trekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties