31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | Gijsbertha: Aannemers-cao nagenoeg rond

Gijsbertha: Aannemers-cao nagenoeg rond
Gijsbertha: Aannemers-cao nagenoeg rond

WILLEMSTAD — Bijzonder bemiddelaar Randolph Gijsbertha verwacht dat er op korte termijn een definitief akkoord bereikt kan worden over een nieuwe cao voor werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein.

Vanochtend zat hij met vertegenwoordigers van de betrokken partijen om de tafel in een poging de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ te zetten.

Vertegenwoordigers van aannemersvereniging AAV en vakbond SGTK woonden vanochtend een bijeenkomst bij onder leiding van Gijsbertha. Dit is de tweede vergadering van de partijen na het beëindigen van de staking, die bijna drie weken duurde.

Leden van SGTK gingen vorige week over tot actie uit onvrede over het uitblijven van een cao, nadat de vakbond en de AAV het niet eens konden worden over de financiële invulling van de cao. In eerste instantie werd een akkoord bereikt over een salarisverhoging, maar over de eis van SGTK over een bonus van 3000 gulden per werknemer als compensatie voor het uitblijven van een cao in de jaren 2015 en 2016, konden de partijen het niet eens worden.

Maar de bonus bleef een discussiepunt. De AAV kondigde aan niet verder te kunnen gaan dan 500 gulden per persoon. De actie werd voortgezet en werd pas beëindigd toen de private sector een bedrag van 1,8 miljoen gulden beschikbaar stelde.

Volgens Gijsbertha is het financiële hoofdstuk nu achter de rug. Waar nu over wordt gesproken is de manier waarop het salaris zal worden ingehouden voor de dagen waarop is gestaakt.

De AAV heeft vanaf het begin van de onderhandelingen aangegeven dat er pas van een akkoord kan worden gesproken, als er keiharde garanties op tafel liggen van zowel de regering als de Isla-raffinaderij ten aanzien van maatregelen tegen oneerlijke concurrentie voor lokale aannemersbedrijven en werknemers.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...