28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Geheim rapport’ moord Wiels bevat geen geheimen

HomeMediaAmigoe | ‘Geheim rapport’ moord Wiels bevat geen geheimen
Of Wilsoe verdachte is in deze zaak wil het OM niet zeggen
Uit het RST rapport over Elmer Kade Wilsoe: “Uit onderzoek is gebleken dat Kadé Wilsoe kennelijk tegenstrijdige en leugenachtige verklaringen heeft afgelegd over zijn geplande ontmoetingen met Helmin Wiels op het strand van Marie Pampoen op 05 mei 2013, alwaar Helmin Wiels werd doodgechoten en waar Kadé Wilsoe niet aanwezig was. Kadé Wilsoe wordt ervan verdacht de afspraaklocatie te hebben doorgegeven, zodat de moord uiteindelijk daar plaats kon vinden.”

WILLEMSTAD — Er circuleert een YouTube-video met informatie over de moord op Helmin Wiels en een ‘geheim rapport’ van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) als bijlage.

In dat rapport worden enkele namen genoemd van personen betrokken bij de moord. Echter dat ‘geheim rapport’ bevat geen geheimen. Zaaksofficier Gert Rip heeft al die namen, met uitzondering van één, en hun rol bij de moord al begin augustus 2014 genoemd, tijdens één van de regiezittingen van de zaak Maximus (intellectuele daders).

Zoals de Amigoe sindsdien bericht is Burney ‘Nini’ Fonseca volgens het Openbaar Ministerie de schakel geweest tussen de uitvoerende daders (zaak Magnus) en de intellectuele daders achter de moord op de politicus op een zondag bij het strand van Marie Pampoen (in de volksmond: Pier) waar hij aanwezig was om eten te halen.

Naast Fonseca worden in het rapport loterijbaas Robertico ‘Robbie’ dos Santos en zijn halfbroer en tevens ex-minister van Financiën voor MFK, George Jamaloodin genoemd, de vermoorde Raúl ‘Bolle’ Martinez (de chauffeur van één van de vluchtauto’s), Luigi ‘Pretu’ Florentina (die zelfmoord pleegde in zijn cel te Barber), Anthony ‘Pèncho’ Bertinus en Elmer ‘Kadè’ Wilsoe.

Rip heeft alleen Wilsoe nooit genoemd maar die gaf wel zelf in de media aan te zijn gehoord in deze zaak en gaf later uitgebreid uitleg over hun afspraak op de dag van de moord. Wilsoe heeft Wiels om ongeveer half één ’s middags gebeld om te gaan eten bij Ho Wah Restaurant te Janwe (hun gebruikelijke plek) maar Wiels wilde naar de Pier gaan. Wilsoe verliet zijn huis om kwart over twee omdat Wiels bekend stond als laatkomer, maar belde Wiels om één minuut voor drie af om bij hem thuis te eten met een glas wijn erbij. Wiels zou binnen twintig minuten bij Wilsoe thuis zijn. Dat was hun laatste gesprek.

Wiels werd iets voor vijf uur doodgeschoten bij de Pier. Of Wilsoe verdachte is in deze zaak wil het OM niet zeggen. Er geldt zoals bekend een soort mediastilte rond de moord. Alleen degenen die zijn aangehouden worden door het OM bevestigd als verdachten maar soms ook zonder hen te identificeren. Ook het OM heeft kennis genomen van de opname.

“Het betreft de kopie van een document, namelijk delen uit een PV (proces-verbaal, red.), dat afgelopen juli is uitgedeeld aan het gerecht en de advocaat in deze zaak voor de behandeling op 7 september aanstaande”,

aldus OM-woordvoerder Guillano Schoop. Hij doelt op de zaak Maximus tegen Fonseca. Schoop kon niet zeggen of het OM een onderzoek zal instellen om te achterhalen wie achter deze opname zit. Advocaat van Fonseca, Marije Vaders, is razend over de video. De video bevat informatie die Rip al naar voren heeft gebracht en Vaders altijd weersprak.

“Mijn punt was altijd dat dit niet waar is en ik heb altijd daartegen gestreden. Deze video schaadt mijn cliënt, dit kan niet.”

Bekende info

“Uit meldingen die de Criminele Inlichtingendienst (CID) heeft gekregen, en uit diverse getuigenverklaringen, blijkt dat Dos Santos en Jamaloodin voor de moord hebben betaald.”

Dat zei officier Rip tijdens de behandeling van de zaak tegen Fonseca. Dit deed hij om zijn uitstelverzoek te onderbouwen. Rip wees tevens op diverse processen-verbaal van onder meer de CID waar Fonseca in wordt genoemd als opdrachtgever en betaler van de moord. Ook zou de schutter van Helmin Wiels, Elvis ‘Monster’ Kuwas, zelf Dos Santos hebben genoemd als ‘de betaler’. Tevens zijn er belastende verklaringen tegen Fonseca door Kuwas, zijn vrouw Monalisa en zijn vriendin Suzy Rombley afgelegd. Alle drie verklaren dat ‘Monster’ de opdracht om Wiels te vermoorden van Fonseca en Florentina heeft gekregen.

Als nieuw bewijsmateriaal noemde Rip de verklaring van de verdachte Michael Leesly. Hij werd eerder opgepakt voor afpersing van één van de opdrachtgevers en later vrijgelaten. Volgens Leesly zegt iedereen in Koraal Specht dat ‘Nini’ en ‘Pretu’ de opdracht hebben gegeven en dat zij daarvoor niet voldoende geld hebben betaald, aldus Rip. Leesly beschuldigde Rip onlangs van beïnvloeding van getuige.

Ook verdachte Bertinus zou belastende verklaringen hebben afgelegd tegen Fonseca. Hij werd eerder in het kader van het onderzoek Magnus in de buurt van Koraal Specht opgepakt voor afpersing van Fonseca en later overgebracht naar Nederland, waar hij voor de rechter moest verschijnen voor een woningoverval in Den Bosch.

Fonseca werd afgeperst omdat NLS-leider Nuto Wawoe boos was dat ‘zijn jongens’ gebruikt werden om Wiels te doden, zei Rip toen. De officier benadrukte tevens dat een heleboel personen, zowel getuigen als verdachten, gehoord worden in deze zaak. “Sommigen worden aangehouden, anderen worden ontboden.”

Bron: Amigoe

Naschrift KKC

De bron van het verhaal staat in een video op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lq-aZyApUXI.

Het bijbehorende verslag staat bij de Youtube video en is te lezen op https://drive.google.com/file/d/0ByJJPmsPu7BTTnhuQ081cGRuRVk/view

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. het gevoel dat hierbij boven komt is,…Arme kinderen.
  Wanneer worden ze uit de peneuze situatie Niet weggehaald.

  Zelfs de Directice die het wel erover had, is er niet meer daar.
  Diearme drummels…

 2. Die instituten die jij benoemd zijn allemaal Nederlandse angelegenheden.
  De teams zijn een samenwerking.

  Stel jouw vraag anders bij de 2de Kamer,…?

 3. jij weet niet waarover je het heb!
  wees dan meer geinformeerd…

  Zou het zo zijn dat de aziaten die geliquideerd hadden, degenen zijn die tegen wijlen Wiels zeiden: ‘Bai wa’Lobby?

  ‘Net zo tendensieus is jouw reactie dus.
  That is NOT done.’

 4. @ opmerker vraagt zich af. Hoe komt dit rapport op straat?, heb je wel eens van rat-advocaten gehoord, er lopen er op curacrim genoeg rond, namen noemen, is overbodig!.

 5. Hoe komt dit rapport op straat? Ook al zijn dit bekende feiten dan moet men zich af gaan vragen of er bij het RST team een lek is. Men kan zich dan ook af gaan vragen of er geen verdere info naar buiten is gekomen die bij de betrokkenen (opdrachtgevers) bekend is. Waarom duurt deze zaak zo lang? Wordt er toch iets achtergehouden wat voor bepaalde personen zowel bij het O.M. als vooral bij bepaalde “bobo’s” belastend kan zijn?

 6. De luie en vadsige Wilsoe ziet er niet alleen uit als een bejaarde porno-acteur, hij is een crimineel en de laffe loopjongen van Robbie dos Santos wat hij met zijn brieven voor hem overtuigend bewezen heeft.

  Duidelijk is dat hij een belangrijke rol gespeeld heeft in de moord op Wiels. En ik vernoed dat Fraudelyne daar meer van weet, anders was ze zo kort na de moord niet terwijl ze daarvoor volkomen ongeschikt was tot Gevmin in Den Haag benoemd. En daar op beschamende wijze de hand boven het hoofd gehouden, ook door de luie zak vet Wilsoe, terwijl ze er volledig faalde,

  Het is op andere wijze ook onverklaarbaar dat Pueblo Soberano Wilsoe nog in haar midden gedoogt, Wilsoe – een hoofdverdachte in de moord op de partijleider!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties