27 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 23:52

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Geen bewijs dat rapper op agenten inreed

Amigoe | Geen bewijs dat rapper op agenten inreed

ta basta awor-1
Rashid H. (20), de bekende rapper van de Easy Money Gang, werd aangehouden door het team Ta Basta Awor

WILLEMSTAD — De twintigjarige man Rashid H., een bekende rapper van de groep Easy Money Gang, werd vorig weekeinde aangehouden voor poging doodslag op agenten van het team Ta Basta Awor. Zijn hechtenis werd echter onlangs geschorst door de rechtercommissaris (RC), na een overtuigend betoog van raadsvrouw Marije Vaders dat het onduidelijk is op welke agent(en) de verdachte heeft ingereden. De man blijft wel verdachte in deze zaak.

De rapper werd op de grond geduwd en in de boeien geslagen tijdens preventieve controles van het team in Saliña in de nacht van 26 op 27 oktober. Volgens de politie werd hij opgedragen om zijn auto te stoppen voor controle, maar hij gaf geen gehoor hieraan.

Hij zou vervolgens op de agenten zijn ingereden, die opzij moesten springen om niet aangereden te worden. Er volgde een politieachtervolging die op de Corrieweg eindigde, waarbij zelfs waarschuwingsschoten zijn gelost, aldus de politie. H. bekent het stopsteken van de politie te hebben genegeerd, maar ontkent echter te zijn ingereden op een agent, aldus Vaders.

De raadsvrouw wees verder op de aangifte van de agent V.A., die stelt dat de verdachte de motor van zijn auto op volle toeren liet werken bij het zien van de politie, en dat hij met gierende banden op de politie afkwam. Hij stelde in zijn aangifte dat ‘onze collega uit de weg moest springen om te vermijden dat hij geraakt werd’.

Verder geeft hij aan dat er door de controle een file was ontstaan. Twee andere agenten M. en Th. leggen dezelfde situatie uit in hun proces-verbaal van de aanhouding. Dat strookt echter niet met de werkelijke en mogelijke gang van zaken, aldus Vaders, aangezien ook hij in de file stond die door de controles was ontstaan.

Op een gegeven moment zag hij de weg vrij, gaf gas en reed weg, verduidelijkte Vaders. H. zag iemand met een zaklantaarn net daarvoor en hoorde: ‘Para, Para’ (stop, stop), maar hij had niet gezien wie dat was en daarom reed hij door. Van belang is volgens de raadsvrouw, dat toen haar cliënt aan kwam rijden, hij helemaal geen gas had kunnen geven, omdat er een file stond en er veel auto’s voor hem reden.

Van veel groter belang is echter dat de processen-verbaal (pv’s) erg eigenaardig zijn. Er wordt gesproken van ‘onze collega’, maar wordt echter niet vermeld wie dit is.

“Dat is eigenaardig omdat het een politieploeg is en iedereen elkaar kent. In ieder geval is cliënt niet op de verbalisanten ingereden die de processen-verbaal hebben opgesteld. Dat de naam van de collega niet wordt genoemd, van deze collega geen verklaring wordt afgenomen en zelfs geen aangifte doet, maakt dit alles zeer maar dan ook zeer bedenkelijk”,

aldus Vaders. De advocate wees verder op de verklaringen van ooggetuigen, die ook ontkennen dat H. op enige politieagent zou zijn ingereden. Volgens haar dienen de door de drie agenten opgemaakte pv’s als onbetrouwbaar te worden aangemerkt.

Zij meent dat de pv’s achteraf zijn opgemaakt om de actie van de verbalisanten te rechtvaardigen, er is immers niets in de auto van H. aangetroffen. De pv’s zijn echter niet voldoende voor een langere aanhouding van H., vindt de ook RC ook.

De raadsvrouw verzocht de rechter om ook rekening te houden met een optreden dat de rapper zaterdagavond had.

Vaders legde aan de rechter uit dat H. schadeplichtig zou zijn geweest jegens de organisatoren van het evenement, indien hij zaterdag niet was verschenen. Tevens zou hij inkomsten zijn misgelopen.

Bovendien heeft hij een pasgeboren baby die hij samen met zijn jonge vriendin dient te onderhouden en verzorgen, merkte ze verder op. Het feit dat hij nimmer in aanraking met de politie is geweest, was naast dit allemaal voldoende voor de RC om H.’s hechtenis te schorsen, in afwachting van de behandeling van zijn zaak.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties