Amigoe | Extra compensatie wegens Dag van de Arbeid

Omdat de Dag van de Arbeid dit jaar op zondag 1 mei valt

Omdat de Dag van de Arbeid dit jaar op zondag 1 mei valt

WILLEMSTAD — Omdat de Dag van de Arbeid dit jaar op zondag 1 mei valt, wordt die op maandag gevierd. Werknemers krijgen daarom extra compensatie op 2 mei. Dat meldt het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) officieel.

De Dag van de Arbeid wordt jaarlijks op 1 mei gevierd. Als dit echter op een zondag valt, zoals dit jaar, wordt die de eerstvolgende werkdag gevierd. Conform de Arbeidsregeling (2000) is deze dag een officiële feestdag, waardoor men recht heeft op extra compensatie.

Dit houdt in dat iemand die volgens het rooster arbeid verricht op deze dag, een vergoeding van 200 procent dient te krijgen. Indien het overwerk betreft, heeft men recht op een vergoeding van 250 procent.

Voor huishoudelijk personeel en horecamedewerkers geldt dat ze een compensatie van 200 procent behoren te krijgen als er sprake is van overwerk op een feestdag. Overwerk kan ook (geheel of gedeeltelijk) worden uitgekeerd in betaald verlof, oftewel time backuren.

“Werkgevers en werknemers kunnen dit schriftelijk overeenkomen met inachtneming van de daarbij behorende percentages”, aldus Soaw-minister Ruthmilda Larmonie- Cecilia.

Bron: Amigoe

6 Reacties op “Amigoe | Extra compensatie wegens Dag van de Arbeid

  1. Op roem gebluste idioten en als die arbeider ook op maandag moet werken dan krijgt die weer extra compensatie. Dus 2x compensatie voor hetzelfde feestdag.

  2. in Nederland heb ik nog nooit op 1 mei vrij gehad….(tenzij die op zondag viel).
    sterker ik ben ooit begonnen op 1 mei bij een werkgever.

  3. Logica uit een tijd dat arbeid nog niet bestond. Maar ja, Curacao raakt niet voor niets steeds verder achterop.

  4. Je kan maar geen vrij genoeg hebben hier om nog meer niks te doen.

  5. Arbeidsdag is op 1 mei en NIET op 2 mei. En dient op die dag gevierd te worden. Laat de ambtenaar zelf beslissen of hij op die dag de plechtigheden wil bijwonen of niet. Op 2 mei dient er gewerkt te worden. Maar helaas niet op dit eiland, waar de luiwammes verplicht is altijd volledig vergoed te worden.

    Trouwens, voor dit soort tierlantijnen hebben we geld genoeg, maar wat sociale voorzieningen betreft die broodnodig zijn, nee hoor, geen geld! Ga maar ergens anders zoeken krijg je dan te horen.

  6. Onzin! er wordt al veel te weinig gewerkt op dit eiland. maak van elke dag een vrije dag en help het Eiland naar de klote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *