30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Eerste inschrijver KLM Marathon Curaçao

HomeMediaAmigoe | Eerste inschrijver KLM Marathon Curaçao
Annelies Virginia is de trotse allereerste inschrijver voor de KLM Curaçao Marathon van 2015.
De inschrijving is geopend. Bij de Amigoe moet je zijn! Annelies Virginia is de trotse allereerste inschrijver voor de KLM Curaçao Marathon van 2015.

WILLEMSTAD — De KLM Curaçao Marathon 2015, die pas op 29 november zal plaatsvinden, kent zijn eerste inschrijver. Annelies Virginia doet haar naam eer aan en staat als eerste genoteerd op de tot vanmorgen toe maagdelijke deelnemerslijst. “Ik wilde er zeker van zijn dat ik mee kan doen”, sprak ze met een stralende glimlach in de entreehal van de Amigoe.

Deze krant is namelijk de enige plaats waar men zich kan inschrijven voor de KLM Curaçao Marathon. “Dus ik had gisteren al twee keer gebeld en heb me vanmorgen zo vroeg mogelijk gemeld”, aldus de 44-jarige Virginia. “Ik was gewoon bang dat het storm zou lopen en dus wilde ik er vroeg bij zijn.”

Virginia woont pas sinds 7 december weer op Curaçao, na 23 jaar in Nederland te hebben gewoond. “Ik had gewoon zin om weer naar huis te komen”, vertelt ze. In Nederland werkte ze als receptioniste in het bedrijfsleven, op Curaçao is ze nog op zoek naar een leuke uitdaging. “Ik sta overal voor open, ik wil gewoon lekker aan de slag.”

Haar toekomstige werkgever dient te beseffen dat hij of zij met Virginia een sportieve en vlotte dame in huis haalt. “Ik heb in totaal zes marathons gelopen in mijn leven”, vertelt ze. “Drie keer die van Rotterdam, twee die van Miami en één keer de marathon van Berlijn. Ja, marathons lopen is een manier van leven. Je moet continu in training blijven.”

Ze weet dus wat haar de komende maanden te doen staat, want juist die training stond de laatste maanden op een laag pitje gezien haar verhuizing en alle daarmee gepaard gaande beslommeringen. “Nu ik ingeschreven ben, weet ik dat ik er in november klaar voor moet zijn. Ik heb natuurlijk veel gehoord over de KLM Curaçao Marathon, vandaar dat ik ook zo enthousiast ben. Het is een prachtig parcours, maar het is ook heel zwaar, gezien het klimaat, maar bijvoorbeeld ook de Julianabrug die je tot twee keer toe moet slechten. Maar dat is een mooie uitdaging. Ik heb er heel veel zin in.”

Het gaat Virginia vooral om deelname. “Ik loop voor mezelf en bepaal dus mijn eigen tempo. Het gaat erom dat ik hem uitloop. Hoe lang ik erover doe, is van ondergeschikt belang. Mijn persoonlijk record staat op 4 uur en 57 minuten. In Nederland trainde ik altijd bij een atletiekclub, hier moet ik nog even kijken hoe ik het ga doen. In elk geval rustig opbouwen zodat ik geen blessures oploop. Ik heb tijd genoeg, dus ik kán ook verantwoord opbouwen. Ik ben van plan om me zo op te trainen dat ik vanaf augustus richting de marathonafstand kan gaan trainen.”

Annelies Virginia zal voor de Amigoe van tijd tot tijd een update geven hoe het vordert met de voorbereidingen op de marathon. “Dat lijkt me hartstikke leuk!”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties