28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | CNSJF 2015: Eén groot feest

HomeMediaAmigoe | CNSJF 2015: Eén groot feest

door Desi Dijkhuizen

Zesde editie Curaçao North Sea Jazz Festival | Foto's Edsel Sambo en Marc Vinck
6de editie Curaçao North Sea Jazz Festival | Edsel Sambo en Marc Vinck

WILLEMSTAD — Na een spectaculair gratis ‘kick off’-concert van Juanes en Oscar D’León op donderdagavond, vonden er gisteravond wederom grandioze optredens van verschillende internationale artiesten plaats.

Cassandra Wilson, Gregory Porter, Charles Bradley, Emeli Sandé, Enrique Iglesias, Lionel Richie en The Isley Brothers zorgden voor een geweldige sfeer op het WTC-terrein, waar een groot publiek meegesleurd werd door pittige muziek en goed gesorteerde horecastands.

De avond begon met een goede shuttle service vanaf verschillende parkeerterreinen in de buurt van het World Trade Center. Ook reden verschillende TukTuks vanaf de rotonde van Piscadera naar de ingang van het festivalterrein.

Dit verliep snel en was goed georganiseerd. Bij de ingang werden de bezoekers verwelkomd door aardig security-personeel dat ook zeer snel te werk ging. Er was geen sprake van lange rijen bij de ingang. Evenals de afgelopen jaren was de food court zeer goed gesorteerd en de bezoekers konden daar gezellig zitten en genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Enrique Iglesias

Vanaf 6 uur in de namiddag stroomde het WTC-terrein al vol met bezoekers, die vooral een goede plek wilden bemachtigen bij de Sam Cooke-stage, waar de Spaanse zanger Enrique Iglesias zou optreden. Vooral toeristen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen waren daar vroeg met stoelen en een grote voorraad waterflessen.

“We zijn al heel lang fan van Enrique, dus het is allemaal de moeite waard om hier zo vroeg te staan”,

zegt Amalia, een Venezolaanse toerist die speciaal naar Curaçao is gekomen voor het festival. Na meer dan tweeenhalf uur wachten was het eindelijk zover. De meervoudige winnaar van de Grammy-Awards startte rond kwart voor negen met zijn show.

Het geschreeuw en gezang van jonge en oudere fans maakte zijn optreden helemaal compleet. Enrique trakteerde het publiek op zijn Engelstalige hits, maar ook de zeer geliefde Spaanstalige nummers konden niet ontbreken. Een heel apart detail van zijn show was dat hij op gegeven moment van het podium afging en opeens midden op het terrein, op een verhoging, zijn grootste hit ‘Hero’ ging zingen. Fans die achterin stonden stroomden allemaal naar hem toe en zongen uit volle borst met hem mee. Dit was zeker een zeer gewaardeerde actie van de zanger.

Lionel Richie

Het is niet de eerste keer dat Lionel Richie Curaçao bezoekt. In 2010 heeft hij tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival voor een onvergetelijke show gezorgd. Na vijf jaar stond hij weer hier met zijn trouwe fans, die uit volle borst meezongen. ‘All Night Long’, ‘Hello’, ‘Three Times a Lady’ zijn alleen maar voorbeelden van liedjes waarop het publiek helemaal losging.

Net zoals het begin van de avond, was het einde ook prima georganiseerd. De volbeladen TukTuks brachten de bezoekers naar de bushaltes en zij werden vervolgens op tijd en snel weer naar de parkeerterreinen gebracht. Snel, effectief, goed gestructureerd; de organisatie heeft zeer goed gescoord op deze avond.

Foto’s: Edsel Sambo en Marc Vinck

Bron: Amigoe

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties