28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | Economie en banen belangrijk voor PAS

Patriótiko pa Adelanto Sosial (PAS)
Patriótiko pa Adelanto Sosial (PAS)

WILLEMSTAD — Economie en het creëren van banen. Dat zijn de twee centrale thema’s van de nieuwe partij Movementu Patriótiko Adelanto Sosial (PAS). Dit stelt partijleider en voormalig MAN-topman Charles Cooper.

De partij accordeerde gisteren haar kandidatenlijst voor de komende verkiezingen.

Het partijprogramma van PAS is nog steeds niet klaar. Volgens Cooper is het programma voor 75 procent gereed en het is de bedoeling dat het eind volgende week gepresenteerd zal worden. Maar Cooper geeft nu alvast aan dat de partij in de komende periode veel waarde hecht aan economische groei.

Stimuleren van de Economie en het creëren van nieuwe banen zijn van belang voor de partij. Wij hebben concrete plannen om de economie op gang te brengen. Je moet hierbij denken aan het versnellen van procedures voor investeerders om in aanmerking te komen voor vergunningen. Als je kan bewijzen dat je kapitaal op de bank hebt en dat je hier wil investeren, dan moet een vergunning geen probleem zijn. Wij willen ook infrastructuur gaan betrekken bij de ontwikkeling van de economie, geeft de PASleider aan.

Economie

Cooper denkt overigens dat hij een geschikte kandidaat is om in een nieuw kabinet de functie van minister van Economische Ontwikkeling op zich te nemen. De portefeuilles waar PAS op mikt zijn die van Economische Ontwikkeling (MEO), Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), al hoewel hij aangeeft dat zijn partij bij mogelijke onderhandelingen niet weg zal lopen voor haar verantwoordelijkheid naar haar kiezers toe.

De lijst van PAS wordt, zoals verwacht, geleid door Cooper. Op nummer twee staat voormalig Eilandsraadslid van de MAN Urvin Macaay. Na zijn breuk met de MAN, enkele weken geleden, had Macaay nog aangegeven bij de verkiezingen van 30 september aanstaande onder geen enkel beding op een kandidatenlijst te zullen staan. Maar hij is nu op dit besluit teruggekomen.

“Mijn breuk met de MAN, was de eerste stap tot de oprichting van deze partij. Ik ben ook mede-oprichter van de partij. Dan kan je het niet maken om niet op de lijst te staan als er een beroep op jou wordt gedaan. De uitdrukking ‘zeg nooit nooit’ klopt dus.”

Macaay is ook campagneleider van PAS voor de komende verkiezingen. Hij is enthousiast over de manier waarop de nieuwe partij tot nu toe wordt ontvangen.

“Onze boodschap komt goed bij de mensen over. Na de afgelopen regeringsperiode hebben wij geen kleine mannen en vrouwen meer. Wij hebben nu arme mannen en vrouwen.”

Op nummer drie van PAS staat ook een voormalig MAN-lid, Vanessa Bitorina- Eliza, die ook in het bestuur zit van de nieuwe partij. Op vier staat Caresse Peternella, die met de PNP heeft gebroken, gevolgd door politieinspecteur en vicevoorzitter van muziekstichting AMAK, Gregory Gonzalez.

Prominente namen op de lijst zijn onder meer advocaat en oudlid van de Eilandsraad voor de partij Niun Paso Atras (NPA), Aldebert Rooijer (7), oud-MAN-coryfee Yvette Vivas- Hellburg (8), gevangeniswoordvoerder Aldino Schoop (11), oud-voorzitter van de belangenvereniging van chauffeurs van kleine bussen Andres Everitz (12), advocaat Royston Gonett (16), buschauffeur Humphrey ‘Tio Felipe’ Felipa (27), terwijl Felix Pinedo wiens ingezonden brieven regelmatig in de Amigoe verschijnen, als lijstduwer optreedt.

Lijst PAS

Pas
1. Charles Cooper
2. Urvin Macaay
3. Vanessa Bitorina-Eliza
4. Caresse Peternella
5. Gregory Gonzalez
6. Anuska Carmelia
7. Aldebert Rooijer
8. Yvette Vivas-Hellburg
9. Thaise Isidora-Lo-A-Njoe
10. Tyrina Angel-Martis
11. Aldino Schoop
12. Andres Everitz
13. Yvette Rosa
14. Sherman Arion
15. Ilka Williams
16. Royston Gonet
17. Martinez Montesant
18. Sonaida de Lima-
Hellburg
19. Rayson de la Paz
20. Rudly Fanny
21. Ignima Pieternella-
Windster
22. Dyanarra Piggott
23. Joalten Antonia
24. Sheldon Bonifastia
25. Anthony Semeleer
26. Ricardo Pita Correia
27. Humphrey ‘Tio Felipe’
Felipa
28. Edwin Gosepa

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. mister cushinchi,auto nummer platen,hotel hyat,citex,sambil. giro gebouw alle bouwvergunningen die ten onrechte zijn uit gegeven enz
  weet u het nog?allemaal Charles cooper de meest corrupte op de lijst.

 2. Als je al zolang als b.v. Cooper in de politiek zit dan lepel je toch achter elkaar massa’s speerpunten van je politieke programma op? Maar nee, het is nog niet klaar ! Ze moeten nog het een en ander verzinnen waar je later niets meer van verneemt. “Economie en banen”. Tja, noem mij een partij die dat totaal onbelangrijk vindt. Armoedig hoor. En tekenend !

 3. Ach Maurice ik zal me geen zorgen maken.
  Laat Bloopers met zijn politieke bende en zijn 28 rovers of bandieten.
  Wij zien hem en zijn volgelingen niet meer de regering.

  Have a nice day.

 4. Banen belangrijk voor de corrupte Cooper?

  Ja, maar alleen zijn eigen baan.

  Lachwekkend, de nummer 4, Pieternella. Loopt om principiele redenen weg bij PNP en gaat op de lijst staan aangevoerd door een van de meest corrupte ministers uit de historie van Curacao, Cooper.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...